Mendiantele de ciocolată reprezintă un desert tradițional francez, care se realizează din discuri de ciocolată presărate cu nuci și fructe uscate. Aceasta se referă la tradiția de Crăciun din Provence, unde oamenii încheie cina festivă cu celebrul dessert de Noël, dar și cu patru mediante de ciocolată.
Acestea reprezintă cele patru rânduieli monahale. Fiecare dintre ingredientele folosite se referă la culoarea hainelor monahale. Albul este reprezentat de migdale pentru dominicani, griul stafidelor pentru franciscani, brunul alunelor pentru carmeliți și violetul din smochinele uscate pentru augustinieni.
Poți opta și pentru alte fructe uscate și frumos colorate pentru a personaliza mendiantele. Urmărește mai jos rețeta completă cu listă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu un desert simplu și delicios.
French Chocolate Mendiants – Ingrediente
- 200 gr de ciocolată neagră
- alune, migdale, fistic
- fructe uscate: stafide, goji, merișoare
- fulgi de nucă de cocos – opțional.
Mediante sau discuri de ciocolată cu fructe uscate – Mod de preparare
Pentru a prepara delicioasele discuri de ciocolată, nu ai mare lucru de făcut. Important este să aduni pe masa de lucru, de la început, toate ingredientele pe care le folosești, dar și ustensilele necesare.
Ai nevoie de un bol, o lingură sau linguriță, un platou plat sau o tavă pe care să le acoperi cu hârtie de copt.
Alunele, migdalele și fisticul le poți secționa în mai multe bucăți sau le poți lăsa întregi, după cum le preferi.