Reclamă

Sfat simplu pentru depozitarea bananelor. Cum să le păstrezi mai mult de 10 zile chiar dacă sunt coapte

Bananele sunt un fruct de bază în majoritatea caselor. Se găsesc pe toată perioada anului, sunt în mai toate magazinele și au un gust plăcut și o textură moale. Toate acestea te fac să le îndrăgești pe loc. Cu toate acestea, ele se pot deteriora foarte ușor, dacă nu sunt păstrate cu atenție. Sfat simplu pentru depozitarea bananelor.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 26 ianuarie 2024, 6:08

Poate deveni frustrant atunci când bananele se strică mair repede decât ai sperat. Experții au dezvăluit însă cel mai bun sfat de depozitare pentru a le face să reziste mai mult.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfat simplu pentru depozitarea bananelor

Bananele au o perioadă de valabilitate foarte scurtă de aproximativ două până la trei zile dacă sunt cumpărate când sunt coapte. Dacă sunt achiziționate când sunt verzi, pot dura câteva zile în plus. Cu toate acestea, uneori nu se coc corespunzător dacă sunt prea verzi.

Coaja de banană se poate înnegri foarte ușor, ceea ce poate deteriora calitatea fructului din interior și poate reduce durata de valabilitate. Pentru a preveni această situație, experții au dezvăluit diferite moduri prin care poți bananele să dureze mult mai mult, până la 10 zile.

Cei mai mulți oameni păstrează bananele pe blatul din bucătărie, într-un coș cu fructe sau alături de fructe pentru a le păstra proaspete.

Cu toate acestea, conform lui Kate Hall, expert în alimentație și fondator al The Full Freezer, depozitarea fructelor în frigider poate ajuta la prelungirea utilizării lor cu până la 10 zile odată ce sunt coapte.

Odată ce bananele au ajuns la culoarea dorită, pur și simplu pune-le în frigider departe de alte fructe.

Reclamă

Expertul a adăugat: „Dacă bananele au trecut de punctul în care vrem să le mâncăm, le poți curăța de coajă. Următorul pas este să le poți depozita în congelator”.

Chiar dacă sunt congelate, bananele pot fi adăugate direct în clătite, smoothie-uri sau chiar transformate în înghețată.

Bananele au nevoie de condiții speciale de depozitare

Reclamă

Sarah Bridenstine, brutar și bucătar profesionist, a spus că bananele au propriile „nevoi ciudate de depozitare”, care ar trebui urmate.

Expertul a spus: „Pentru a accelera coacerea bananelor verzi, puneți-le în sac. Substanțele pe care le emană le vor ajuta să ajungă mai repede la culoare plăcută de galben. Odată ce au ajuns în acest punct, ține-le la rece pentru a încetini coacerea excesivă. Dă-le la frigider odată ce sunt coapte pentru a opri înnegrirea.”

Pe măsură ce bananele se coc în mod natural, cojile eliberează etilenă. Cu cât este mai mare concentrația de etilenă în aerul din jurul bananei, cu atât acestea se maturizează mai repede.

O modalitate prin care po’i încetini procesul de coacere a bananelor este să înfășori folie alimentară în jurul tulpinilor pentru a capta etilena. Este important să înfășori tulpinile de banane individual, mai degrabă decât întregul mănunchi.

Acest lucru se datorează faptului că atunci când înfășori tulpina individual și o acoperi complet, există mai puține locuri în care etilena să se scurgă. Pe de altă parte, dacă vrei ca bananele să se coacă mai repede, e recomandat să pui fructele într-o pungă de hârtie, închisă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie într-o rochie neagră, cu trenă
Horoscop
Zodii care au probleme cu gestionarea furiei. Nativii care își pierd repede controlul
Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni par să aibă probleme cu încrederea în sine? Ei bine, se pare că astrologia ar putea avea câteva răspunsuri. Ai mai jos o listă cu zodii care...
2
Îndrăgostiți care zâmbesc și se țin în brațe pe un fundal gri
Horoscop
Compatibilitatea astrologică. Ce zodii se potrivesc cel mai bine împreună
Atunci când te întrebi dacă te potrivești cu o zodie anume este important să cunoști anumite trăsături de personalitate. Compatibilitatea astrologică este mult mai complicată decât să întrebi pe cineva în ce dată s-a...
3
Ghiocei plantați în pământ, înfloriți
Horoscop
Spune-mi ce floare ești ca să-ți spun cine ești. Limbajul simbolic al zodiacului floral
Ești ghiocel sau trandafir? Ziua de naștere este asociată cu diferite simboluri, inclusiv florile, care vorbesc despre personalitatea ta și poate chiar despre viitorul tău. Florile asociate cu luna ta de naștere ne spun...
4
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
5
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
PARTENERI
×