Reclamă

Câte zile de pauză sunt necesare într-o săptămână de antrenamente. Sfaturi utile de la specialiști

Sportul joacă un rol esențial în viața noastră. Acesta te poate ajuta să fii sănătoasă, să ai energie și să ajungi la forma fizică la care visezi. Însă pe cât de important este sportul, pe atât de importantă este și perioada de odihnă. Descoperă câte zile de pauză sunt necesare într-o săptămână de antrenamente. Vezi ce sfaturi oferă specialiștii.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 26 octombrie 2023, 6:11

Cele mai multe persoane care s-au apucat de sport și au văzut rezultate probabil au încercat să ducă lucrurile la extrem și să nu-și acorde câteva zile de pauză. Într-o săptămână de antrenamente ar trebui să existe și câteva zile în care să-i permiți organismului să se recupereze. Indiferent de sportul pe care ai ales să-l practici, specialiștii spun că zilele de pauză nu trebuie ignorate.

Câte zile de pauză sunt necesare într-o săptămână de antrenamente

Zilele de pauză sunt la fel de importante ca cele în care faci sport, spun specialiștii pentru Healthline. Numărul zilelor de odihnă variază în funcție de condiția fizică a fiecărei persoane, de sportul pe care îl practică și de experiența pe care o are la sală.

Zilele de pauză sunt stabilite în funcție de mai multe criterii, spun antrenorii personali. Fiecare persoană trebuie să fie deschisă la a avea un program flexibil astfel încât să-i permită organismului să se recupereze.

Descoperă și cât sport e indicat să faci în funcție de vârstă. Iată ce spun specialiștii.

Consecvența la sală trebuie să fie îmbinată în mod armonios cu o zi sau două de pauză pe parcursul unei săptămâni. Specialiștii recomandă cel puțin o zi de pauză într-o săptămână intensă de antrenamente.

Reclamă

Zilele de pauză sunt obligatorii

Indiferent de antrenorul cu care vei colabora, acesta îți va spune că zilele de pauză sunt extrem de importante. Ziele de pauză sunt necesare într-o săptămână în care ai ales să faci sport.

Exercițiile care îți solicită musculatura pot fi extraordinare, dar prograsul nu va apărea dacă nu-i permiți corpului să se recupereze și să poată să-și îmbunătățească anduranța.

Reclamă

Dacă obișnuiești să faci exerciții fizice șapte zile din șapte, atunci s-ar putea să remarci că organismul tău nu mai are la fel de multă rezistență. Dacă mușchii tăi nu au suficient timp între antrenamente pentru a se recupera, atunci șansele să vezi o diferență sunt destul de mici.

Nu în ultimul rând, pauzele sunt necesare pentru sănătatea mintală. Suprasolicitarea și epuizarea nu sunt soluții pentru a vedea rezultatele dorite la sală. Mintea are la fel de multă nevoie de odihnă precum are și corpul.  

Câte zile de pauză sunt necesare dacă vrei să-ți crești masa musculară

Dacă țelul tău este să-ți crești masa musculară, atunci ar trebui să iei și mai mult în considerare zilele de pauză. Numărul ideal al acestora depinde de intensitatea antrenamentului, de exercițiile executate și de greutățile folosite.

Dacă faci antrenamente solicitante cel puțin 30 de minute pe zi, atunci o zi de pauză pe săptămână este necesară pentru a permite mușchilor să crească.

Ziua ta de pauză ar trebui pusă în mod strategic în programul pe care îl ai, spun cei de la Womenshealth. Încearcă să pui ziua de pauză între zilele în care antrenezi grupe musculare diferite.

De altfel, unii specialiști spun că fiecare zi de antrenament ar trebui dedicată unei anumite grupe musculare. În felul acesta te vei asigura că antrenezi tot corpul pe parcursul unei săptămâni. Mai mult te vei dedica fiecărui antrenament.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Flori și plante care aduc ghinion puse pe o tăblie de lemn
Timp liber
Flori care aduc ghinion. Nu se țin în casă și nu se pun în buchetele pentru evenimente
Felul în care îți decorezi casa poate spune multe despre personalitatea ta. Obiectele de decor trebuie alese cu mare atenție, la fel și plantele. Specialiștii în Feng Shui susțin că există anumite flori care...
2
O femeie frumoasă care stă într-un lac și ține în mâini luna pentru a ilustra ce impact are Luna Plină în Gemeni pe data de 27 noiembrie 2023
Horoscop
Lună Plină în Gemeni pe 27 noiembrie 2023. Cum sunt afectate zodiile
Luna Plină în Gemeni pe 27 noiembrie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac. Totuși, anumiți nativi vor fi afectați în mod negativ și vor avea de înfruntat unele probleme....
3
Patru turte cu ceapă verde într-o tavă
Rețete
Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de post
Pentru gustări delicioase și consistente sau pentru a înlocui pâinea la micul dejun, îți oferim o rețetă de turte cu ceapă verde la tigaie. Turtele din aluat de pâine, preparate la tigaie sunt una...
4
Două pahare, unul cu apă plată și unul cu apă minerală cu fructe pentru a ilustra cât de sănătoasă este apa plată în comparație cu apa minerală
Sănătate
Cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Specialiștii au dezvăluit cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. Dacă și tu te numeri printre iubitorii de apă carbogazoasă, atunci poate ar fi bine să arunci o privire asupra...
5
O prințesă cu coroniță, zodia norocoasă a lunii decembrie 2023, care ține în frâu un ponei într-o pădure înzăpezită
Horoscop
Zodia norocoasă a lunii decembrie 2023. El este nativul care se afirmă pe toate planurile
Zodia norocoasă a lunii decembrie 2023 este reprezentată de Capricorn. Acest nativ va reuși să se afirme cu ușurință pe toate planurile și se va face remarcat în fața celorlalți. Ultima lună din an...
PARTENERI
×