Reclamă

Locul neobișnuit în care poți depozita bananele pentru a le păstra proaspete mai mult timp. Ce sfaturi oferă specialiștii

Bananele trebuie depozitate cu atenție pentru a te bucura cât mai mult timp de ele. Dacă nu-ți dorești să se coacă rapid, atunci trebuie să le asiguri condițiile optime de depozitare. Descoperă și tu care este locul neobișnuit în care poți depozita bananele pentru a le păstra proaspete mai mult timp.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 5 iulie 2024, 6:10

Bananele se coc destul de repede. Cu toate acestea există o modalitate ușoară de a le face să rămână galbene și proaspete pentru mai mult timp. Tot ce trebuie să faci este să le depozitezi în mod corect. Trucul de mai jos te va ajuta să ai banane proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Locul neobișnuit în care poți depozita bananele pentru a le păstra proaspete mai mult timp

Păstrarea bananelor proaspete vara poate fi dificilă, deoarece acestea ncep rapid să se coacă la temperaturi ridicate.

Pentru a prelungi durata de viață a bananelor este important să le păstrezi la distanță de bolul de fructe. Bananele produc o cantitate semnificativă de etilenă. Acest gaz ajută fructele să se coacă, dar le poate face să se strice prea repede.

Depozitarea bananelor lângă mere, pere, piersici și avocado le va face pe toate să înceapă să se coacă într-un ritm alert. Gazul de etilenă va fi în exces și, combinat cu vremea caldă de afară, va face bananele să nu reziste mai mult de două-trei zile.

Cel mai bun loc pentru a păstra bananele este undeva departe de bolul cu fructe, într-un loc răcoros și întunecat din bucătărie.

Reclamă

Dacă vrei ca bananele tale să reziste mai mult timp, atunci e recomandat să le ferești de lumina directă a soarelui.

Lumina soarelui va coace bananele mult mai repede. Odată ce bananele sunt complet galene și coapte, specialiștii spun că acestea trebuie depozitate la frigider.

Temperaturile scăzute le vor ajuta să reziste mai mult. Experții de la Healthline spun că e o concepție greșită că bananele nu ar trebui păstrate în frigider deoarece coaja ar putea să devină neagră.

Reclamă

Totuși, dacă sunt păstrate le frigider, bananle vor rămâne proaspete până la șapte zile, chiar dacă coaja acestora s-ar putea să se înnegrească.

De ce recomandă specialiștii să depozitezi bananele la frigider

Doar pentru că o banană este maro, acest lucru nu înseamnă că s-a stricat. Atunci când bananele au atins un punct ideal de coacere, acestea pot fi depozitate la frigider.

Specialiștii recomandă să depozitezi bananele fără pungi în sertarul special pentru fructe și legume. Unii specialiști spun că bananele ar trebui depozitate în pungi separate, alții susțin că nu este nevoie de acest pas.

Bananele pot fi păstrate la frigider numai după ce s-au copt complet și au devenit galbene, deoarece clima rece și uscată le va opri să se coacă complet, ceea ce înseamnă că bananele verzi vor rămâne pur și simplu verzi.

Dacă depozitezi bananele înainte de a fi coapte, probabil că nu vor mai fi la fel de dulci atunci când le consumi.

Păstrează bananele la temperatura camerei până când le mănânci sau sunt complet coapte. Ține cont că bananele eliberează gaz de etilenă prin tulpinile lor.

Cu cât se eliberează mai mult gaz, cu atât fructul este mai copt. Așadar, înfășurând capetele tulpinilor în folie de plastic, vei împiedica eliberarea gazului de etilenă și vei prelungi durata de viață a bananelor. Înfășurarea tulpinilor de banane le va menține proaspete mai mult timp.

Acestea pot rămâne proaspete timp de patru până la cinci zile, spun specialiștii de la Parade.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×