Reclamă

Fursecuri cu griș și cacao. Simple, delicioase și spectaculoase

Dacă vrei să-ți îmbogățești colecția rețetelor de fursecuri simple, delicioase și spectaculoase, îți oferim o rețetă de fursecuri cu griș și cacao.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 2 ianuarie 2023, 6:41

Fursecurile au un aspect exterior deosebit și sunt foarte fragede. Grișul adăugat în compoziție oferă fursecurilor o textură densă și cremoasă. Le poți aromatiza după preferințe cu vanilie, lămâie sau chiar portocale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta este adaptată după cea a fursecurilor marocane, denumite Ghoriba. Însă făina de grâu dur este înlocuită cu griș, iar zahărul pudră este înlocuit cu pudra de cacao.

Prepară-le și tu și-i vei impresiona pe cei dragi cu gustul și aspectul lor deosebit. Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru reușita sigură a rețetei.

Fursecuri cu griș și cacao – Ingrediente

  • 2 ouă de mărime medie
  • 40 gr de unt cu peste 80% grăsime
  • 45 ml de ulei
  • 200 gr de griș cu granulație mai fină
  • 200 gr de făină
  • 200 gr de zahăr pudră
  • 1 linguriță cu praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 linguriță cu extract sau esență de vanilie
  • 4 linguri de cacao.
Reclamă

Rețeta fursecurilor cu griș și cacao – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru fursecuri cu griș și cacao, pe care le aduni pe masa de lucru. Pune uleiul într-o tigaie așezată pe flacăra aragazului și lasă-l să se înfierbânte ușor. Apoi ridică tigaia de pe foc și adaugă untul în uleiul încins. Lasă-l acolo până când se va topi.

Într-un bol încăpător, sparge cele două ouă și adaugă peste ele un praf de sare, zahărul și extractul sau esența de vanilie. Folosește mixerul sau un tel și amestecă bine ingredientele până când compoziția devine spumoasă și își dublează volumul. În alt bol, amestecă făina cu praful de copt și grișul.

Peste compoziția de ouă cu zahăr toarnă câte puțin din amestecul de unt cu ulei, răcit. Amestecă intens în timp ce adaugi grăsimile, pentru omogenizarea compoziției. Apoi, încorporează în compoziția rezultată ingredientele solide din al doilea bol (făina amestecată cu praful de copt și grișul).

Reclamă

La final de amestecare, vei obține o compoziție consistentă, dar ușor cursivă dacă iei cu lingura din ea.

Acoperă bolul cu o folie de prospețime și pune-l în frigider. Lasă-l acolo timp de o oră. În acest interval de timp grișul se va hidrata, iar compoziția va avea consistența necesară pentru a putea fi modelată. Dacă totuși nu va fi consistentă, mai poți adăuga o lingură de griș și una de făină.

Cum modelezi și coci fursecuri cu griș și cacao

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Umezește-ți mâinile cu apă și ia din compoziție bucăți mici, pe care le modelezi în palme ca pe chiftele. Modelează-le pe toate de mărimea unei nuci și așază-le pe un platou încăpător.

Trece pudra de cacao printr-o sită într-un bol. Apoi, așază hârtie de copt în tava mare a cuptorului.

Tăvălește fiecare bilă de aluat prin pudra de cacao, astfel încât să fie bine acoperită pe toate părțile. Așază-le în tavă la distanțe de 2-3 cm între ele. În timpul coacerii, fursecurile se vor mai deforma dezvoltându-se și în laterale.

Fursecuri trecute prin pudră de cacao și așezate în tava de copt
Pentru un aspect spectaculos, fursecurile se vor trece prin cacao din belșug, pe toate părțile / Rețetefeldefel.ro

Coace fursecurile pentru 13-15 minute la 180 de grade Celsius. Nu le coace în exces pentru a nu se usca. Când le scoți din cuptor, aluatul trebuie să fie moale la atingere pentru că se vor mai întări ușor după răcire. Scoate fursecurile din tavă pe o suprafață rece, pentru a opri procesul termic.

Fursecurile cu griș și cacao vor arăta spectaculos pe același platou cu fursecuri Ghoriba, dar și cu fursecuri Chocolate Crinkles.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Schimbările astrale aduc modificări pentru toate zodiile. Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024 vine cu surprize în viața personală și profesională. Va avea loc Luna Plină și Eclipsa de Lună în zodia...
2
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
3
O femeie frumoasă care bea un pahar plin cu apă pentru a se hidrata
Sănătate
Câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Specialiștii au dezvăluit cantitatea necesară pentru a te hidrata
Află câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Pentru o bună funcționare a organismului este important să menții nivelul optim de hidratare. Corpul este alcătuit în proporție de peste 60% din apă. Așadar, apa...
4
O femeie care poartă o rochie albă și stă într-o pădure pentru a ilustra trăsăturile mai puțin cunoscute despre zodii
Horoscop
Trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Ce secrete pot ascunde nativii
Există unele trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Aceste secrete ale nativilor din zodiac sunt foarte bine păstrate. Astrologii dezvăluie detalii noi despre semnele care ne guvernează destinul. Cu toții cunoaștem „trăsăturile”...
5
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
PARTENERI
×