Reclamă

Biscuiți cu cireșe confiate, simpli și ușor de preparat

Dacă ești în căutarea mai multor rețete de fursecuri pentru un platou festiv, îți oferim și o rețetă de biscuiți cu cireșe confiate, simpli și ușor de preparat.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 22 decembrie 2022, 6:08

Aluatul biscuiților este foarte ușor de preparat. Rețeta este cea clasică de aluat fraged cu unt. Cireșe confiate găsești în hipermarketuri la raioanele de dulciuri. În cazul în care nu le găsești, le poți înlocui cu cireșe congelate, din compot sau chiar din dulceață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Poți prepara biscuiții și pentru deliciul de zi cu zi, când dorești să te răsfeți cu o ceașcă de ceai și ceva dulce. Sau îi mai poți prepara și în sezonul cireșelor proaspete, pentru deliciul dimineților de vară. Descoperă și rețeta celor mai simpli biscuiți în formă de inimioară.

Mai jos, poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare al biscuiților cu cireșe.

Biscuiți cu cireșe confiate – Ingrediente

  • 250 gr de unt cu peste 80% procent de grăsime
  • 150 g zahăr pudră aromat cu vanilie
  • 1 ou + 1 gălbenuș
  • 400 gr de făină
  • 1 linguriță cu esență sau extract de vanilie
  • un praf de sare
  • 100 gr de cireșe confiate.
Reclamă

Rețeta biscuiților cu cireșe – Mod de preparare

Înainte de a începe procesul de amestecare a ingredientelor, scoate untul de la rece și lasă-l pe masa din bucătărie până când se înmoaie ușor.

Pune untul moale într-un bol și adaugă zahărul pudră peste el. Amestecă bine cele două ingrediente cu un mixer sau cu un tel sub formă de pară. Te oprești din amestecat când obții o compoziție cremoasă. Apoi adaugă oul întreg, gălbenușul și esența. Omogenizează din nou compoziția.

Amestecă făina cu un praf de sare și încorporeaz-o în compoziția de mai sus. Nu folosi mixerul când adaugi făina pentru a nu se înmuia untul foarte mult. Folosește mâinile sau o spatulă. Dacă folosești mixerul, aluatul va mai îngloba făină în plus și biscuiții vor ieșii prea tari.

Reclamă

Pune aluatul într-o pungă de plastic și dă-l la rece pentru aproximativ o oră.

Descoperă și o rețetă de fursecuri steluțe pentru Crăciun.

Cum formezi și coci biscuiți cu cireșe confiate

După încheierea intervalului de o oră, pornește cuptorul la 170 de grade Celsius. Scoate aluatul de la rece și rupe din el bucăți mici de aproximativ 25 grame fiecare.

Modelează-le sub formă de bile și așază-le în tava cuptorului pe hârtie de copt. Așază-le la distanțe de 1-2 cm unele față de altele.

Taie cireșele confiate în jumătăți sau le poți lăsa întregi. Așază câte o cireașă la mijlocul fiecărei bile și apas-o ușor cu degetul mai în interiorul aluatului.

Biscuiți cu cireșe confiate în tava de copt
Biscuiții se formează sub formă de bile și se adaugă câte o cireașă la mijlocul lor / Rețetefeldefel.ro

Pune tava la cuptor și coace biscuiții pentru 20 de minute la 170 de grade Celsius. Nu îi rumeni în exces pentru a nu deveni tari.

Lasă-i să se răcească și depozitează-i în cutii metalice sau de carton, care se închid bine cu capace. Pune cutiile cu biscuiți cu cireșe confiate în cămară. Poți păstra biscuiții până la 10 zile la loc răcoros, dar nu la frigider.

Dacă mai dorești și alte rețete de biscuiți sau fursecuri, îți recomandăm o rețetă interesantă de nuci cu cacao și cremă de vanilie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×