Reclamă

Cornulețe cu nucă și vanilie. Rețeta inspirată din bucătăria austriacă

Dacă ești în căutarea unor rețete simple, dar delicioase de fursecuri, îți recomandăm să treci pe listă și rețeta de cornulețe cu nucă și vanilie. Este o rețetă inspirată din bucătăria austriacă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 8 decembrie 2022, 6:44

Vanillekipferl este denumirea austriacă a acestor cornulețe și se prepară din nuci măcinate fin și multă vanilie. Sunt preparate sub formă de semilună, formă aleasă cu un scop anume. Prima dată au fost preparate prin anul 1683, când localnicii austrieci au sărbătorit o victorie împotriva turcilor. Forma de semilună a cornulețelor semnifică simbolul Imperiului Otoman.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta a fost preluată de foarte multe bucătării internaționale și adaptată cu migdale sau alune, în locul nucilor. Prepară și tu aceste delicioase cornulețe, inspirându-te din rețeta prezentată în cele ce urmează.

Cornulețe cu nucă și vanilie – Ingrediente

  • 2 gălbenușuri de ouă medii
  • 50 gr de zahăr pudră
  • 200 gr de făină
  • 100 gr de nucă măcinată fin
  • 100 gr de unt cu peste 80% grăsime
  • 1 linguriță cu extract de vanilie
  • un praf de sare
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.

Rețeta de cornulețe Vanillekipferl – Mod de preparare

Aluatul pentru cornulețe se prepară extrem de ușor, dar și foarte rapid, pentru a nu da timp untului să se încălzească. Ca pentru oricare altă rețetă de aluat fraged și pentru aceste cornulețe untul se va adăuga rece, direct scos din frigider.

Reclamă

Cum prepari aluatul pentru cornulețe cu nucă și vanilie

Pune într-un bol făina, dar nu înainte de a o trece prin sită. Macină nucile foarte fin și adaugă-le peste făină. Adaugă zahărul pudră și sarea și amestecă bine aceste ingrediente.

Scoate untul de la frigider și ta-ie-l în bucăți mici. Adaugă-l peste amestecul de ingrediente din bol. Cu vârfurile degetelor, frământă rapid untul rece amestecându-l cu celelalte ingrediente. Vei obține o compoziție nisipoasă. Peste această compoziție, adaugă cele două gălbenușuri și extractul de vanilie. Amestecă rapid ingredientele până când aluatul devine ușor compact. Nu amesteca în exces pentru a nu se topi untul. Este important să se păstreze textura mai nisipoasă a aluatului, altfel cornulețele vor ieși tari și nu se vor mai frăgezi.

Reclamă

Împachetează aluatul rezultat într-o folie alimentară si pune-l la frigider pentru cel puțin două ore. Ideal ar fi să îl prepari seara și să-l lași la rece până dimineața.

Cum modelezi și coci cornulețele

După acest interval de timp pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și așază hârtie de copt în cea mai mare tavă de cuptor. Scoate aluatul de la rece și împarte-l în bucăți mici cât mărimea unei nuci. Formează rapid din fiecare bucată de aluat câte un rulou și dă-i formă de semilună, ascuțindu-i ușor vârfurile.

Pasul de modelare a cornulețelor sub formă de semilună
Aluatul fraged pentru cornulețe se modelează rapid pentru a nu se încălzi untul / Shutterstock

Este important să formezi cât mai rapid cornulețele pentru a nu da timp aluatului să se încălzească. Dacă aluatul se va înmuia, va fi mai greu de lucrat cu el și va fi necesar un nou timp de răcire. Nu lucra cu tot aluatul odată. Ia bucăți mici din el și lasă restul la frigider.

Așază cornulețele formate în tavă, la mici distanțe unele față de altele. Pune tava în cuptor și coace delicioasele cornulețe cu nucă și vanilie pentru 15-17 minute, la 180 de grade Celsius. Nu le lăsa să se rumenească în exces pentru a nu deveni brune la culoare.

După ce scoți cornulețele din cuptor, trece-le fierbinți prin zahărul pudră cu aromă de vanilie. Dacă nu le consumi imediat, le poți depozita în cutii metalice sau de carton cu capace. Păstrează-le la loc mai răcoros, cum ar fi cămara, chiar și 3 săptămâni.

Și tot din categoria rețetelor de fursecuri din bucătăria austriacă, iți mai oferim și o rețetă de fursecuri Linzer.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×