Reclamă

Fursecuri cu griș și cacao. Simple, delicioase și spectaculoase

Dacă vrei să-ți îmbogățești colecția rețetelor de fursecuri simple, delicioase și spectaculoase, îți oferim o rețetă de fursecuri cu griș și cacao.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 2 ianuarie 2023, 6:41

Fursecurile au un aspect exterior deosebit și sunt foarte fragede. Grișul adăugat în compoziție oferă fursecurilor o textură densă și cremoasă. Le poți aromatiza după preferințe cu vanilie, lămâie sau chiar portocale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta este adaptată după cea a fursecurilor marocane, denumite Ghoriba. Însă făina de grâu dur este înlocuită cu griș, iar zahărul pudră este înlocuit cu pudra de cacao.

Prepară-le și tu și-i vei impresiona pe cei dragi cu gustul și aspectul lor deosebit. Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru reușita sigură a rețetei.

Fursecuri cu griș și cacao – Ingrediente

  • 2 ouă de mărime medie
  • 40 gr de unt cu peste 80% grăsime
  • 45 ml de ulei
  • 200 gr de griș cu granulație mai fină
  • 200 gr de făină
  • 200 gr de zahăr pudră
  • 1 linguriță cu praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 linguriță cu extract sau esență de vanilie
  • 4 linguri de cacao.
Reclamă

Rețeta fursecurilor cu griș și cacao – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru fursecuri cu griș și cacao, pe care le aduni pe masa de lucru. Pune uleiul într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului și lasă-l să se înfierbânte ușor. Apoi ridică tigaia de pe foc și adaugă untul în uleiul încins. Lasă-l acolo până când se va topi.

Într-un bol încăpător, sparge cele două ouă și adaugă peste ele un praf de sare, zahărul și extractul sau esența de vanilie. Folosește mixerul sau un tel și amestecă bine ingredientele până când compoziția devine spumoasă și își dublează volumul. În alt bol, amestecă făina cu praful de copt și grișul.

Peste compoziția de ouă cu zahăr toarnă câte puțin din amestecul de unt cu ulei, răcit. Amestecă intens în timp ce adaugi grăsimile, pentru omogenizarea compoziției. Apoi, încorporează în compoziția rezultată ingredientele solide din al doilea bol (făina amestecată cu praful de copt și grișul).

Reclamă

La final de amestecare, vei obține o compoziție consistentă, dar ușor cursivă dacă iei cu lingura din ea.

Acoperă bolul cu o folie de prospețime și pune-l în frigider. Lasă-l acolo timp de o oră. În acest interval de timp grișul se va hidrata, iar compoziția va avea consistența necesară pentru a putea fi modelată. Dacă totuși nu va fi consistentă, mai poți adăuga o lingură de griș și una de făină.

Cum modelezi și coci fursecuri cu griș și cacao

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Umezește-ți mâinile cu apă și ia din compoziție bucăți mici, pe care le modelezi în palme ca pe chiftele. Modelează-le pe toate de mărimea unei nuci și așază-le pe un platou încăpător.

Trece pudra de cacao printr-o sită într-un bol. Apoi, așază hârtie de copt în tava mare a cuptorului.

Tăvălește fiecare bilă de aluat prin pudra de cacao, astfel încât să fie bine acoperită pe toate părțile. Așază-le în tavă la distanțe de 2-3 cm între ele. În timpul coacerii, fursecurile se vor mai deforma dezvoltându-se și în laterale.

Fursecuri trecute prin pudră de cacao și așezate în tava de copt
Pentru un aspect spectaculos, fursecurile se vor trece prin cacao din belșug, pe toate părțile / Rețetefeldefel.ro

Coace fursecurile pentru 13-15 minute la 180 de grade Celsius. Nu le coace în exces pentru a nu se usca. Când le scoți din cuptor, aluatul trebuie să fie moale la atingere pentru că se vor mai întări ușor după răcire. Scoate fursecurile din tavă pe o suprafață rece, pentru a opri procesul termic.

Fursecurile cu griș și cacao vor arăta spectaculos pe același platou cu fursecuri Ghoriba, dar și cu fursecuri Chocolate Crinkles.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×