Reclamă

Fursecuri cu bezele roz și cremă de ciocolată

Pentru momentele în care stai la povești cu familia și prietenii, dar și pentru evenimente mai deosebite, poți prepara rețeta de fursecuri cu bezele roz și cremă de ciocolată. Fursecurile sunt delicioase, iar aspectul lor este spectaculos și cuceritor.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 20 februarie 2023, 6:50

Chiar dacă rețeta fursecurilor necesită trei etape de preparare, ingredientele sunt dintre cele mai populare și mereu la îndemână. Modul de preparare nu este complex, însă necesită mai mult timp, dar rezultatul final merită din plin atât efortul, cât și timpul alocat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Bezelele le poți prepara în diferite culori, folosind ingrediente naturale. Pentru verde poți folosi puțin smoothie de spanac, pentru roșu puțin sirop de sfeclă, iar pentru galben puțin turmeric.

Nu ai nevoie de coloranți artificiali. Prepară și tu fursecurile, urmărind lista de ingrediente prezentată mai jos, împreună cu pașii necesari preparării.

Fursecuri cu bezele roz și cremă de ciocolată – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea fursecurilor de trei grupe de ingrediente pe care le vei separa de la început, pentru a-ți ușura munca.

Reclamă

Pentru aluatul de fursecuri:

  • 125 gr de unt cu peste 80% grăsime
  • 75 gr de zahăr pudră
  • 1 ou
  • 300 gr de făină
  • un praf de sare
  • o linguriță cu esență de vanilie.

Pentru cremă:

  • 250 ml de frișcă lichidă îndulcită
  • 200 gr de ciocolată amăruie
  • 50 gr de unt.
Reclamă

Pentru bezele:

  • 3 albușuri de ouă medii
  • 200 gr de zahăr tos foarte fin
  • 3-4 picături de sirop concentrat de trandafiri
  • nucă de cocos pentru decor.

Fursecuri cu bezele roz și cremă de ciocolată – Mod de preparare

Mai întâi adună pe masa de lucru ingredientele necesare aluatului pentru fursecuri. Acestea se vor prepara primele, urmate de bezele și apoi crema de ciocolată.

Trece făina prin sită într-un bol de frământare. Adaugă peste ea zahărul pudră, sarea, esența, oul și untul rece, tăiat în cuburi micuțe. Amestecă rapid toate aceste ingrediente, fie cu mixerul, fie cu vârfurile degetelor. Nu frământa îndelung aluatul, pentru a nu da timp untului să se topească.

Pune aluatul la frigider pentru 30 de minute, acoperit cu o folie de prospețime.

Apoi, scoate aluatul de la frigider și pune-l pe masa presărată cu făină. Întinde-l cu sucitorul într-o foaie de 5-6 mm grosime. Cu o formă circulară sau cu un pahar mai micuț, decupează cercuri din aluat. Așază-le în tava cuptorului în care ai pus hârtie de copt.

Femeie decupând fursecuri rotunde din aluat
Aluatul pentru fursecuri se decupează cu o formă metalică, cilindrică / Profimedia Images

Pune tava în cuptor și coace fursecurile pentru 13-15 minute la 180 de grade Celsius. Nu le coci decât până când încep să se rumenească ușor pe margini. Între timp, poți prepara crema pentru fursecuri cu bezele roz și cremă de ciocolată sau poți pregăti compoziția pentru bezele roz.

Cum prepari bezele roz

Pune albușurile în bolul mixerului și lasă-le la temperatura camerei până când se coc fursecurile. Apoi, mixează-le până când devin cristaline. Adaugă zahărul treptat, dar și picăturile de sirop de trandafiri, în timp ce amesteci intens bezeaua.

Pune compoziția rezultată în săculețul unui dispozitiv de decorat torturi. În tava cuptorului tapetată cu hârtie de copt formează bezelele cu diametrul cât al fursecurilor. Coace-le la 100 de grade Celsius pentru o oră.

Femeie formând bezele în tavă
Culoarea roz a bezelelor se obține cu sirop de trandafiri / Profimedia Images

Pentru a prepara crema de ciocolată, rupe ciocolata în bucăți mici și pune-o la topit în frișca lichidă încălzită. Adaugă și untul și amestecă pentru omogenizarea compoziției. Lasă crema de ciocolată la răcit înainte de a o folosi.

Când ai fursecurile coapte și răcite, de asemeni și bezelele, iar crema de ciocolată răcită poți monta delicioasele fursecuri cu bezele roz și cremă de ciocolată. Unge fursecurile cu un strat de cremă și presează bezelele peste ei.

Femeie montând fursecuri cu bezele roz și cremă de ciocolată
Crema de ciocolată lipește fursecurile de bezele / Profimedia Images

Trece-le prin nucă de cocos pentru a se lipi de crema de ciocolată de pe margini.

Savurează delicioasele fursecuri alături de cei dragi, iar dacă dorești mai multe feluri de fursecuri pe același platou, poți prepara și rețeta de fursecuri marocane cu aspect spectaculos, denumite Ghoriba.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
JLo, într-o rochie cu decolteu adânc
Divertisment
Jennifer Lopez face tot ce poate ca să atragă atenția în timp ce Ben e fericit cu mama copiilor săi. Cele mai recente imagini cu artista sunt greu de descris
Jennifer Lopez face tot ce poate ca să atragă atenția în timp ce Ben e fericit cu mama copiilor săi. Cele mai recente imagini cu artista sunt greu de descris, așa că cel mai...
2
O masă pe care se află un ghiveci cu bambus norocos
Timp liber
Cum se îngrijește corect bambusul norocos. Cele mai bune trucuri recomandate de experți
Te întrebi cum se îngrijește corect bambusul norocos? Mai jos îți venim în ajutor cu câteva sfaturi simple și utile. La final te vei bucura de frumusețea lui pentru o perioadă cât mai lungă...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 9 decembrie – 15 decembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii vor avea parte de o săptămână cu multe schimbări pe plan amoros. Este ultima săptămână cu Mercur retrograd, astfel că totul se va vedea acum la un alt nivel. Citește horoscopul săptămânii 9...
4
Meghan Markle, zâmbitoare pe covorul roșu
Familia Regală
Meghan Markle a apărut la brațul unui alt bărbat pe covorul roșu. Prințul Harry neagă divorțul, dar tot separat merg la evenimente
Meghan Markle a apărut la brațul unui alt bărbat pe covorul roșu este vestea momentului. Soția Prințului Harry a mers la un eveniment pentru a-l sprijini pe nașul Prințesei Lilibet, Tyler Perry, la Glam...
5
Porție de Quiche Lorraine pe o farfurie neagră, alături de quiche-ul secționat, tacâmuri și două solnițe
Rețete
Quiche Lorraine. Rețetă de tartă franțuzească cu bacon și smântână
Quiche Lorraine este o tartă sărată clasică, originară din Franța, ce combină un aluat fraged cu o umplutură cremoasă de smântână, ouă și bacon crocant. Textura sa echilibrată între crustă crocantă și interiorul moale...
PARTENERI
×