Reclamă

Uleiul de cocos în cafea: beneficii și contraindicații

Specialiștii au realizat un studiu despre cât de sănătos este uleiul de cocos pus în cafea. Uleiul de cocos este unul dintre cele mai îndrăgite ingrediente. Acesta poate fi folosit în rutinele de skin care, în rutina de îngrijire a părului, dar poate fi inclus și în dieta alimentară.

Publicat: 9 martie 2023, 6:20

Un trend nou dovedește că oamenii care îndrăgesc uleiul de cocos au ajuns să-l folosească inclusiv la prepararea cafelei. Descoperă și tu ce beneficii are uleiul de cocos în cafea și la ce concluzii au ajuns cele mai recente studii ale specialiștilor.

De ce pun oamenii uleiul de cocos în cafea

Cafeaua și uleiul de cocos vin cu beneficii și contraindicații. Fiecare se comportă în mod diferit și acest lucru este bine cunoscut de orice iubitor de cafea. Dacă alegi să consumi uleiul de cocos împreună cu cafeaua s-ar putea ca anumite elemente benefice ale acestor produse să se anuleze.

Uleiul de cocos pus în cafea a fost intens popularizat de susținătorii dietei keto, o dietă săracă în carbohidrați, dar bogată în grăsimi și cu un conținut moderat de proteine. Dieta keto și variațiile sale sunt folosite deseori ca tehnici rapide de slăbire.

Mulți oameni se bucură, de asemenea, de aroma bogată pe care uleiul de cocos o dă cafelei. Uleiul de cocos este untos și face cafeaua mai cremoasă. Chiar dacă nu folosești lapte sau un înlocuitor al laptelui, uleiul de cocos sigur va reduce aciditatea cafelei și îi va oferi o aromă plăcută.

Ce se întâmplă dacă pui ulei de cocos în cafea

Reclamă

Cafeaua lucrează ca un stimulent al sistemului nervos și oferă un plus de energie organismului. Sursele de cofeină blochează adenozina. Adenozina este un neurotransmițător care favorizează somnolența. Cofeina se blochează în receptorii de adenozină, blocând somnolența din creier. În același timp, cofeina stimulează eliberarea de neurotransmițători energizanți precum dopamina.

Uleiul de cocos este o sursă de grăsime pe bază de plante. Ceea ce îl face deosebit de special este din punct de vedere nutrițional. Grăsimile saturate din uleiul de cocos sunt metabolizate foarte rapid. Uleiul de cocos este format din acid lauric, un tip de trigliceride cu lanț mediu.

Acestea sunt metabolizate într-un mod care oferă combustibil rapid organismului. Deci ce se întâmplă mai exact atunci când alegi să combini uleiul de cocos cu cafeaua?

Reclamă

Punerea uleiului de cocos în cafea poate avea efecte pozitive asupra nivelului zahărului din sânge, asupra digestiei cofeinei, asupra imunității și asupra sănătății pielii și părului, spun studiile specialiștilor.

Contraindicații ale uleiului de cocos în cafea

Este important să iei în considerare și posibilele efecte negativ. Te invităm să descoperi și câte cești de cafea sunt recomandate zilnic.

Uleiul de cocos este bogat în grăsimi saturate și poate crește nivelul colesterolului rău (LDL). Consumat în exces poate dăuna sănătății cardiovasculare. Cei care își urmăresc aportul de grăsimi din motive medicale trebuie să folosească uleiul de cocos cu precauție.

Ca și alte surse de grăsimi, uleiul de cocos este bogat în calorii, astfel devine o preocupare pentru cei care vor să piardă în greutate.

Cei care nu au consumat până acum cafeaua cu ulei de cocos s-ar putea să întâmpine și altfel de probleme. Această combinație poate duce, în unele situații, la crampe stomacale și tulburări digestive.   

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
Rose Hanbury într-o rochie galbenă și cu o mască neagră pe față în timp ce participă la o cursă de cai din 2021
Divertisment
Detalii mai puțin cunoscute despre Rose Hanbury. Presa internațională scrie intens despre ea și aventura avută cu Prințul William
Admiratorii se întreabă cine este și cu ce se ocupă Rose Hanbury. În presa internațională au apărut tot mai multe zvonuri legate de infidelitatea Prințului William. Se crede că femeia în vârstă de 39...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×