Reclamă

Reducerea poftei de mâncare. Cea mai simplă și sănătoasă metodă

Nutriționiștii vorbesc despre reducerea poftei de mâncare cu ajutorul unei metode simple și rapide. Pofta de mâncare poate să apară chiar și după o masă copioasă. Dacă nu ești atentă la modul în care îți organizezi mesele, atunci poți ajunge să consumi mai multe alimente decât ai nevoie. Descoperă ce sfaturi îți oferă specialiștii.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 24 octombrie 2023, 6:15

Dacă ți se face foame des, atunci specialiștii spun cp există posibilitatea ca organismul să-ți comunice o deficiență alimentară. Pofta de mâncare poate apărea și pe fondul stresului, a dezechilibrelor hormonale și a lipsei de somn. Totuși, specialiștii spun că există o metodă simplă prin care poți să-ți reglezi apetitul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Reducerea poftei de mâncare

Reducerea poftei de mâncare poate fi foarte simplă dacă apelezi la un truc simplu. Nutriționiștii de peste hotare au concluzionat că pentru a ține apetitul sub control trebuie să începi prin introducerea unui mic dejun bogat în proteine.

Concluziile lor s-au bazat pe un studiu realizat în anul 2018 și publicat în Journal of Dairy Science.

Studiile au arătat că persoanele care consumă un mic dejun bogat în carbohidrați experimentează mult mai des senzația de foame.

Pe de altă parte, oamenii care au ales să consume un mic dejun bogat în proteine au atins senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Pentru a putea să potoli pofta de mâncare, atunci trebuie să te asiguri că reușești să menții nivelul zahărului de sânge sub control.

Reclamă

Un mic dejun bogat în proteine reduce nivelul zahărului din sânge și implicit reduce apetitul și șansele de a consuma gustări nesănătoase între mesele principale. Descoperă mai multe și despre motivul pentru care ți se face foame des.

Cercetătorii spun că la baza apetitului crescut pot sta și anumite probleme de sănătate. Sigur și ție ți s-a spun că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dacă alegi să iei micul dejun te afli deja pe drumul cel bun.

Pentru a avea parte de senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp poți introduce proteinele în mesele pe care le consumi, declară nutriționiștii pentru Healthline.com.

Reclamă

Cum ajută proteinele la reducerea poftei de mâncare

Mesele bogate în proteine te pot ajuta să reduci pofta de mîncare și să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. Alimentele bogate în proteine pot ajuta inclusiv în sprijinirea procesului de slăbire. Atunci când îți alegi sursele trebuie să știi că poți avea proteine de origine animală și vegetală.

Aceste două tipuri de proteine sunt ideale pentru buna funcționare a organismului. Sursele de proteine vegetale sunt ideale pentru persoanele care au o dietă vegană sau vegetariană. În ceea ce privește rolul proteinelor în scăderea poftei de mâncare, cercetătorii spun că acestea au nevoie de o perioadă mai lungă de timp pentru a fi digerate.

Procesul de digestie este mai lung, iar senzația de sațietate crește. Efectul consumului de proteine te poate ajuta să combați poftei de mâncare.

Sigur și ție ți s-a întâmplat să ți se facă foame între mesele principale. Încearcă să alegi gustări sănătoase, care să fie bogate în proteine și sărace în calorii. Persoanele care își doresc să slăbească sunt sfătuite de nutriționiști să aibă o alimentație bogată în fibre și proteine. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×