Reclamă

Greșeli de evitat când bei cafea. Acestea îți pot afecta calitatea vieții

Dacă nici tu nu poți renunța la cafea când vine vorba de o dimineață reușită, atunci ești un fan înrăit. Cu toate acestea, trebuie să ții cont de anumite greșeli de evitat când bei cafea. Specialiștii susțin că anumite lucruri pe care le faci (sau nu) s-ar putea să-ți afecteze calitatea vieții.

Publicat: 1 martie 2023, 6:20

Multe persoane nu concep să-și înceapă diminețile fără să consume cafea. O ceașcă din această bătură îți oferă energie pe tot parcursul zilei și este un mijloc de socializare extrem de cunoscut. Cele mai importante decizii din viețile oamenilor au început cu o cafea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Greșeli de evitat când bei cafea

Ceașca de cafea de dimineață este indispensabilă pentru mulți dintre noi. Cu toate acestea, s-ar putea să cădem în capcană. Aroma puternică și inconfundabilă fac din cafea una dintre cele mai îndrăgite băuturi din lume. Pentru unele persoane reprezintă o metodă pentru a-și reveni din starea de somnolență, în timp ce, pentru alții, cafeaua este un adevărat ritual.

Cercetările recente au dovedit că un consum zilnic, echilibrat de cafea, poate avea beneficii multiple asupra sănătății fizice și psihice a consumatorului. Experții susțin că cel mai bun energizant din lume este cofeina, motiv pentru care cafeaua este de mare ajutor pentru cei mai somnoroși dintre noi. Ba mai mult, cafeaua reduce riscul de a dezvolta diabet sau boli de inimă.

Evită supradoza de cofeină

Cofeina este responsabilă pentru beneficiile stimulatoare ale cafelei. În timp ce cafeaua poate oferi un impuls temporar de energie și ajută la îmbunătățirea atenției, consumul excesiv de mult ar putea fi dăunător pentru sănătatea ta.

Reclamă

Speciliștii vorbesc despre riscul de a avea insomnii, hipertensiune sau probleme cardiace. Așadar, aceștia consideră că trei cești de espresso pe zi sunt încadrate în maximul zilnic de cofeină.

Nu bei suficientă apă

Din lista cu greșeli de evitat când bei cafea face parte și consumul insuficient de apă. Cafeaua are efect diuretic. De aceea, organismul va produce mai multă urină în urma consumului de cafea. Astfel, se poate ajunge la deshidratare.

Reclamă

Deshidratarea a fost asociată cu o serie de efecte dăunătoare pentru sănătate, cum ar fi oboseala, durerile de cap și afectarea funcției cognitive. Așadar, este extrem de important ca după fiecare ceașcă de cafea să bei și un pahar cu apă, scrie Healthshots.com.

Utilizezi un tip de cafea greșit

Calitatea și aroma cafelei sunt concentrate în boabe. De aceea, procesul de preparare al acesteia este destul de important. La fel și tipul de boabe de cafea pe care vrei să-l folosești.

De aceea, specialiștii recomandă să alegi boabele de cafea în funcție de recomandările unei persoane competente. Spre exemplu, un barista te va asigura cum îți poți satisface nevoile în funcție de caracteristicile cafelei pe care o cauți.

Adaugi zahăr în cafea

Un expert în domeniul cafelei va fi de acord mereu cu afirmația că „o cafea făcută cum trebuie nu are nevoie de zahăr”. De aceea, zahărul pe care unele persoane îl adaugă în băutură nu face altceva decât să dăuneze sănătății. Acest lucru poate duce, în cele din urmă, la o acumulare mai mare de grăsime, care se poate dezvolta apoi în boala ficatului gras, un factor care contribuie la diabet, care crește riscul de boli de inimă, scrie Healthline.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×