Reclamă

Cât de sănătos e laptele pentru cafea. Ce spun specialiștii despre acest produs atât de popular

Cât de sănătos e laptele pentru cafea e un subiect destul de controversat. Acesta tot revine în atenția iubitorilor de cafea. Un dietetician are informații despre modul în care laptele de cafea îți poate afecta sănătatea, iar răspunsul te poate surprinde.

Publicat: 1 februarie 2023, 7:33

Dacă îți începi ziua cu o ceașcă de cafea fierbinte, te simți bine, nu-i așa? Se estimează că 62% dintre adulți beau cel puțin o ceașcă de cafea în fiecare zi. Nu toată lumea se bucură de gustul cafelei negre. Așa că, adesea, se adaugă adesea îndulcitori, creme și lapte pentru a reduce aciditatea și pentru a face această băutură cu cofeină mai plăcută.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât de sănătos e laptele pentru cafea

Studiile ne spun că cafeaua neagră are unele beneficii majore pentru sănătate. Printre ele se numără o concentrare sporită, mai multă energie pentru antrenamente și un risc scăzut de boli de inimă cu 5-12% pe ceașcă, în comparație cu persoanele care nu consumă această băutură populară de dimineață.

Deci, adăugarea de lapte la cafea anulează aceste efecte pozitive? Află cât de sănătos e laptele pentru cafea, potrivit dieteticienilor.

Majoritatea capsulelor cu lapte de cafea convenționale sunt făcute cu o listă lungă de ingrediente. Conțin inclusiv apă, zahăr, ulei vegetal, stabilizatori și arome. Laptele sau smântâna sunt adesea adăugate în cantități mici, iar cea mai mare parte a cremosității provine din ulei.
„Multe capsule cu lapte pentru cafea au aproximativ patru grame de zahăr și un gram și jumătate de grăsimi saturate per porție”, spune Haley Bishoff, proprietarul Rūtsu Nutrition din Las Vegas.

Deși aceasta nu este o cantitate exagerată de zahăr sau grăsime, reține că o porție este doar o lingură. Dacă adaugi mai multe linguri de lapte pentru cafea la mai multe cești de cafea pe zi, cantitatea crește. Ghidurile dietetice pentru americani 2020-2025 recomandă tuturor persoanelor de peste 2 ani să limiteze zaharurile adăugate la mai puțin de 10% din caloriile totale.

Reclamă

Care sunt recomandările specialiștilor în nutriție

Pentru o dietă de 2.000 de calorii, ar trebui să țintești la mai puțin de 50 de grame de zahăr pe zi. Când vine vorba de grăsimi saturate, Asociația Americană a Inimii recomandă ca acestea să fie sub 13 grame pe zi.

„Laptele de cafea poate fi o alternativă bună la multe băuturi care pot conține mai mult de o lingură de zahăr și grăsimi saturate”, spune Sarah Anzlovar, dietetician pentru mame la Sarah Gold Nutrition.

Reclamă

Dacă îți faci cafeaua acasă în majoritatea zilelor, un strop de lapte pentru cafea nu va face sau nu va întrerupe o dietă sănătoasă. Și dacă adăugarea laptelui pentru cafea la ceașca zilnică îți aduce confort și fericire, atunci nu există niciun motiv să îl elimini cu totul.

„Plăcerea este o parte importantă a alimentației. Consumul unor alimente și băuturi în dieta ta poate sprijini o relație sănătoasă cu alimentele”, adaugă Anzlovar.

În plus, ar putea exista de fapt un beneficiu semnificativ în adăugarea de lapte în cafea.

„Laptele de cafea care conține grăsimi sănătoase poate ajuta la încetinirea absorbției cofeinei. Acest lucru ușurează munca suprarenalelor. Are ca rezultat o energie mai echilibrată”, explică Anya Rosen, practician de medicină funcțională și fondator al Clinicii Birchwell.

Alege un lapte de cafea cu ingrediente de înaltă calitate. Cumpără-l pe cel cu lactate organice sau lapte și creme pe bază de plante. Specialiștii sugerează chiar să amesteci laptele tău preferat cu condimente suplimentare precum scorțișoara pentru o textură mai cremoasă și aromă. Cu siguranță are mai puține grăsimi și o cantitate mai mică de zahăr adăugat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×