Reclamă

Cafeaua ar putea ajuta la pierderea în greutate. Ce efecte benefice are această băutură asupra organismului

Cafeaua ar putea ajuta la pierderea în greutate, susțin cele mai recente studii ale specialiștilor. Această băutură are nenumărate efecte benefice asupra organismului. Descoperă și tu câtă cafea este recomandată dacă îți dorești să pierzi câteva kilograme.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 21 iunie 2023, 7:20

Deși nu este o licoare magică pentru slăbire. Studiile recente au dovedit faptul că această băutură stimulează organismul și ajută în timpul procesului de slăbire. Cercetările arată că cafeaua poate fi un aliat de nădejde la dieta ta, dacă vrei să scapi de câteva kilograme. Acest lucru se datorează proprietăților sale benefice. Cafeaua ajută la reglarea apetitului și la îmbunătățirea funcționării metabolismului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cafeaua ar putea ajuta la pierderea în greutate

Cafeaua te poate ajuta să te trezești mult mai ușor dimineața, dar te poate ajuta și dacă îți dorești să pierzi în greutate. O analiză din anul 2019 a dovedit că aportul crescut de cofeină ajută la reducerea greutății corporale, a indicelui de masă corporală și a grăsimii corporale.

Cercetătorii susțin că această băutură poate ajuta la scăderea poftei de mâncare. Cafeaua poate acționa în mod direct ca un inhibitor al poftei de mâncare pentru unii oameni.

De fapt, studiile arată că consumul de cafea cu până la patru ore înainte de masă poate scădea aportul de mâncare consumată, ceea ce poate duce în timp și la pierderea în greutate.

Alți nutriționiști susțin că cafeaua stimulează sistemul nervos și acționează direct asupra reducerii senzației de foame și a creșterii senzației de sațietate.

Reclamă

O ceașcă de cafea băută dimineața te-ar putea face să-ți pierzi pofta de mâncare până la prânz, susțin specialiștii.

Unele cercetări au descoperit că proprietățile de promovare a pierderii în greutate ale cafelei ar putea preveni din efectele acesteia asupra echilibrului energetic. Se crede că cafeaua crește consumul de energie al organismului și duce la arderea mai rapidă a caloriilor.

Totuși, kilogramele pot varia atunci când metabolismul este stimulat doar de cofeină. Mai mult, acidul clorogenic, un compus găsit în boabele de cafea, s-a dovedit că stimulează metabolismul și arderea grăsimilor.

Reclamă

Consumul unei doze moderate de cofeină înainte de exercițiul aerobic ar putea crește semnificativ arderea grăsimilor.

Câte cești de cafea ar trebui să bei pentru a pierde în greutate

Cafeaua ar trebui consumată cu moderație, recomandă nutriționiștii și medicii specialiști. Află mai multe și despre câte cești de cafea ar trebui consumate zilnic. Pentru a pierde în greutate, cafeaua ar trebui băută cu moderație.

În cele mai multe cazuri, este bine să te limitezi la o ceașcă sau două de cafea pe zi pentru a maximiza beneficiile pentru sănătate și pentru a nu face exces de cofeină.

Pentru beneficiile sale asupra pierderii în greutate, se recomandă între 2-6 mg de cofeină per kilogram de greutate corporală, scrie publicația MindBodyGreen.

Mai mult nu este întotdeauna mai bine, mai ales atunci când vine vorba de cofeină. Food and Drug Administration recomandă limitarea aportului de cofeină la aproximativ 400 de miligrame pe zi, ceea ce înseamnă aproximativ patru cești de cafea.

Prea multă cofeină poate provoca o mulțime de efecte secundare negative, inclusiv anxietate, probleme digestive, nervozitate și insomnie. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×