Reclamă

Sfat simplu pentru depozitarea bananelor. Cum să le păstrezi mai mult de 10 zile chiar dacă sunt coapte

Bananele sunt un fruct de bază în majoritatea caselor. Se găsesc pe toată perioada anului, sunt în mai toate magazinele și au un gust plăcut și o textură moale. Toate acestea te fac să le îndrăgești pe loc. Cu toate acestea, ele se pot deteriora foarte ușor, dacă nu sunt păstrate cu atenție. Sfat simplu pentru depozitarea bananelor.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 26 ianuarie 2024, 6:08

Poate deveni frustrant atunci când bananele se strică mair repede decât ai sperat. Experții au dezvăluit însă cel mai bun sfat de depozitare pentru a le face să reziste mai mult.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfat simplu pentru depozitarea bananelor

Bananele au o perioadă de valabilitate foarte scurtă de aproximativ două până la trei zile dacă sunt cumpărate când sunt coapte. Dacă sunt achiziționate când sunt verzi, pot dura câteva zile în plus. Cu toate acestea, uneori nu se coc corespunzător dacă sunt prea verzi.

Coaja de banană se poate înnegri foarte ușor, ceea ce poate deteriora calitatea fructului din interior și poate reduce durata de valabilitate. Pentru a preveni această situație, experții au dezvăluit diferite moduri prin care poți bananele să dureze mult mai mult, până la 10 zile.

Cei mai mulți oameni păstrează bananele pe blatul din bucătărie, într-un coș cu fructe sau alături de fructe pentru a le păstra proaspete.

Cu toate acestea, conform lui Kate Hall, expert în alimentație și fondator al The Full Freezer, depozitarea fructelor în frigider poate ajuta la prelungirea utilizării lor cu până la 10 zile odată ce sunt coapte.

Odată ce bananele au ajuns la culoarea dorită, pur și simplu pune-le în frigider departe de alte fructe.

Reclamă

Expertul a adăugat: „Dacă bananele au trecut de punctul în care vrem să le mâncăm, le poți curăța de coajă. Următorul pas este să le poți depozita în congelator”.

Chiar dacă sunt congelate, bananele pot fi adăugate direct în clătite, smoothie-uri sau chiar transformate în înghețată.

Bananele au nevoie de condiții speciale de depozitare

Reclamă

Sarah Bridenstine, brutar și bucătar profesionist, a spus că bananele au propriile „nevoi ciudate de depozitare”, care ar trebui urmate.

Expertul a spus: „Pentru a accelera coacerea bananelor verzi, puneți-le în sac. Substanțele pe care le emană le vor ajuta să ajungă mai repede la culoare plăcută de galben. Odată ce au ajuns în acest punct, ține-le la rece pentru a încetini coacerea excesivă. Dă-le la frigider odată ce sunt coapte pentru a opri înnegrirea.”

Pe măsură ce bananele se coc în mod natural, cojile eliberează etilenă. Cu cât este mai mare concentrația de etilenă în aerul din jurul bananei, cu atât acestea se maturizează mai repede.

O modalitate prin care po’i încetini procesul de coacere a bananelor este să înfășori folie alimentară în jurul tulpinilor pentru a capta etilena. Este important să înfășori tulpinile de banane individual, mai degrabă decât întregul mănunchi.

Acest lucru se datorează faptului că atunci când înfășori tulpina individual și o acoperi complet, există mai puține locuri în care etilena să se scurgă. Pe de altă parte, dacă vrei ca bananele să se coacă mai repede, e recomandat să pui fructele într-o pungă de hârtie, închisă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×