Fursecurile au un aspect exterior deosebit și sunt foarte fragede. Grișul adăugat în compoziție oferă fursecurilor o textură densă și cremoasă. Le poți aromatiza după preferințe cu vanilie, lămâie sau chiar portocale.
Rețeta este adaptată după cea a fursecurilor marocane, denumite Ghoriba. Însă făina de grâu dur este înlocuită cu griș, iar zahărul pudră este înlocuit cu pudra de cacao.
Prepară-le și tu și-i vei impresiona pe cei dragi cu gustul și aspectul lor deosebit. Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru reușita sigură a rețetei.
Fursecuri cu griș și cacao – Ingrediente
- 2 ouă de mărime medie
- 40 gr de unt cu peste 80% grăsime
- 45 ml de ulei
- 200 gr de griș cu granulație mai fină
- 200 gr de făină
- 200 gr de zahăr pudră
- 1 linguriță cu praf de copt
- un praf de sare
- 1 linguriță cu extract sau esență de vanilie
- 4 linguri de cacao.
Rețeta fursecurilor cu griș și cacao – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru fursecuri cu griș și cacao, pe care le aduni pe masa de lucru. Pune uleiul într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului și lasă-l să se înfierbânte ușor. Apoi ridică tigaia de pe foc și adaugă untul în uleiul încins. Lasă-l acolo până când se va topi.
Într-un bol încăpător, sparge cele două ouă și adaugă peste ele un praf de sare, zahărul și extractul sau esența de vanilie. Folosește mixerul sau un tel și amestecă bine ingredientele până când compoziția devine spumoasă și își dublează volumul. În alt bol, amestecă făina cu praful de copt și grișul.
Peste compoziția de ouă cu zahăr toarnă câte puțin din amestecul de unt cu ulei, răcit. Amestecă intens în timp ce adaugi grăsimile, pentru omogenizarea compoziției. Apoi, încorporează în compoziția rezultată ingredientele solide din al doilea bol (făina amestecată cu praful de copt și grișul).