Reclamă

Reducerea poftei de mâncare. Cea mai simplă și sănătoasă metodă

Nutriționiștii vorbesc despre reducerea poftei de mâncare cu ajutorul unei metode simple și rapide. Pofta de mâncare poate să apară chiar și după o masă copioasă. Dacă nu ești atentă la modul în care îți organizezi mesele, atunci poți ajunge să consumi mai multe alimente decât ai nevoie. Descoperă ce sfaturi îți oferă specialiștii.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 24 octombrie 2023, 6:15

Dacă ți se face foame des, atunci specialiștii spun cp există posibilitatea ca organismul să-ți comunice o deficiență alimentară. Pofta de mâncare poate apărea și pe fondul stresului, a dezechilibrelor hormonale și a lipsei de somn. Totuși, specialiștii spun că există o metodă simplă prin care poți să-ți reglezi apetitul.

Reducerea poftei de mâncare

Reducerea poftei de mâncare poate fi foarte simplă dacă apelezi la un truc simplu. Nutriționiștii de peste hotare au concluzionat că pentru a ține apetitul sub control trebuie să începi prin introducerea unui mic dejun bogat în proteine.

Concluziile lor s-au bazat pe un studiu realizat în anul 2018 și publicat în Journal of Dairy Science.

Studiile au arătat că persoanele care consumă un mic dejun bogat în carbohidrați experimentează mult mai des senzația de foame.

Pe de altă parte, oamenii care au ales să consume un mic dejun bogat în proteine au atins senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Pentru a putea să potoli pofta de mâncare, atunci trebuie să te asiguri că reușești să menții nivelul zahărului de sânge sub control.

Reclamă

Un mic dejun bogat în proteine reduce nivelul zahărului din sânge și implicit reduce apetitul și șansele de a consuma gustări nesănătoase între mesele principale. Descoperă mai multe și despre motivul pentru care ți se face foame des.

Cercetătorii spun că la baza apetitului crescut pot sta și anumite probleme de sănătate. Sigur și ție ți s-a spun că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dacă alegi să iei micul dejun te afli deja pe drumul cel bun.

Pentru a avea parte de senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp poți introduce proteinele în mesele pe care le consumi, declară nutriționiștii pentru Healthline.com.

Reclamă

Cum ajută proteinele la reducerea poftei de mâncare

Mesele bogate în proteine te pot ajuta să reduci pofta de mîncare și să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. Alimentele bogate în proteine pot ajuta inclusiv în sprijinirea procesului de slăbire. Atunci când îți alegi sursele trebuie să știi că poți avea proteine de origine animală și vegetală.

Aceste două tipuri de proteine sunt ideale pentru buna funcționare a organismului. Sursele de proteine vegetale sunt ideale pentru persoanele care au o dietă vegană sau vegetariană. În ceea ce privește rolul proteinelor în scăderea poftei de mâncare, cercetătorii spun că acestea au nevoie de o perioadă mai lungă de timp pentru a fi digerate.

Procesul de digestie este mai lung, iar senzația de sațietate crește. Efectul consumului de proteine te poate ajuta să combați poftei de mâncare.

Sigur și ție ți s-a întâmplat să ți se facă foame între mesele principale. Încearcă să alegi gustări sănătoase, care să fie bogate în proteine și sărace în calorii. Persoanele care își doresc să slăbească sunt sfătuite de nutriționiști să aibă o alimentație bogată în fibre și proteine. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Flori și plante care aduc ghinion puse pe o tăblie de lemn
Timp liber
Flori care aduc ghinion. Nu se țin în casă și nu se pun în buchetele pentru evenimente
Felul în care îți decorezi casa poate spune multe despre personalitatea ta. Obiectele de decor trebuie alese cu mare atenție, la fel și plantele. Specialiștii în Feng Shui susțin că există anumite flori care...
2
O femeie frumoasă care stă într-un lac și ține în mâini luna pentru a ilustra ce impact are Luna Plină în Gemeni pe data de 27 noiembrie 2023
Horoscop
Lună Plină în Gemeni pe 27 noiembrie 2023. Cum sunt afectate zodiile
Luna Plină în Gemeni pe 27 noiembrie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac. Totuși, anumiți nativi vor fi afectați în mod negativ și vor avea de înfruntat unele probleme....
3
Patru turte cu ceapă verde într-o tavă
Rețete
Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de post
Pentru gustări delicioase și consistente sau pentru a înlocui pâinea la micul dejun, îți oferim o rețetă de turte cu ceapă verde la tigaie. Turtele din aluat de pâine, preparate la tigaie sunt una...
4
Două pahare, unul cu apă plată și unul cu apă minerală cu fructe pentru a ilustra cât de sănătoasă este apa plată în comparație cu apa minerală
Sănătate
Cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Specialiștii au dezvăluit cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. Dacă și tu te numeri printre iubitorii de apă carbogazoasă, atunci poate ar fi bine să arunci o privire asupra...
5
O prințesă cu coroniță, zodia norocoasă a lunii decembrie 2023, care ține în frâu un ponei într-o pădure înzăpezită
Horoscop
Zodia norocoasă a lunii decembrie 2023. El este nativul care se afirmă pe toate planurile
Zodia norocoasă a lunii decembrie 2023 este reprezentată de Capricorn. Acest nativ va reuși să se afirme cu ușurință pe toate planurile și se va face remarcat în fața celorlalți. Ultima lună din an...
PARTENERI
×