Reclamă

Greșeli de evitat când bei cafea. Acestea îți pot afecta calitatea vieții

Dacă nici tu nu poți renunța la cafea când vine vorba de o dimineață reușită, atunci ești un fan înrăit. Cu toate acestea, trebuie să ții cont de anumite greșeli de evitat când bei cafea. Specialiștii susțin că anumite lucruri pe care le faci (sau nu) s-ar putea să-ți afecteze calitatea vieții.

Publicat: 1 martie 2023, 6:20

Multe persoane nu concep să-și înceapă diminețile fără să consume cafea. O ceașcă din această bătură îți oferă energie pe tot parcursul zilei și este un mijloc de socializare extrem de cunoscut. Cele mai importante decizii din viețile oamenilor au început cu o cafea.

Greșeli de evitat când bei cafea

Ceașca de cafea de dimineață este indispensabilă pentru mulți dintre noi. Cu toate acestea, s-ar putea să cădem în capcană. Aroma puternică și inconfundabilă fac din cafea una dintre cele mai îndrăgite băuturi din lume. Pentru unele persoane reprezintă o metodă pentru a-și reveni din starea de somnolență, în timp ce, pentru alții, cafeaua este un adevărat ritual.

Cercetările recente au dovedit că un consum zilnic, echilibrat de cafea, poate avea beneficii multiple asupra sănătății fizice și psihice a consumatorului. Experții susțin că cel mai bun energizant din lume este cofeina, motiv pentru care cafeaua este de mare ajutor pentru cei mai somnoroși dintre noi. Ba mai mult, cafeaua reduce riscul de a dezvolta diabet sau boli de inimă.

Evită supradoza de cofeină

Cofeina este responsabilă pentru beneficiile stimulatoare ale cafelei. În timp ce cafeaua poate oferi un impuls temporar de energie și ajută la îmbunătățirea atenției, consumul excesiv de mult ar putea fi dăunător pentru sănătatea ta.

Reclamă

Speciliștii vorbesc despre riscul de a avea insomnii, hipertensiune sau probleme cardiace. Așadar, aceștia consideră că trei cești de espresso pe zi sunt încadrate în maximul zilnic de cofeină.

Nu bei suficientă apă

Din lista cu greșeli de evitat când bei cafea face parte și consumul insuficient de apă. Cafeaua are efect diuretic. De aceea, organismul va produce mai multă urină în urma consumului de cafea. Astfel, se poate ajunge la deshidratare.

Reclamă

Deshidratarea a fost asociată cu o serie de efecte dăunătoare pentru sănătate, cum ar fi oboseala, durerile de cap și afectarea funcției cognitive. Așadar, este extrem de important ca după fiecare ceașcă de cafea să bei și un pahar cu apă, scrie Healthshots.com.

Utilizezi un tip de cafea greșit

Calitatea și aroma cafelei sunt concentrate în boabe. De aceea, procesul de preparare al acesteia este destul de important. La fel și tipul de boabe de cafea pe care vrei să-l folosești.

De aceea, specialiștii recomandă să alegi boabele de cafea în funcție de recomandările unei persoane competente. Spre exemplu, un barista te va asigura cum îți poți satisface nevoile în funcție de caracteristicile cafelei pe care o cauți.

Adaugi zahăr în cafea

Un expert în domeniul cafelei va fi de acord mereu cu afirmația că „o cafea făcută cum trebuie nu are nevoie de zahăr”. De aceea, zahărul pe care unele persoane îl adaugă în băutură nu face altceva decât să dăuneze sănătății. Acest lucru poate duce, în cele din urmă, la o acumulare mai mare de grăsime, care se poate dezvolta apoi în boala ficatului gras, un factor care contribuie la diabet, care crește riscul de boli de inimă, scrie Healthline.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
Rose Hanbury într-o rochie galbenă și cu o mască neagră pe față în timp ce participă la o cursă de cai din 2021
Divertisment
Detalii mai puțin cunoscute despre Rose Hanbury. Presa internațională scrie intens despre ea și aventura avută cu Prințul William
Admiratorii se întreabă cine este și cu ce se ocupă Rose Hanbury. În presa internațională au apărut tot mai multe zvonuri legate de infidelitatea Prințului William. Se crede că femeia în vârstă de 39...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×