Reclamă

Sfat simplu pentru depozitarea bananelor. Cum să le păstrezi mai mult de 10 zile chiar dacă sunt coapte

Bananele sunt un fruct de bază în majoritatea caselor. Se găsesc pe toată perioada anului, sunt în mai toate magazinele și au un gust plăcut și o textură moale. Toate acestea te fac să le îndrăgești pe loc. Cu toate acestea, ele se pot deteriora foarte ușor, dacă nu sunt păstrate cu atenție. Sfat simplu pentru depozitarea bananelor.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 26 ianuarie 2024, 6:08

Poate deveni frustrant atunci când bananele se strică mair repede decât ai sperat. Experții au dezvăluit însă cel mai bun sfat de depozitare pentru a le face să reziste mai mult.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfat simplu pentru depozitarea bananelor

Bananele au o perioadă de valabilitate foarte scurtă de aproximativ două până la trei zile dacă sunt cumpărate când sunt coapte. Dacă sunt achiziționate când sunt verzi, pot dura câteva zile în plus. Cu toate acestea, uneori nu se coc corespunzător dacă sunt prea verzi.

Coaja de banană se poate înnegri foarte ușor, ceea ce poate deteriora calitatea fructului din interior și poate reduce durata de valabilitate. Pentru a preveni această situație, experții au dezvăluit diferite moduri prin care poți bananele să dureze mult mai mult, până la 10 zile.

Cei mai mulți oameni păstrează bananele pe blatul din bucătărie, într-un coș cu fructe sau alături de fructe pentru a le păstra proaspete.

Cu toate acestea, conform lui Kate Hall, expert în alimentație și fondator al The Full Freezer, depozitarea fructelor în frigider poate ajuta la prelungirea utilizării lor cu până la 10 zile odată ce sunt coapte.

Odată ce bananele au ajuns la culoarea dorită, pur și simplu pune-le în frigider departe de alte fructe.

Reclamă

Expertul a adăugat: „Dacă bananele au trecut de punctul în care vrem să le mâncăm, le poți curăța de coajă. Următorul pas este să le poți depozita în congelator”.

Chiar dacă sunt congelate, bananele pot fi adăugate direct în clătite, smoothie-uri sau chiar transformate în înghețată.

Bananele au nevoie de condiții speciale de depozitare

Reclamă

Sarah Bridenstine, brutar și bucătar profesionist, a spus că bananele au propriile „nevoi ciudate de depozitare”, care ar trebui urmate.

Expertul a spus: „Pentru a accelera coacerea bananelor verzi, puneți-le în sac. Substanțele pe care le emană le vor ajuta să ajungă mai repede la culoare plăcută de galben. Odată ce au ajuns în acest punct, ține-le la rece pentru a încetini coacerea excesivă. Dă-le la frigider odată ce sunt coapte pentru a opri înnegrirea.”

Pe măsură ce bananele se coc în mod natural, cojile eliberează etilenă. Cu cât este mai mare concentrația de etilenă în aerul din jurul bananei, cu atât acestea se maturizează mai repede.

O modalitate prin care po’i încetini procesul de coacere a bananelor este să înfășori folie alimentară în jurul tulpinilor pentru a capta etilena. Este important să înfășori tulpinile de banane individual, mai degrabă decât întregul mănunchi.

Acest lucru se datorează faptului că atunci când înfășori tulpina individual și o acoperi complet, există mai puține locuri în care etilena să se scurgă. Pe de altă parte, dacă vrei ca bananele să se coacă mai repede, e recomandat să pui fructele într-o pungă de hârtie, închisă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie elf, într-o pădure mistică
Horoscop
Nativii care își pot schimbă propriile vieți pe 5 octombrie 2024. Zodiile care vor străluci sub lumina reflectoarelor
Trei semne zodiacale își găsesc puterea în interior de a-și schimba propria viață în bine. Ei pot experimenta începuturile unei schimbări mari și de impact din interior. Ei sunt nativii care își pot schimbă...
2
Fată care are degetul arătător îndreptate către cameră pe un fundal albastru deschis
Horoscop
3 zodii cu cel mai bun horoscop în luna octombrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Începe un nou sezon în viața nativilor. Acest lucru înseamnă că vor avea parte de surprize neașteptate pe toate planurile. 3 zodii cu cel mai bun horoscop în luna octombrie 2024 vor simți apropierea...
3
Felii de pâine unse și presărate cu verdeață
Sănătate
Cele mai bune alternative la pâine. Îți pot îmbunătăți sănătatea
Pâinea este un produs alimentar de bază în meniul zilnic al unui om. Cu toate acestea, cum preocupările pentru sănătate sunt din ce în ce mai multe, ai mai jos cele mai bune alternative...
4
fată bucuroasă și cu zâmbetul pe buze care sare pe un fundal roz
Horoscop
4 zodii care vor fi de neoprit în luna octombrie 2024. Trec peste orice greutate
Semnele arătate de astre vin spre acești nativi mai repede decât se așteptau. 4 zodii care vor fi de neoprit în luna octombrie 2024 trec peste orice greutate. Experții spun că majoritatea aspectelor importante...
5
Sticlă cu lichior de pere și pere proaspete
Rețete
Lichior de pere. Rețeta unei băuturi fine și aromate
Dacă adori perele de toamnă, nu ezita să le conservi aroma și pentru mai târziu, transformându-le în gem dulceață, compot sau diferite băuturi. Descoperă o rețetă simplă și ușoară de lichior de pere. Este...
PARTENERI
×