Reclamă

Locul neobișnuit în care poți depozita bananele pentru a le păstra proaspete mai mult timp. Ce sfaturi oferă specialiștii

Bananele trebuie depozitate cu atenție pentru a te bucura cât mai mult timp de ele. Dacă nu-ți dorești să se coacă rapid, atunci trebuie să le asiguri condițiile optime de depozitare. Descoperă și tu care este locul neobișnuit în care poți depozita bananele pentru a le păstra proaspete mai mult timp.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 5 iulie 2024, 6:10

Bananele se coc destul de repede. Cu toate acestea există o modalitate ușoară de a le face să rămână galbene și proaspete pentru mai mult timp. Tot ce trebuie să faci este să le depozitezi în mod corect. Trucul de mai jos te va ajuta să ai banane proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Locul neobișnuit în care poți depozita bananele pentru a le păstra proaspete mai mult timp

Păstrarea bananelor proaspete vara poate fi dificilă, deoarece acestea ncep rapid să se coacă la temperaturi ridicate.

Pentru a prelungi durata de viață a bananelor este important să le păstrezi la distanță de bolul de fructe. Bananele produc o cantitate semnificativă de etilenă. Acest gaz ajută fructele să se coacă, dar le poate face să se strice prea repede.

Depozitarea bananelor lângă mere, pere, piersici și avocado le va face pe toate să înceapă să se coacă într-un ritm alert. Gazul de etilenă va fi în exces și, combinat cu vremea caldă de afară, va face bananele să nu reziste mai mult de două-trei zile.

Cel mai bun loc pentru a păstra bananele este undeva departe de bolul cu fructe, într-un loc răcoros și întunecat din bucătărie.

Reclamă

Dacă vrei ca bananele tale să reziste mai mult timp, atunci e recomandat să le ferești de lumina directă a soarelui.

Lumina soarelui va coace bananele mult mai repede. Odată ce bananele sunt complet galene și coapte, specialiștii spun că acestea trebuie depozitate la frigider.

Temperaturile scăzute le vor ajuta să reziste mai mult. Experții de la Healthline spun că e o concepție greșită că bananele nu ar trebui păstrate în frigider deoarece coaja ar putea să devină neagră.

Reclamă

Totuși, dacă sunt păstrate le frigider, bananle vor rămâne proaspete până la șapte zile, chiar dacă coaja acestora s-ar putea să se înnegrească.

De ce recomandă specialiștii să depozitezi bananele la frigider

Doar pentru că o banană este maro, acest lucru nu înseamnă că s-a stricat. Atunci când bananele au atins un punct ideal de coacere, acestea pot fi depozitate la frigider.

Specialiștii recomandă să depozitezi bananele fără pungi în sertarul special pentru fructe și legume. Unii specialiști spun că bananele ar trebui depozitate în pungi separate, alții susțin că nu este nevoie de acest pas.

Bananele pot fi păstrate la frigider numai după ce s-au copt complet și au devenit galbene, deoarece clima rece și uscată le va opri să se coacă complet, ceea ce înseamnă că bananele verzi vor rămâne pur și simplu verzi.

Dacă depozitezi bananele înainte de a fi coapte, probabil că nu vor mai fi la fel de dulci atunci când le consumi.

Păstrează bananele la temperatura camerei până când le mănânci sau sunt complet coapte. Ține cont că bananele eliberează gaz de etilenă prin tulpinile lor.

Cu cât se eliberează mai mult gaz, cu atât fructul este mai copt. Așadar, înfășurând capetele tulpinilor în folie de plastic, vei împiedica eliberarea gazului de etilenă și vei prelungi durata de viață a bananelor. Înfășurarea tulpinilor de banane le va menține proaspete mai mult timp.

Acestea pot rămâne proaspete timp de patru până la cinci zile, spun specialiștii de la Parade.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie violet și reprezintă zodia nefericită a lunii iulie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii iulie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii iulie 2024 se confruntă cu probleme în această perioadă. Astrologii susțin că zodia care va avea parte de clipe dificile pe parcursul acestei luni este reprezentată de Leu. Această zodie...
2
Dulceață de smochine fără zahăr în borcan cu linguriță
Rețete
Dulceață de smochine fără zahăr. Cum faci un desert delicios din doar 4 ingrediente
Dacă îți plac smochinele și vrei să te bucuri de gustul lor pe tot parcursul anului, le poți conserva la borcan, preparând rețeta de dulceață de smochine fără zahăr. Este o alternativă sănătoasă și...
3
femeie frumoasă îmbrăcată într-o bluză galbenă pe un fndal albastru deschis
Horoscop
Care sunt cele mai pretențioase zodii. Ce așteptări au de la viață
Acești nativi reușesc să întoarcă fiecare situație în favoarea lor. Află care sunt cele mai pretențioase zodii și vezi cum să le gestionezi comportamentul. Fiecare are acel prieten care își dorește fiecare lucru în...
4
Regele Felipe se salută cu fiica sa, Prințesa Leonor
Familia Regală
Regele Felipe și Regina Letizia o copleșesc cu afecțiune pe Prințesa Leonor. Tânăra a absolvit școala militară și a devenit oficial ofițer
Regele Felipe și Regina Letizia o copleșesc cu afecțiune pe Prințesa Leonor. Tânăra a absolvit școala militară și a devenit oficial ofițer. Părinții mândri au avut emoții care au trecut dincolo de statutul lor...
5
cerul luminat de luna plină într-o noapte cu nori răzleți
Horoscop
Calendarul fazelor lunii în iulie 2024. Când e Luna Nouă și pe ce dată pică Luna Plină
Fiecare moment al astrului văzut pe cer este la fel de important. Află care este calendarul fazelor lunii în iulie 2024 și vezi cele mai deosebite momente. Atunci când este Lună Nouă este momentul...
PARTENERI
×