Reclamă

Cafeaua ar putea ajuta la accelerarea metabolismului. Ce impact poate avea asupra siluetei tale

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Atât de îndrăgită de multe persoane, pentru altele a devenit o adevărată necesitate. Cafeaua te ajută să-ți începi ziua cu mai multă energie, dar are și alte beneficii pentru organism. Cafeaua ar putea ajuta la accelerarea metabolismului, spun specialiștii.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 8 septembrie 2023, 6:01

Cafeaua conține cofeină, cares este cea mai frecventă substanță psihoactivă consumată din lume. Cofeina este, de asemenea, inclusă în majoritatea suplimentelor pentru arderea grăsimilor. În plu, este una dintre puținele substanțe cunoscute pentru că ar ajuta la mobilizarea grăsimilor din țesuturile adipoase și la creșterea ratei metabolice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cafeaua ar putea ajuta la accelerarea metabolismului

Rata cu care arzi caloriile în repaus se numește rată metabolică de repaus. Cu cât rata metabolică este mai mare, cu atât îți este mai ușor să slăbești mai ușor. Studiile au arăta că cofeina poate crește rata metabolică de repaus cu 3-11%.

Cea mai mare parte a accelerarii metabolismului duce și la creșterea procesului de ardere a grăsimilor. Un studiu a arătat că cofeina a crescut arderea grăsimilor cu până la 29% la persoanele slabe, în timp ce creșterea a fost de 10% pentru persoanele obeze, scrie Healthline.

De asemenea, efectul pare să scadă odată cu vârsta. Cu cât o persoană este mai înaintată în vârstă, cu atât efectul asupra ratei metabolice va fi mai mic. Cofeina stimulează sistemul nervos, care trimite semnale directe celulelor adipoase, spunându-le să descompună grăsimea.

Acest lucru se realizează prin creșterea nivelului sanguin al hormonului numit epinefrină. Epinefrina, cunoscută și sub numele de adrenalină, călătorește prin sânge către țesuturile adipoase, semnalându-le să descompună grăsimile și să le elibereze în sânge.

Reclamă

Eliberarea acizilor grași în sânge nu te va ajuta să pierzi în greutate decât dacă arzi mai puține calorii decât consumi. Acest lucru este cunoscut sub denumirea de echilibru energetic negativ. Află mai multe și despre ce se întâmplă dacă pui suc de lămâie în cafea. Vezi cum te-ar putea ajuta acest lucru să pierzi în greutate.

Ce beneficii are consumul acestei băuturi

Multe substanțe active din boabele de cafea ajung în băutura pe care o servești. Cofeina este principalul stimulent al cafelei. Teobromina este principalul stimulent din cacao, care se găsește în cantități mici și în cafea.

Reclamă

Altă substanță pe care o s-o găsești este teofilina, un stimulent găsit atât în cacao, cât și în cafea. Mai mult, o să întâlnești și acid clorogenic, unul dintre principalii compuși activi din cafea care poate ajuta la încetinirea absorbției carbohidraților. Cofeina este cea mai importantă substanță din cafea, mai ales când vine vorba de pierderea în greutate.

Cofeina funcționează prin blocarea unui neurotransmițător inhibitor numit adenozină. Prin blocarea adenozinei, cofeina crește declanșarea neuronilor și eliberarea de neurotransmițători precum dopamina și norepinefrina.

Acest lucru te va face să te simți plină de energie și gata de orice. Cafeaua te va ajuta să se simți mai activă și îți va îmbunătăți performanțele metabolismului.

Unele studii sugerează că oamenii devin toleranți la efectele cofeinei în timp. Pe termen scurt, aceasta poate accelera rata metabolică și poate crește arderea grăsimilor, dar după un timp oamenii devin toleranți la efectele sale.

Cafeaua nu te va ajuta să arzi mai multe calorii pe termen lung, dar există posibilitatea ca aceasta să scadă pofta de mâncare, spun specialiștii. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×