Aluatul pentru cornulețele de post se prepară simplu, din făină cu apă minerală și ulei. Acestea sunt ingredientele de bază la care se adaugă aromele și agenți de creștere, respectiv de frăgezire.
Specială la aceste cornulețe este crema de nuci cu scorțișoară și zahăr brun. Este foarte interesantă, delicioasă, dulce cât trebuie și foarte aromată.
O poți prepara și pentru alte deserturi cum ar fi o prăjitură cu foi, sau la cozonac. Urmărește mai jos rețeta completă pentru a testa și tu așa cornulețe delicioase, bune de servit dimineața, alături de un ceai sau cafea.
Cornulețe de post cu cremă de nuci – Ingrediente
Împarte ingredientele pe masa de lucru în funcție de elementele ce compun rețeta. Ai nevoie de ingrediente pentru aluat și de ingrediente pentru umplutură și decor.
Pentru aluat fraged de post:
- 600 gr făină
- 1 linguriță cu praf de copt
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1 lingură de zahăr
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 250 gr apă minerală
- 125 gr ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță de oțet.
Pentru umplutură:
- 300 gr miez de nucă măcinat
- 100 gr de zahăr brun
- 2 lingurițe cu pudră de scorțișoară
- 100 ml apă
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.