Reclamă

Cornulețe cu nucă și vanilie. Rețeta inspirată din bucătăria austriacă

Dacă ești în căutarea unor rețete simple, dar delicioase de fursecuri, îți recomandăm să treci pe listă și rețeta de cornulețe cu nucă și vanilie. Este o rețetă inspirată din bucătăria austriacă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 8 decembrie 2022, 6:44

Vanillekipferl este denumirea austriacă a acestor cornulețe și se prepară din nuci măcinate fin și multă vanilie. Sunt preparate sub formă de semilună, formă aleasă cu un scop anume. Prima dată au fost preparate prin anul 1683, când localnicii austrieci au sărbătorit o victorie împotriva turcilor. Forma de semilună a cornulețelor semnifică simbolul Imperiului Otoman.

Rețeta a fost preluată de foarte multe bucătării internaționale și adaptată cu migdale sau alune, în locul nucilor. Prepară și tu aceste delicioase cornulețe, inspirându-te din rețeta prezentată în cele ce urmează.

Cornulețe cu nucă și vanilie – Ingrediente

  • 2 gălbenușuri de ouă medii
  • 50 gr de zahăr pudră
  • 200 gr de făină
  • 100 gr de nucă măcinată fin
  • 100 gr de unt cu peste 80% grăsime
  • 1 linguriță cu extract de vanilie
  • un praf de sare
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.

Rețeta de cornulețe Vanillekipferl – Mod de preparare

Aluatul pentru cornulețe se prepară extrem de ușor, dar și foarte rapid, pentru a nu da timp untului să se încălzească. Ca pentru oricare altă rețetă de aluat fraged și pentru aceste cornulețe untul se va adăuga rece, direct scos din frigider.

Reclamă

Cum prepari aluatul pentru cornulețe cu nucă și vanilie

Pune într-un bol făina, dar nu înainte de a o trece prin sită. Macină nucile foarte fin și adaugă-le peste făină. Adaugă zahărul pudră și sarea și amestecă bine aceste ingrediente.

Scoate untul de la frigider și ta-ie-l în bucăți mici. Adaugă-l peste amestecul de ingrediente din bol. Cu vârfurile degetelor, frământă rapid untul rece amestecându-l cu celelalte ingrediente. Vei obține o compoziție nisipoasă. Peste această compoziție, adaugă cele două gălbenușuri și extractul de vanilie. Amestecă rapid ingredientele până când aluatul devine ușor compact. Nu amesteca în exces pentru a nu se topi untul. Este important să se păstreze textura mai nisipoasă a aluatului, altfel cornulețele vor ieși tari și nu se vor mai frăgezi.

Reclamă

Împachetează aluatul rezultat într-o folie alimentară si pune-l la frigider pentru cel puțin două ore. Ideal ar fi să îl prepari seara și să-l lași la rece până dimineața.

Cum modelezi și coci cornulețele

După acest interval de timp pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și așază hârtie de copt în cea mai mare tavă de cuptor. Scoate aluatul de la rece și împarte-l în bucăți mici cât mărimea unei nuci. Formează rapid din fiecare bucată de aluat câte un rulou și dă-i formă de semilună, ascuțindu-i ușor vârfurile.

Pasul de modelare a cornulețelor sub formă de semilună
Aluatul fraged pentru cornulețe se modelează rapid pentru a nu se încălzi untul / Shutterstock

Este important să formezi cât mai rapid cornulețele pentru a nu da timp aluatului să se încălzească. Dacă aluatul se va înmuia, va fi mai greu de lucrat cu el și va fi necesar un nou timp de răcire. Nu lucra cu tot aluatul odată. Ia bucăți mici din el și lasă restul la frigider.

Așază cornulețele formate în tavă, la mici distanțe unele față de altele. Pune tava în cuptor și coace delicioasele cornulețe cu nucă și vanilie pentru 15-17 minute, la 180 de grade Celsius. Nu le lăsa să se rumenească în exces pentru a nu deveni brune la culoare.

După ce scoți cornulețele din cuptor, trece-le fierbinți prin zahărul pudră cu aromă de vanilie. Dacă nu le consumi imediat, le poți depozita în cutii metalice sau de carton cu capace. Păstrează-le la loc mai răcoros, cum ar fi cămara, chiar și 3 săptămâni.

Și tot din categoria rețetelor de fursecuri din bucătăria austriacă, iți mai oferim și o rețetă de fursecuri Linzer.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu părul scurt stă în fața unei oglinzi și se dă cu ruj pe buze, sugerând nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Există o serie de nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani, iar specialiștii în frumusețe explică motivele. De cele mai multe ori, femeile aleg să folosească rujul...
2
O femeie tânără, în echipament sportiv se pregîtește de mișscare, unul dintre obiceiurile prin care să reduci grăsimea abdominală
Lifestyle
Obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală. Ce exerciții fizice să faci
Recomandăm câteva obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală, astfel încât să îți atingi obiectivele. În cazul în care grăsimea din zona abdomenului îți dă bătăi de cap, ai ajuns la locul potrivit. Îți...
3
O femeie mai în vârstă stă în fața unei oglinzi, fiind atentă la ce să nu facă părului său
Frumusețe
Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără
Stiliștii te învață ce să nu faci părului tău atunci când îl îngrijești. Deși poate ai impresia că îi oferi toată atenția de care are nevoie, s-ar putea să faci niște greșeli de care...
4
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-o rochie roșie, cu aripi
Horoscop
Top 3 zodii care au faima la picioare. Ele sunt cele care reușesc să obțină tot ceea ce își doresc
Fie că se întâmplă accidental sau chiar își doresc, ele se încadrează în top 3 zodii care au faima la picioare. Reușesc întotdeauna să obțină atât lucruri materiale cât și prietenii. Fac mari eforturi...
5
O hartă cu zodii și monede
Horoscop
Top 3 zodii materialiste. Ele sunt cel mai greu de satisfăcut într-o relație
Se spune despre acestea că s-ar încadra în top 3 zodii materialiste, asta pentru știu să aprecieze bunurile de valoare și vor întotdeauna să fie înconjurate de lux și frumusețe. Au pretenții în viață,...
PARTENERI
×