Reclamă

Cornulețe cu nucă și vanilie. Rețeta inspirată din bucătăria austriacă

Dacă ești în căutarea unor rețete simple, dar delicioase de fursecuri, îți recomandăm să treci pe listă și rețeta de cornulețe cu nucă și vanilie. Este o rețetă inspirată din bucătăria austriacă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 8 decembrie 2022, 6:44

Vanillekipferl este denumirea austriacă a acestor cornulețe și se prepară din nuci măcinate fin și multă vanilie. Sunt preparate sub formă de semilună, formă aleasă cu un scop anume. Prima dată au fost preparate prin anul 1683, când localnicii austrieci au sărbătorit o victorie împotriva turcilor. Forma de semilună a cornulețelor semnifică simbolul Imperiului Otoman.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta a fost preluată de foarte multe bucătării internaționale și adaptată cu migdale sau alune, în locul nucilor. Prepară și tu aceste delicioase cornulețe, inspirându-te din rețeta prezentată în cele ce urmează.

Cornulețe cu nucă și vanilie – Ingrediente

  • 2 gălbenușuri de ouă medii
  • 50 gr de zahăr pudră
  • 200 gr de făină
  • 100 gr de nucă măcinată fin
  • 100 gr de unt cu peste 80% grăsime
  • 1 linguriță cu extract de vanilie
  • un praf de sare
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.

Rețeta de cornulețe Vanillekipferl – Mod de preparare

Aluatul pentru cornulețe se prepară extrem de ușor, dar și foarte rapid, pentru a nu da timp untului să se încălzească. Ca pentru oricare altă rețetă de aluat fraged și pentru aceste cornulețe untul se va adăuga rece, direct scos din frigider.

Reclamă

Cum prepari aluatul pentru cornulețe cu nucă și vanilie

Pune într-un bol făina, dar nu înainte de a o trece prin sită. Macină nucile foarte fin și adaugă-le peste făină. Adaugă zahărul pudră și sarea și amestecă bine aceste ingrediente.

Scoate untul de la frigider și ta-ie-l în bucăți mici. Adaugă-l peste amestecul de ingrediente din bol. Cu vârfurile degetelor, frământă rapid untul rece amestecându-l cu celelalte ingrediente. Vei obține o compoziție nisipoasă. Peste această compoziție, adaugă cele două gălbenușuri și extractul de vanilie. Amestecă rapid ingredientele până când aluatul devine ușor compact. Nu amesteca în exces pentru a nu se topi untul. Este important să se păstreze textura mai nisipoasă a aluatului, altfel cornulețele vor ieși tari și nu se vor mai frăgezi.

Reclamă

Împachetează aluatul rezultat într-o folie alimentară si pune-l la frigider pentru cel puțin două ore. Ideal ar fi să îl prepari seara și să-l lași la rece până dimineața.

Cum modelezi și coci cornulețele

După acest interval de timp pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și așază hârtie de copt în cea mai mare tavă de cuptor. Scoate aluatul de la rece și împarte-l în bucăți mici cât mărimea unei nuci. Formează rapid din fiecare bucată de aluat câte un rulou și dă-i formă de semilună, ascuțindu-i ușor vârfurile.

Pasul de modelare a cornulețelor sub formă de semilună
Aluatul fraged pentru cornulețe se modelează rapid pentru a nu se încălzi untul / Shutterstock

Este important să formezi cât mai rapid cornulețele pentru a nu da timp aluatului să se încălzească. Dacă aluatul se va înmuia, va fi mai greu de lucrat cu el și va fi necesar un nou timp de răcire. Nu lucra cu tot aluatul odată. Ia bucăți mici din el și lasă restul la frigider.

Așază cornulețele formate în tavă, la mici distanțe unele față de altele. Pune tava în cuptor și coace delicioasele cornulețe cu nucă și vanilie pentru 15-17 minute, la 180 de grade Celsius. Nu le lăsa să se rumenească în exces pentru a nu deveni brune la culoare.

După ce scoți cornulețele din cuptor, trece-le fierbinți prin zahărul pudră cu aromă de vanilie. Dacă nu le consumi imediat, le poți depozita în cutii metalice sau de carton cu capace. Păstrează-le la loc mai răcoros, cum ar fi cămara, chiar și 3 săptămâni.

Și tot din categoria rețetelor de fursecuri din bucătăria austriacă, iți mai oferim și o rețetă de fursecuri Linzer.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care stă pe un trunchi de copac, într-o rochie albă
Horoscop
4 zodii cărora le place să se joace cu sentimentele partenerilor lor. Nativii care nu sunt statornici în relații
Ai simțit vreodată că cineva se joacă cu sentimentele tale? Ei bine, astrologia ar putea avea un cuvânt de spus în această situație. Ai mai jos lista cu 4 zodii cărora le place să...
2
Gogoși berlineze umplute cu dulceață
Rețete
Gogoși berlineze. Rețetă de gogoși pufoase, umplute cu dulceață
Dacă îți plac gogoșile și obișnuiești să le prepari în modul clasic, încearcă și rețeta de gogoși berlineze. Este o rețetă de gogoși mari și pufoase, aromate cu vanilie și coajă de lămâie și...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche
Astrele aduc surprize pentru toți nativii din zodiac la final de an. Astfel, horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023 clarifică multe situații dificile. Între 4 și 29 decembrie, Venus le aduce Balanțelor sufletul pereche,...
4
Apă de cuișoare pusă într-un pahar elegant
Frumusețe
Beneficii uimitoare ale apei de cuișoare pentru piele. De ce e recomandat să o incluzi în rutina de îngrijire
Apa de cuișoare a fost folosită de secole în medicina tradițională pentru tratarea unei game variate de afecțiuni. Cercetările recente au arătat că are și multiple beneficii pentru piele. Specialiștii au oferit mai multe...
5
O banană verde tăiată pe un blat de bucătărie
Sănătate
Ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi o banană verde
Dacă ai consumat până acum o banană verde, probabil ai realizat repede că are un gust destul de diferit față de cele coapte și galbene. Și nu neapărat într-un mod bun. În loc de...
PARTENERI
×