Caisele au o aromă deosebită și sunt bogate în nutrienți și vitamine. Aceste fructe mici conțin o mulțime de minerale și vitamine. Pulpa caiselor este moale și suculentă, ceea ce face ca aceste fructe să fie perfecte într-o zi toridă de vară.
Câte calorii și ce beneficii au caisele
Omanii consum caise încă din cele mai vechi timpuri. Acestea s-au cultivat pentru prima dată în urmă cu aproximativ 4 mii de ani, spun cei de la Webmd.com.
Caisele au ajuns ulterior în Marea Meriderată, iar mai apoi s-au răspândi în ăîntreaga lume. În prezent, există mai multe soiuri diferite de caise și fiecare soi are propriile sale beneficii pentru organism.
Când vine vorba de calorii, caisele se numără printre fructele care pot fi consumate fără teama că vei lua în greutate.
O caisă întreagă poate conține 17 calorii, 1 gram de proteine, 0 grame de grăsimi și 3 grame de zahăr. Caisele au un conținut scăzut de grăsimi, dar sunt bogate în vitamina A și beta-caroten.
Acești nutrienți acționează ca antioxidanți. Caisele sunt, de asemenea, o sursă minunată de flavonoide, un antioxidant care ajută împotriva inflamației din organism. Totodată, acestea conțin vitamina A, vitamina C, vitamina E, beta-caroten, potasiu, luteină, zinc, fier și magneziu.
Ce beneficii au caisele pentru organism
Datoria cantității mari de vitamine și flavonoide, caisele au beneficii semnificative când vine vorba de combaterea radicalilor liberi din organism.