Fiecare comunitate din lume are o sursă de apă unică. Cu cât apa are un conținut mai mare de minerale, cu atât gustul și aroma cafelei vor fi mai reduse. Apa mai ușoară are mai puține minerale, fiind mai puțin alcalină, ceea ce o face mai bună pentru prepararea cafelei.
Care este cea mai bună apă pentru cafea
Aroma cafelei vine în mare parte din uleiurile conținute în boabe. Pentru a prepara cafea sau expresso se extrag aceste arome din boabe sau din zațul cafelei, astfel încât să pătrundă în apă.
Dacă apa este plină de minerale, este mai puțin capabilă să ia ceva din substanța cu care intră în contact. Pentru a te asigura că vei bea o cafea bună poți folosi un sistem personalizat de filtrare a apei. Există sisteme care sunt special concepute pentru a purifica apa pentru prepararea cafelei. Astfel, poți determina filtrarea exact necesară, potrivit Well and Good.
Totuși, pentru a obține o cafea aromată, este necesar să existe un conținut mineral în apă. Dacă apa este distilată sau dacă i s-au îndepărtat prea multe minerale, extracția va fi slabă, iar băutura va fi lipsită de aromă.
Totodată, nu se stabilește ușor care este cea mai bună apă pentru cafea. Când prepari cafea sau espresso, este recomandat să știi ce conținut de minerale are apa pe care o folosești. Apa pentru cafea poate fi diferită de cea pentru espresso deoarece rețetele celor două se bazează pe tehnici de extracție diferite.
Apa filtrată
Când prepari cafeaua acasă, apa filtrată este cea mai bună variantă. Utilizarea unui filtru cu cărbune activ, dintr-un vas cu filtru de apă sau dintr-un sistem de filtrare a apei în casă, te asigură că obții cea mai bună apă pentru a-ți prepara acasă o cafea exact așa cum îți dorești.
În plus, apa de la robinet nu reprezintă mereu cea mai bună alegere. Se poate să nu aibă nivelurile de duritate și mineralizare necesare pentru a prepara o cafea, pe lângă alte impurități.