Reclamă

Câte zile de pauză sunt necesare într-o săptămână de antrenamente. Sfaturi utile de la specialiști

Sportul joacă un rol esențial în viața noastră. Acesta te poate ajuta să fii sănătoasă, să ai energie și să ajungi la forma fizică la care visezi. Însă pe cât de important este sportul, pe atât de importantă este și perioada de odihnă. Descoperă câte zile de pauză sunt necesare într-o săptămână de antrenamente. Vezi ce sfaturi oferă specialiștii.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 26 octombrie 2023, 6:11

Cele mai multe persoane care s-au apucat de sport și au văzut rezultate probabil au încercat să ducă lucrurile la extrem și să nu-și acorde câteva zile de pauză. Într-o săptămână de antrenamente ar trebui să existe și câteva zile în care să-i permiți organismului să se recupereze. Indiferent de sportul pe care ai ales să-l practici, specialiștii spun că zilele de pauză nu trebuie ignorate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Câte zile de pauză sunt necesare într-o săptămână de antrenamente

Zilele de pauză sunt la fel de importante ca cele în care faci sport, spun specialiștii pentru Healthline. Numărul zilelor de odihnă variază în funcție de condiția fizică a fiecărei persoane, de sportul pe care îl practică și de experiența pe care o are la sală.

Zilele de pauză sunt stabilite în funcție de mai multe criterii, spun antrenorii personali. Fiecare persoană trebuie să fie deschisă la a avea un program flexibil astfel încât să-i permită organismului să se recupereze.

Descoperă și cât sport e indicat să faci în funcție de vârstă. Iată ce spun specialiștii.

Consecvența la sală trebuie să fie îmbinată în mod armonios cu o zi sau două de pauză pe parcursul unei săptămâni. Specialiștii recomandă cel puțin o zi de pauză într-o săptămână intensă de antrenamente.

Reclamă

Zilele de pauză sunt obligatorii

Indiferent de antrenorul cu care vei colabora, acesta îți va spune că zilele de pauză sunt extrem de importante. Ziele de pauză sunt necesare într-o săptămână în care ai ales să faci sport.

Exercițiile care îți solicită musculatura pot fi extraordinare, dar prograsul nu va apărea dacă nu-i permiți corpului să se recupereze și să poată să-și îmbunătățească anduranța.

Reclamă

Dacă obișnuiești să faci exerciții fizice șapte zile din șapte, atunci s-ar putea să remarci că organismul tău nu mai are la fel de multă rezistență. Dacă mușchii tăi nu au suficient timp între antrenamente pentru a se recupera, atunci șansele să vezi o diferență sunt destul de mici.

Nu în ultimul rând, pauzele sunt necesare pentru sănătatea mintală. Suprasolicitarea și epuizarea nu sunt soluții pentru a vedea rezultatele dorite la sală. Mintea are la fel de multă nevoie de odihnă precum are și corpul.  

Câte zile de pauză sunt necesare dacă vrei să-ți crești masa musculară

Dacă țelul tău este să-ți crești masa musculară, atunci ar trebui să iei și mai mult în considerare zilele de pauză. Numărul ideal al acestora depinde de intensitatea antrenamentului, de exercițiile executate și de greutățile folosite.

Dacă faci antrenamente solicitante cel puțin 30 de minute pe zi, atunci o zi de pauză pe săptămână este necesară pentru a permite mușchilor să crească.

Ziua ta de pauză ar trebui pusă în mod strategic în programul pe care îl ai, spun cei de la Womenshealth. Încearcă să pui ziua de pauză între zilele în care antrenezi grupe musculare diferite.

De altfel, unii specialiști spun că fiecare zi de antrenament ar trebui dedicată unei anumite grupe musculare. În felul acesta te vei asigura că antrenezi tot corpul pe parcursul unei săptămâni. Mai mult te vei dedica fiecărui antrenament.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×