Reclamă

Biscuiți de banane și fulgi de ovăz. Rețetă de gustare sănătoasă

Pentru pauza de masă de la birou sau pentru gustări sănătoase servite de-a lungul zilei, îți recomandăm o rețetă de biscuiți de banane și fulgi de ovăz. Pe lângă porția de sănătate, te vei bucura și de un gust absolut delicios al biscuiților.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 24 ianuarie 2024, 5:37 / Actualizat: 7 martie 2024, 15:10

Chiar dacă biscuiții se găsesc cu ușurință în magazinele alimentare, atunci când sunt preparați în casă, satisfacția este mult mai mare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îi poți prepara după propriul gust, având control deplin asupra ingredientelor. Rețetele de biscuiți sunt simple și rapide, nu petreci mult timp în bucătărie pentru prepararea lor. Sunt și foarte versatile pentru că poți prepara biscuiți gustoși și sănătoși dintr-o mulțime de ingrediente.

O altă rețetă de biscuiți sărați pe care ți-o recomandăm spre testare este rețeta de biscuiți aperitiv cu unt și brânză. Sunt delicioși, crocanți și merg serviți alături de un pahar cu lapte, iaurt sau o cană cu ceai.

Mai jos, poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea biscuiților din banane și fulgi de ovăz.

Reclamă

Biscuiți de banane și fulgi de ovăz – Ingrediente

  • 2 banane nu foarte coapte
  • 100 gr fulgi de ovăz
  • 1 linguriță cu de extract de vanilie
  • 50 gr stafide
  • 50 gr bucăți de ciocolată amăruie.

Rețeta biscuiților cu ovăz și banane – Mod de preparare

Începe cu aducerea pe masa de lucru a ingredientelor necesare pentru aluatul de biscuiți. Apoi, pregătește cea mai mare tavă a cuptorului. Pune hârtie de copt în interiorul acesteia. Ca ustensile de preparare, nu ai nevoie decât de un bol mai mare, o furculiță și de o râșniță de cafea sau de un chopper.

Când ai totul pregătit, poți începe prepararea aluatului pentru biscuiți.

Reclamă

Cum prepari biscuiți de banane și fulgi de ovăz

Aluatul pentru biscuiți se prepară foarte simplu și rapid. Însă pentru reușita unor biscuiți savuroși, cu aspect plăcut, fulgii de ovăz se aleg dintre cei mai mari și mai crocanți. Dacă vei alege fulgi de ovăz fini, aceștia se vor înmuia rapid, iar compoziția nu va avea textura potrivită formării biscuiților.

De asemenea, optează pentru banane coapte și sănătoase, dar nu foarte moi. Cele moi devin suculente și vor înmuia aluatul pentru biscuiți.

Mărunțește stafidele prin mașina de tocat pentru ale transforma într-o compoziție cleioasă. Aceasta va avea rol de legătură între ingredientele din aluat, dar va oferi și gust dulce și aromat biscuiților.

Macină o mică parte dintre fulgii de ovăz pentru a-i transforma în făină. Decojește bananele și pasează-le cu furculița. Nu le pasa foarte fin, ci lasă bucăți mai mari pentru ca biscuiții să fie mai aspectuoși, iar gustul delicios. Mărunțește și ciocolata cu cuțitul, dacă optezi pentru tabletă de ciocolată. Poți folosi bănuți sau dropsuri de ciocolată.

Amestecă toate aceste ingrediente într-un bol până când obții o compoziție compactă.

Cu ajutorul unei linguri, ia din compoziție și formează delicioșii biscuiți de banane și fulgi de ovăz direct în tava de copt. Pune tava în cuptor și coace biscuiții pentru 20 de minute în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius.

Vor fi absolut delicioși după răcire.

Biscuiți de banane și fulgi de ovăz în tava de copt
Biscuiții se coc într-un timp scurt pentru că nu conțin făină / Shutterstock

Tot pentru micul dejun sau pentru gustările simple din pauza de masă de la serviciu, poți prepara și rețeta de biscuiți cu fulgi de ovăz și miere de albine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×