Nu ocoli untura, ci adaug-o în preparatele culinare, în sezonul rece, pentru că are proprietăți benefice asupra organismului. După uleiul de măsline, specialiștii ne asigură că untura ocupă locul al doilea la capitolul grăsimi monosaturate. Acestea sunt considerate a fi cele mai sănătoase tipuri de grăsimi.
Poți folosi untura și pentru a prepara fripturile, dar poți include untura și în diferite aluaturi. Încearcă o rețetă de cozonac folosind untură în loc de unt în aluat și te vei convinge.
Mai jos, îți oferim rețeta cornulețelor fragede și delicioase, cu untură în aluat.
Cornulețe cu untură în aluat – Ingrediente
- 550-600 gr de făină
- 350 gr de smântână cu coeficient mai mic de grăsime
- 350 gr de untură de porc
- 20 gr de drojdie proaspătă
- 2 lingurițe de zahăr
- 1/4 linguriță de sare
- 1 linguriță cu esență de vanilie
- gem de fructe sau rahat
- zahăr pudră pentru decor.
Rețeta de cornulețe cu untură în aluat – Mod de preparare
De menționat că untura se folosește topită și închegată, nu untură brută, dată pe răzătoare. Este acea untură care rezultă după ce s-au preparat jumările de porc. Descoperă aici și rețeta pentru jumări de porc, cea mai populară rețetă din bucătăria tradițională.
Cum prepari aluatul cu untură pentru cornulețe
Pune drojdia sfărâmată într-un bol și adaugă zahărul peste ea. Amestecă-le bine până se lichefiază ambele ingrediente. Apoi adaugă smântâna, sarea, esența și untura. Din nou, amestecă bine ingredientele până când obții o compoziție omogenă.