Reclamă

Praline de ciocolată cu alune de pădure și marțipan

Pentru momentele în care prietenii vin în vizită și dorești să-i surprinzi cu ceva dulce, îți oferim o rețetă de praline de ciocolată cu alune de pădure și marțipan.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 7 octombrie 2022, 6:47

Pralinele sunt un fel de bomboane pe bază de nuci, migdale sau alune, mărunțite sau întregi, învelite în ciocolată sau în zahăr caramelizat. Mai pot conține și diferite creme sau fructe uscate. Rețeta originară provine din America de Sud, însă a fost preluată și adaptată de multe alte bucătării ale lumii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai cunoscute sunt pralinele belgiene, care au un miez moale, cremos și un înveliș crocant de ciocolată. Marțipanul, o compoziție din pastă de migdale și fondant, este una dintre umpluturile pralinelor belgiene. Acesta le și face de neegalat în fața rețetelor din celelalte bucătării.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu una dintre rețetele de praline, inspirată din bucătăria belgiană.

Praline de ciocolată cu alune de pădure – Ingrediente

  • 100 gr alune de pădure
  • 100 gr zahăr tos
  • 1 lingură de apă
  • 200 gr marțipan alb
  • 300 gr ciocolată amăruie.
Reclamă

Rețeta pralinelor de ciocolată cu alune – Mod de preparare

Începe cu pregătirea alunelor de pădure, care necesită caramelizare, apoi măcinare.

Așază o tigaie pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate mică și adaugă alunele de pădure în ea. Lasă-le până când se rumenesc și emană miros, ceea ce înseamnă că s-au degajat uleiurile din interiorul alunelor, iar aroma acestora va fi mai puternică. Dă tigaia cu alune deoparte de pe foc și așază în locul ei o crăticioară cu baza dublă. Pune o lingură de apă în crăticioară, apoi zahărul.

Lasă zahărul să se topească până când devine auriu. Amestecă doar spre final de topire, nu de la început, pentru a nu influența culoarea caramelului. Datorită apei adăugate, culoarea va fi aurie și nu maronie. Este important acest aspect, atât din punct de vedere al culorii, cât și al gustului. Adaugă 3/4 din alunele prăjite și amestecă-le bine prin zahărul topit. Procedează în același mod ca în cazul rețetei de prăjitură Krantz.

Reclamă

Pune o hârtie de copt pe masa de lucru și întinde alunele caramelizate pe ea. Întinde-le bine într-un singur strat, cu tot cu zahărul diluat. Lasă-le să de răcească, apoi rupe bucăți mici din tableta de zahăr cu alune. Pune-le într-un blender și transformă-le în firimituri.

Cum prepari praline de ciocolată cu alune de pădure și marțipan

Amestecă marțipanul cu firimiturile de alune caramelizate, până când obții o pastă moale și omogenă. Dacă ai timp și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie, poți prepara marțipanul în casă. Vezi aici cum se prepară acasă rețeta de marțipan.

După ce ai amestecat marțipanul cu alunele caramelizate, pune ciocolata amăruie la topit. Formează pralinele fie sub formă rotundă, fie alungită. Trece-le prin ciocolata topită și temperată și decorează-le cu alunele oprite, pe care le mărunțești. Pune câte puțină ciocolată și în interiorul pralinelor, pentru aspect, dar și pentru surpriza celor care le savurează.

Tot pentru momentele în care prietenii își manifestă dorința de a veni în vizită, mai poți prepara și rețeta de mousse de ciocolată cu lichior Sherry. Este o rețetă de desert la pahar care cucerește de la prima degustare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×