Cornulețele sunt printre cele mai adorate deserturi, dar și printre cele mai simple de preparat, Nu ai de făcut decât să frămânți un aluat fraged din care formezi cornulețele.
Umplutura este simplă. Fie folosești rahat, fie gem, dar poți opta și pentru bucăți mici de ciocolată sau fructe uscate. Indiferent de umplutura pe care o alegi, te vei bucura de cornulețe delicioase.
Descoperă mai jos una dintre cele mai simple rețete de cornulețe cu listă de ingrediente și pași de urmat.
Cornulețe fragede cu rahat – Ingrediente
- 320-350 gr de făină
- 200 gr de untura sau 250 gr de unt gras
- 6-8 linguri de apă
- 1 lingură de oțet
- un praf de sare
- 1 linguriță de coajă răzuită de lămâie
- 1 linguriță de coajă răzuită de portocală
- 1 linguriță cu esență de vanilie
- 300 gr de rahat din fructe
- zahăr pudră vanilat pentru decor.
Rețeta cornulețelor fragede cu rahat – Mod de preparare
Pune într-un bol făina trecută prin sită. Creează o adâncitură la mijlocul ei și pune acolo untura sau untul, apa, oțetul, un praf de sare și toate ingredientele aromate. Amestecă rapid toate aceste ingrediente, până când obții un aluat compact.
Nu exagera cu amestecatul pentru a nu se topi untul sau untura. Dacă acestea se topesc în timp ce frămânți, aluatul va mai avea nevoie de făină pentru a deveni omogen. Iar dacă mărești cantitatea de făină, aluatul nu va mai fi ușor de modelat, iar cornulețele nu vor mai ieși fragede.
După frământare, împachetează aluatul în folie de prospețime și pune-l la frigider pentru 5-6 ore sau de seara până dimineața.