Un trend nou dovedește că oamenii care îndrăgesc uleiul de cocos au ajuns să-l folosească inclusiv la prepararea cafelei. Descoperă și tu ce beneficii are uleiul de cocos în cafea și la ce concluzii au ajuns cele mai recente studii ale specialiștilor.
De ce pun oamenii uleiul de cocos în cafea
Cafeaua și uleiul de cocos vin cu beneficii și contraindicații. Fiecare se comportă în mod diferit și acest lucru este bine cunoscut de orice iubitor de cafea. Dacă alegi să consumi uleiul de cocos împreună cu cafeaua s-ar putea ca anumite elemente benefice ale acestor produse să se anuleze.
Uleiul de cocos pus în cafea a fost intens popularizat de susținătorii dietei keto, o dietă săracă în carbohidrați, dar bogată în grăsimi și cu un conținut moderat de proteine. Dieta keto și variațiile sale sunt folosite deseori ca tehnici rapide de slăbire.
Mulți oameni se bucură, de asemenea, de aroma bogată pe care uleiul de cocos o dă cafelei. Uleiul de cocos este untos și face cafeaua mai cremoasă. Chiar dacă nu folosești lapte sau un înlocuitor al laptelui, uleiul de cocos sigur va reduce aciditatea cafelei și îi va oferi o aromă plăcută.
Ce se întâmplă dacă pui ulei de cocos în cafea
Cafeaua lucrează ca un stimulent al sistemului nervos și oferă un plus de energie organismului. Sursele de cofeină blochează adenozina. Adenozina este un neurotransmițător care favorizează somnolența. Cofeina se blochează în receptorii de adenozină, blocând somnolența din creier. În același timp, cofeina stimulează eliberarea de neurotransmițători energizanți precum dopamina.
Uleiul de cocos este o sursă de grăsime pe bază de plante. Ceea ce îl face deosebit de special este din punct de vedere nutrițional. Grăsimile saturate din uleiul de cocos sunt metabolizate foarte rapid. Uleiul de cocos este format din acid lauric, un tip de trigliceride cu lanț mediu.
Acestea sunt metabolizate într-un mod care oferă combustibil rapid organismului. Deci ce se întâmplă mai exact atunci când alegi să combini uleiul de cocos cu cafeaua?