Reclamă

Cornulețe fragede cu rahat. Rețetă simplă de la bunica

De pe platoul cu fursecuri preparate cu ocazia sărbătorilor sau pentru diferite evenimente, nu pot lipsi cornulețele cu gust de copilărie. Îți oferim în acest scop o rețetă de cornulețe fragede cu rahat, din carnețelul bunicii, îngălbenit de vreme.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 13 decembrie 2022, 6:21

Cornulețele sunt printre cele mai adorate deserturi, dar și printre cele mai simple de preparat, Nu ai de făcut decât să frămânți un aluat fraged din care formezi cornulețele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Umplutura este simplă. Fie folosești rahat, fie gem, dar poți opta și pentru bucăți mici de ciocolată sau fructe uscate. Indiferent de umplutura pe care o alegi, te vei bucura de cornulețe delicioase.

Descoperă mai jos una dintre cele mai simple rețete de cornulețe cu listă de ingrediente și pași de urmat.

Cornulețe fragede cu rahat – Ingrediente

  • 320-350 gr de făină
  • 200 gr de untura sau 250 gr de unt gras
  • 6-8 linguri de apă
  • 1 lingură de oțet
  • un praf de sare
  • 1 linguriță de coajă răzuită de lămâie
  • 1 linguriță de coajă răzuită de portocală
  • 1 linguriță cu esență de vanilie
  • 300 gr de rahat din fructe
  • zahăr pudră vanilat pentru decor.
Reclamă

Rețeta cornulețelor fragede cu rahat – Mod de preparare

Pune într-un bol făina trecută prin sită. Creează o adâncitură la mijlocul ei și pune acolo untura sau untul, apa, oțetul, un praf de sare și toate ingredientele aromate. Amestecă rapid toate aceste ingrediente, până când obții un aluat compact.

Nu exagera cu amestecatul pentru a nu se topi untul sau untura. Dacă acestea se topesc în timp ce frămânți, aluatul va mai avea nevoie de făină pentru a deveni omogen. Iar dacă mărești cantitatea de făină, aluatul nu va mai fi ușor de modelat, iar cornulețele nu vor mai ieși fragede.

După frământare, împachetează aluatul în folie de prospețime și pune-l la frigider pentru 5-6 ore sau de seara până dimineața.

Reclamă

Cum formezi și coci cornulețe fragede cu rahat

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Scoate aluatul de la rece și împarte-l în 6 părți egale. Presară puțină făină pe blatul de lucru și întinde fiecare bucată în câte o foaie circulară cu diametrul de 20-22 cm. Secționează foile în câte 8 triunghiuri aproximativ egale. Așază la baza triunghiurilor câte o bucată de rahat. Rulează de la bază spre vârf, formând astfel cornulețe micuțe. Descoperă aici și o rețetă de cornulețe de post, cu cremă de nuci.

Pune hârtie de copt în tava cuptorului sau unge-o cu grăsime și așază cornulețele în ea, la distanțe unele față de altele.

Colaj de poze cu pașii de modelare a cornulețelor
Aluatul fraged se întinde în foi circulare care se decupează în triunghiuri și se rulează cu bucăți de rahat în interior / Rețetefeldefel.ro

Pune tava la cuptor și coace cornulețele pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, trece rapid cornulețele prin zahăr pudră, cât sunt fierbinți.

Cornulețe decorate cu zahăr pudră pe un tocător de lemn
Cornulețele se trec prin zahăr pudră imediat după coacere / Shutterstock

Așază-le în cutii metalice sau în cutii de carton cu capace și le poți depozita la loc răcoros. Te poți bucura gustul lor delicios timp de 2-3 săptămâni.

Dacă dorești să prepari și altfel de cornulețe, îți recomandăm să încerci rețeta de cornulețe țigarete. Este o rețetă simplă de cornulețe cu gem.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×