Reclamă

Uleiul de cocos în cafea: beneficii și contraindicații

Specialiștii au realizat un studiu despre cât de sănătos este uleiul de cocos pus în cafea. Uleiul de cocos este unul dintre cele mai îndrăgite ingrediente. Acesta poate fi folosit în rutinele de skin care, în rutina de îngrijire a părului, dar poate fi inclus și în dieta alimentară.

Publicat: 9 martie 2023, 6:20

Un trend nou dovedește că oamenii care îndrăgesc uleiul de cocos au ajuns să-l folosească inclusiv la prepararea cafelei. Descoperă și tu ce beneficii are uleiul de cocos în cafea și la ce concluzii au ajuns cele mai recente studii ale specialiștilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce pun oamenii uleiul de cocos în cafea

Cafeaua și uleiul de cocos vin cu beneficii și contraindicații. Fiecare se comportă în mod diferit și acest lucru este bine cunoscut de orice iubitor de cafea. Dacă alegi să consumi uleiul de cocos împreună cu cafeaua s-ar putea ca anumite elemente benefice ale acestor produse să se anuleze.

Uleiul de cocos pus în cafea a fost intens popularizat de susținătorii dietei keto, o dietă săracă în carbohidrați, dar bogată în grăsimi și cu un conținut moderat de proteine. Dieta keto și variațiile sale sunt folosite deseori ca tehnici rapide de slăbire.

Mulți oameni se bucură, de asemenea, de aroma bogată pe care uleiul de cocos o dă cafelei. Uleiul de cocos este untos și face cafeaua mai cremoasă. Chiar dacă nu folosești lapte sau un înlocuitor al laptelui, uleiul de cocos sigur va reduce aciditatea cafelei și îi va oferi o aromă plăcută.

Ce se întâmplă dacă pui ulei de cocos în cafea

Reclamă

Cafeaua lucrează ca un stimulent al sistemului nervos și oferă un plus de energie organismului. Sursele de cofeină blochează adenozina. Adenozina este un neurotransmițător care favorizează somnolența. Cofeina se blochează în receptorii de adenozină, blocând somnolența din creier. În același timp, cofeina stimulează eliberarea de neurotransmițători energizanți precum dopamina.

Uleiul de cocos este o sursă de grăsime pe bază de plante. Ceea ce îl face deosebit de special este din punct de vedere nutrițional. Grăsimile saturate din uleiul de cocos sunt metabolizate foarte rapid. Uleiul de cocos este format din acid lauric, un tip de trigliceride cu lanț mediu.

Acestea sunt metabolizate într-un mod care oferă combustibil rapid organismului. Deci ce se întâmplă mai exact atunci când alegi să combini uleiul de cocos cu cafeaua?

Reclamă

Punerea uleiului de cocos în cafea poate avea efecte pozitive asupra nivelului zahărului din sânge, asupra digestiei cofeinei, asupra imunității și asupra sănătății pielii și părului, spun studiile specialiștilor.

Contraindicații ale uleiului de cocos în cafea

Este important să iei în considerare și posibilele efecte negativ. Te invităm să descoperi și câte cești de cafea sunt recomandate zilnic.

Uleiul de cocos este bogat în grăsimi saturate și poate crește nivelul colesterolului rău (LDL). Consumat în exces poate dăuna sănătății cardiovasculare. Cei care își urmăresc aportul de grăsimi din motive medicale trebuie să folosească uleiul de cocos cu precauție.

Ca și alte surse de grăsimi, uleiul de cocos este bogat în calorii, astfel devine o preocupare pentru cei care vor să piardă în greutate.

Cei care nu au consumat până acum cafeaua cu ulei de cocos s-ar putea să întâmpine și altfel de probleme. Această combinație poate duce, în unele situații, la crampe stomacale și tulburări digestive.   

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×