Reclamă

Greșeli de evitat când bei cafea. Acestea îți pot afecta calitatea vieții

Dacă nici tu nu poți renunța la cafea când vine vorba de o dimineață reușită, atunci ești un fan înrăit. Cu toate acestea, trebuie să ții cont de anumite greșeli de evitat când bei cafea. Specialiștii susțin că anumite lucruri pe care le faci (sau nu) s-ar putea să-ți afecteze calitatea vieții.

Publicat: 1 martie 2023, 6:20

Multe persoane nu concep să-și înceapă diminețile fără să consume cafea. O ceașcă din această bătură îți oferă energie pe tot parcursul zilei și este un mijloc de socializare extrem de cunoscut. Cele mai importante decizii din viețile oamenilor au început cu o cafea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Greșeli de evitat când bei cafea

Ceașca de cafea de dimineață este indispensabilă pentru mulți dintre noi. Cu toate acestea, s-ar putea să cădem în capcană. Aroma puternică și inconfundabilă fac din cafea una dintre cele mai îndrăgite băuturi din lume. Pentru unele persoane reprezintă o metodă pentru a-și reveni din starea de somnolență, în timp ce, pentru alții, cafeaua este un adevărat ritual.

Cercetările recente au dovedit că un consum zilnic, echilibrat de cafea, poate avea beneficii multiple asupra sănătății fizice și psihice a consumatorului. Experții susțin că cel mai bun energizant din lume este cofeina, motiv pentru care cafeaua este de mare ajutor pentru cei mai somnoroși dintre noi. Ba mai mult, cafeaua reduce riscul de a dezvolta diabet sau boli de inimă.

Evită supradoza de cofeină

Cofeina este responsabilă pentru beneficiile stimulatoare ale cafelei. În timp ce cafeaua poate oferi un impuls temporar de energie și ajută la îmbunătățirea atenției, consumul excesiv de mult ar putea fi dăunător pentru sănătatea ta.

Reclamă

Speciliștii vorbesc despre riscul de a avea insomnii, hipertensiune sau probleme cardiace. Așadar, aceștia consideră că trei cești de espresso pe zi sunt încadrate în maximul zilnic de cofeină.

Nu bei suficientă apă

Din lista cu greșeli de evitat când bei cafea face parte și consumul insuficient de apă. Cafeaua are efect diuretic. De aceea, organismul va produce mai multă urină în urma consumului de cafea. Astfel, se poate ajunge la deshidratare.

Reclamă

Deshidratarea a fost asociată cu o serie de efecte dăunătoare pentru sănătate, cum ar fi oboseala, durerile de cap și afectarea funcției cognitive. Așadar, este extrem de important ca după fiecare ceașcă de cafea să bei și un pahar cu apă, scrie Healthshots.com.

Utilizezi un tip de cafea greșit

Calitatea și aroma cafelei sunt concentrate în boabe. De aceea, procesul de preparare al acesteia este destul de important. La fel și tipul de boabe de cafea pe care vrei să-l folosești.

De aceea, specialiștii recomandă să alegi boabele de cafea în funcție de recomandările unei persoane competente. Spre exemplu, un barista te va asigura cum îți poți satisface nevoile în funcție de caracteristicile cafelei pe care o cauți.

Adaugi zahăr în cafea

Un expert în domeniul cafelei va fi de acord mereu cu afirmația că „o cafea făcută cum trebuie nu are nevoie de zahăr”. De aceea, zahărul pe care unele persoane îl adaugă în băutură nu face altceva decât să dăuneze sănătății. Acest lucru poate duce, în cele din urmă, la o acumulare mai mare de grăsime, care se poate dezvolta apoi în boala ficatului gras, un factor care contribuie la diabet, care crește riscul de boli de inimă, scrie Healthline.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×