Reclamă

6 lucruri pe care e recomandat să le faci noaptea pentru a avea parte de o dimineață fericită. Trucuri pentru a-ți începe ziua cu mai multă energie

Iată care sunt cele 6 lucruri pe care e recomandat să le faci noaptea pentru a avea parte de o dimineață fericită. Aceste mici schimbări te vor ajuta să îți îmbunătățești starea de spirit a doua zi. Modul în care îți petreci serile este parte esențială din proces.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 17 mai 2024, 7:47

Descoperă câteva practici rapide care vor avea efect pozitiv asupra stării tale de spirit în ziua următoare. Vei fi surprinsă cum câteva modificări mici ale obiceiurilor pot face diferența asupra stării tale de a doua zi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

6 lucruri pe care e recomandat să le faci noaptea pentru a avea parte de o dimineață fericită

Să ai o rutină de dimineață solidă nu reprezintă o garanție că vei avea o zi bună. Specialiștii recomandă cele șase practici pe care trebuie să le urmezi seara ca să te asiguri că următoarea zi va fi plină de energie.

Fă o plimbare de seară

Poate fi vorba de o plimbare de 15 minute, după cină în jurul blocului. Sau de o ieșire cu câinele înainte de a merge la culcare. Doar câteva minute de mișcare blândă în aer liber pot reduce nivelul de zahăr din sânge după o masă și te pot ajuta să te relaxezi.

Renunță la telefon cu 30 de minute înainte de culcare

Reclamă

Un somn bun are un efect semnificativ asupra stării tale mentale a doua zi dimineața. Pentru a avea parte de o odihnă calitativă, acordă atenție rutinei de igienă a somnului. Aceasta se referă la obiceiurile și factorii de mediu care îți afectează somnul. Iar modul în care folosești dispozitivele pe timp de noapte reprezintă un procent mare din aceste obiceiuri.

„Închide ecranele cu aproximativ 30 de minute înainte de culcare și ia în considerare posibilitatea de a îți ține dispozitivele departe de pat. Astfel nu vei fi tentată să le verifici noaptea.”, a notat profesorul de psihologie Santos, conform HuffPost.

Trăiești într-o lume hiperstimulantă, care își poate pune simțurile pe val. Evitarea ecranelor este o modalitate prin care poți remedia acest lucru, dar există și alte lucruri pe care le poți face pentru a îți liniști simțurile.

Reclamă

Poți face o baie caldă

Pe lista celor 6 lucruri pe care e recomandat să le faci noaptea pentru a avea parte de o dimineață fericită se află și o baie sau un duș cald. Baia de seară are multe beneficii pentru sănătatea fizică și mentală.

S-a demonstrat că scufundarea totală în apă, spre deosebire de duș, schimbă starea de spirit. Dacă ai avut o zi plină, fă o baie înainte de culcare. Îți va îmbunătăți calitatea somnului, prin creșterea scăderii temperaturii corpului central. De asemenea, are efecte pozitive asupra sistemului cardiovascular.

Reflectează asupra zilei

Auto-reflecția este o practică excelentă pentru a încheia o zi plină. Ia-ți un moment și gândește-te la ce ai învățat și la modul în care ai crescut în acea zi. Vezi cum poți transforma evenimentele stresante din timpul zilei în oportunități de autodescoperire, pentru a deveni o persoană mai fericită.

Această practică simplă îți poate întări capacitatea de discernământ și te poate ajuta să abordeazi ziua următoare cu o minte deschisă, gata să învețe. De cele mai multe ori, ești predispusă să te agiți în legătură cu toate lucrurile pe care nu le-ai bifat în acea zi. Ar fi mai bine să te oprești și să apreciezi progresul pe care l-ai făcut.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×