Reclamă

Cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni

Dacă te numeri printre iubitorii aluaturilor dulci pentru biscuiți, fursecuri și cornulețe, încearcă și rețeta de cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni. Oferă-le celor dragi momente dulci în pauza de cafea sau când stați la povești, în weekend.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 11 noiembrie 2022, 6:30

Aluaturile de post cu borș și ulei sunt o alternativă perfectă la cele cu lapte si unt. Borșul este un ingredient minune, care frăgezește aluaturile, datorită acidității sale. Cât despre gemul destinat umplerii cornulețelor, poți să-l folosești pe cel preferat. Important este să fie dens și necursiv. Cu cât gemul este mai colorat, precum este cel de căpșuni, cu atât cornulețele vor fi mai apetisante.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos care este lista de ingrediente și cum prepari cornulețele, pentru porția de desert dintr-o zi de post.

Cornulețe de post cu borș în aluat – Ingrediente

  • 125 ml de borș
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 gr de făină tip 650
  • 5 gr de drojdie uscată
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • coaja de la o lămâie
  • 275 gr gem de căpșuni
  • zahăr pudră, pentru decor.

Rețeta cornulețelor de post cu borș – Mod de preparare

Începe prin a aduna toate ingredientele pe masa de lucru, dar și ustensilele necesare. Ai nevoie de un bol de frământare, o sită de cernut făina, o spatulă sau chiar un mixer electric, un sucitor de aluaturi, o pensulă de patiserie și o tavă de copt.

Reclamă

Unge tava cu puțin ulei și presară făină sau, dacă ți se pare mai simplu, pune hârtie de copt în ea. Când ai ingredientele și ustensilele pregătite, poți începe prepararea aluatului pentru cornulețe.

Cum prepari aluat pentru cornulețe de post cu borș

Trece făina prin sită direct în bol și adaugă peste ea drojdia uscată. Amestecă bine cele două ingrediente și formează o adâncitură la mijlocul amestecului. Adaugă acolo uleiul amestecat cu borșul. Amestecă bine ingredientele solide cu cele lichide până când obții un aluat ușor sfărâmicios.

Reclamă

Vezi aici cum se prepară și rețeta de cornulețe de post cu cremă de nuci.

Dă formă sferică aluatului și împachetează-l într-o folie de prospețime. Lasă-l la odihnit pentru aproximativ 30 de minute, la temperatura camerei.

Cu 10 minute înainte de expirarea acestui timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Împarte aluatul în 5-6 părți aproximativ egale. Formează mici sfere din acestea și întinde-le pe rând pe masa presărată cu făină, în câte o foaie circulară de aproximativ 2 mm grosime. Folosește sucitorul de aluaturi pentru a da forme circulare foilor de aluat.

Apoi, secționează pe rând foile de aluat în câte 8 triunghiuri aproximativ egale. Pune la baza fiecărui triunghi câte o linguriță din gemul preferat. Cu o pensulă de patiserie, umezește vârfurile triunghiurilor de aluat cu puțină apă. Rulează triunghiurile de aluatul cu gemul în interior, pornind de la bază către vârf, formând astfel minunatele cornulețe de post cu borș în aluat și gem.

Așază-le în tavă la distanțe de 6-7 mm între ele.

Cornulețe așezate în tava unsă cu ulei și presărată cu făină, înainte de coacere
Aluatul pentru cornulețe se întinde în foi cât mai subțiri, înainte de modelare / Shutterstock

Pune tava în cuptorul încălzit și coace cornulețele pentru 25-30 de minute. După ce ai oprit cuptorul, scoate tava cu cornulețe din cuptor și tăvălește-le prin zahăr pudră, cât sunt fierbinți. Așază-le pe platouri și savurează-le cu poftă alături de cei dragi.

Iar pentru zilele în care nu ții post, îți recomandăm să încerci rețeta de cornulețe fragede cu nucă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×