Biscuiții șprițați erau nelipsiți de pe platourile cu dulciuri festive de sărbători, alături de cornulețe și de nuci umplute. Se preparau dintr-un aluat simplu în care untura de porc era ingredientul de bază. Untura oferă frăgezime aluaturilor, însă în zilele noastre aceasta a fost înlocuită cu ulei sau cu unt gras.
Pe lângă untură, ingredientele care oferă frăgezime biscuiților mai sunt smântâna acră și bicarbonatul de sodiu.
Descoperă aici rețeta clasică a biscuiților șprițați, preparați din aluat simplu, fără cacao sau ciocolată. Iar în continuare, vei descoperi rețeta detaliată pentru varianta biscuiților cu glazură de ciocolată.
Biscuiți șprițați cu ciocolată – Ingrediente
Ingredientele pentru acest desert cu gust de copilărie sunt dintre cele mai comune și mai accesibile. Le găsești în orice magazin alimentar, dar cu siguranță deții o parte din ele și în propria cămară. Ai nevoie de ingrediente pentru aluat și de ingrediente pentru glazură.
Pentru aluat fraged:
- 2 ouă
- 250 gr de unt cu 82% grăsime
- 200 gr de smântână acră
- 200 gr de zahăr tos
- 2 lingurițe cu esență de rom
- 1/2 linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 650-700 gr de făină
- 30 gr pudră de cacao.
Pentru glazură:
- 100 gr de ciocolată amăruie
- 50 ml de frișcă lichidă.