Rețeta acestor biscuiți este foarte populară în regiunea Liguria, din Italia. Aluatul este mai special decât al biscuiților clasici, pentru că se prepară cu gălbenușuri fierte și cu amidon. Forma biscuiților este de floare, iar textura este foarte fragedă la interior și ușor crocantă la exterior. Aromele folosite pentru acești biscuiți italieni sunt vanilia și coaja de lămâie.
Tot din bucătăria italiană îți mai recomandăm să încerci și rețeta de biscuiți toscani cu migdale, denumită Biscotti sau Cantucci.
Mai jos îți oferim rețeta biscuiților sub formă de floare, cu listă de ingrediente și mod de preparare, detaliate.
Canestrelli – Ingrediente
- 150 gr făină de patiserie
- 125 gr amidon de porumb
- 175 gr de unt gras
- 2 gălbenușuri fierte
- 75 gr zahăr pudră
- un praf de sare
- 1 linguriță esență de vanilie
- coaja răzuită de la 1/2 lămâie
- zahar pudră cu aromă de vanilie pentru decor.
Rețeta biscuiților italieni – Mod de preparare
Pentru a prepara aluatul biscuiților italieni, mai întâi pune două ouă la fiert și lasă-le timp de 8 minute, să fie tari. Descoperă aici cum faci ouă fierte moi sau tari, cum și în cât timp se gătesc corect.
Scoate imediat după fierbere ouăle în alt vas cu apă rece, pentru a stopa procesul termic. Sparge-le coaja din loc în loc și lasă-le în apă până când sunt bine răcite. Apoi, le poți curăța cu ușurință coaja. După curățare separă gălbenușurile de albușuri. Folosește o răzătoare cu orificiile cât mai mici și răzuiește gălbenușurile într-un bol.
Amestecă făina cu amidonul și trece amestecul prin sită, într-un bol încăpător. Adaugă zahărul pudră și sarea. Creează un loc adânc în mijlocul acestor ingrediente și adaugă acolo untul tăiat în cubulețe, coaja de lămâie răzuită fin, gălbenușurile răzuite și vanilia. Amestecă rapid ingredientele și frământă aluatul atât cât să devină omogen. Împachetează-l în folie de prospețime și pune-l la frigider pentru o oră.