Dacă te confrunți cu kilogramele în plus, atunci acest articol este pentru tine. Specialiștii spun că ar trebui să renunți la anumite obiceiuri dacă vrei să vezi o schimbare pe cântar. Descoperă în cele ce urmează despre ce este vorba.
Ce nu e recomandat să faci dacă vrei să slăbești
Slăbitul poate fi resimțit ca o bătălie crâncenă. Sunt multe obstacole presărate în calea lui: ieșitul la cină, orele lungi de birou și îngrijitul copiilor fac mai dificilă respectarea unui plan dietetic sau a programului de exerciții fizice. Poate ești stresată că, deși mănânci sănătos și îți faci conștiincioasă toate exercițiile, nu slăbești.
Un răspuns relevant vine din partea chirurgilor din domeniul obezității bariatrice. Ei știu că un anumit obicei al multor oameni deciși să slăbească, în realitate îi sabotează.
Renunță la mitul obezității la care doctorii vor să renunțăm
Angela Glasnapp, chirurg bariatric în cadrul New York Bariatric Group, observă că un mit comun pentru mulți, total fals, este acela că obezitatea reprezintă o alegere.
„O prejudecată comună spune că obezitatea este alegerea unui stil de viață și că se slăbește simplu cu ajutorul dietei și al unui program fizic.
Cercetările asupra obezității au demonstrat că nu este adevărat. Obezitatea este o boală așa cum e cancerul, diabetul și hipertensiunea arterială. Pacienții cu obezitate au nevoie de un tratament care să funcționeze pentru ei”, susține aceasta.
Dr. Glasnapp explică faptul că există o porțiune a creierului numită hipotalamus, care este responsabilă cu menținerea echilibrului homeostatic al organismului.
„Cu alte cuvinte, este centrul reglator al corpului. Hipotalamusul ajută la managementul temperaturii corpului, al senzației de foame și sete, stării sufletești, impulsului sexual, tensiunii arteriale și somnului”.