Reclamă

Cele mai bune diete pentru pierderea în greutate în 2024, potrivit experților

Ceea ce mănânci este un proces în continuă evoluție, iar gusturile se pot schimba în timp. În cazul în care vrei să slăbești sau doar să-ți schimbi obiceiurile alimentare, ai mai jos lista cu cele mai bune diete pentru pierderea în greutate în 2024.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 8 februarie 2024, 5:31

Există o mulțime de diete, dar singurul lucru care le aseamănă este faptul că promit același lucru. Principala lor caracteristică este că te ajută să pierzi în greutate. Din păcate însă, sunt unele care dau rezultate, iar altele nu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai bune diete pentru pierderea în greutate în 2024, potrivit experților

Alegerea unei diete devine o problemă când sunt atât de multe și poate fi dificil să o alegi pe cea potrivită pentru tine. Specialiștii susțin că tot ceea ce trebuie să știi încă de la început este faptul că pierderea sănătoasă în greutate este un angajament care necesită timp.

În cazul în care vrei să știi care sunt cele mai recomandate diete în 2024, atunci consultă lista de mai jos.

Dieta mediteraneană

Această dietă iese în mod constant pe primul loc în top. Este bogată în fibre, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea digestiei. Dieta mediteraneană este bogată în grăsimi sănătoase și săracă în grăsimi nesaturate.

Reclamă

Dieta mediteraneană include grăsimi sănătoase precum avocado, ulei de măsline, nuci și pește de cel puțin două ori pe săptămână, o mulțime de fructe, salate și cereale integrale și chiar și un pahar zilnic de vin roșu. Poți mânca brânză cu moderație, dar limitează carnea roșie la o dată sau de două ori pe săptămână.

Dieta DASH

Dieta cu conținut scăzut de sodiu pentru oprirea hipertensiunii (DASH) a fost concepută ca o modalitate de a ajuta oamenii să-și controleze tensiunea arterială fără a utiliza medicamente, deși câteva cărți au folosit-o ca bază pentru o dietă de slăbit. DASH pune accentul pe fructe, legume, cereale integrale și lactate cu conținut scăzut de grăsimi sau fără grăsimi și limitează grăsimile saturate și colesterolul alimentar.

Reclamă

Dieta WW (fostă Weight Watchers)

Weight Watchers există de foarte mult timp. Cu cea mai nouă versiune, se alocă un buget de puncte în funcție de preferințele tale culinare (alimentele primesc puncte pe baza caloriilor, grăsimilor saturate, zahărului și proteinelor). Poți mânca orice dorești în intervalul respectiv. Ai, de asemenea, alimente ZeroPoint (majoritatea fructelor și legumelor și a proteinelor slabe, cum ar fi peștele, tofu, fasolea, ouăle și pieptul de pui se încadrează în această categorie).

Dieta vegană

Mergând mai departe decât dieta vegetariană tradițională, veganii evită toate produsele de origine animală, inclusiv lactatele, ouăle și mierea. În timp ce mulți aleg acest stil de viață din motive etice sau de mediu, unii oameni apelează la dieta vegană și pentru pierderea în greutate.

Dieta flexitariană

În timp ce dieta vegană merge cu un pas dincolo de vegetarianism, dieta Flexitariană e cu un pas înapoi. Aceasta este o dietă pe bază de plante, dar îți oferă flexibilitatea de a consuma ocazional un hot dog. Nu există limitări stricte de calorii.

Umplând farfuria cu mai multe legume, fructe, cereale integrale și proteine vegetale și respectând planul cu conținut scăzut de calorii, poți pierde în greutate mult mai ușor.

Postul intermitent

Există câteva moduri diferite de a urma postul intermitent. Unii oameni mănâncă ce vor 5 zile pe săptămână, apoi consumă o dietă foarte săracă în calorii (de obicei în jur de 500 de calorii) în celelalte 2 zile. Alții își limitează consumul de alimente la o fereastră de 8 ore în fiecare zi. De exemplu, poți mânca între orele 8:00 și 16:00 și să postești în celelalte 16 ore.

Dieta volumetrică

Evaluată în mod constant drept una dintre cele mai bune diete , dieta volumetrică are o strategie simplă: consumă alimente care oferă cea mai mare nutriție pentru cea mai mică cantitate de calorii. Alimentele sunt împărțite în patru categorii, de la cel mai puțin dense caloric (fructe, legume fără amidon, supe) până la cele mai dense energetic (biscuiți, prăjituri, ciocolată, nuci și unt).

Cu cât sunt mai puține calorii consumate, cu atât vei scădea mai mult în greutate.

Dietă pe bază de plante

Similară cu o dietă flexitariană, o dietă pe bază de plante nu are reguli foarte stricte. Te concentrezi doar pe consumul de alimente întregi derivate din plante de cele mai multe ori, cu spațiu de mișcare pentru o bucată de pui sau omletă.

Alimentele pe bază de plante tind să fie mai bogate în fibre. Au mai puține grăsimi decât produsele de origine animală.

Noua dietă a Clinicii Mayo

Dieta Mayo Clinic a fost creată de organizația medicală. Este special concepută pentru a fi o schimbare a stilului de viață, nu o soluție rapidă. Dieta se concentrează în jurul unei piramide alimentare ușor de urmat. Acesta subliniază importanța consumului de fructe, legume și cereale integrale, minimizând în același timp dulciurile și anumite grăsimi.

Dieta se desfășoară în două faze. În primul rând, există o fază de două săptămâni care este concepută pentru a începe să slăbești prin introducerea a cinci obiceiuri sănătoase. A doua fază este concepută pentru a fi urmată pe viață. Ea te ajută să afli mai multe despre alegerile alimentare sănătoase și mărimea porțiilor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×