Reclamă

Tort egiptean cu nuci caramelizate

Dacă adori deserturile cremoase cu multă nucă, îți recomandăm să prepari rețeta de tort egiptean cu nuci caramelizate. Vei obține un tort extrem de savuros și aspectuos, cu o combinație foarte reușită de creme și blaturi de bezea cu nuci. Un tort demn de o masă festivă, o aniversare sau o sărbătoare petrecută alături de cei dragi.

Publicat: 10 ianuarie 2022, 6:16

Chiar dacă rețeta pare puțin mai laborioasă decât a unui tort obișnuit, rezultatul final merită orice efort depus.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a-i surprinde pe cei dragi cu unul dintre cele mai delicioase torturi festive.

Tort egiptean cu nuci caramelizate – Ingrediente

Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare, nu te speria. Sunt ingrediente simple și accesibile pe care le găsești în orice magazin alimentar. O parte din acestea stau cu siguranță pe raftul din cămara ta și în frigider.

Ingrediente pentru trei blaturi de bezea cu nuci:

  • 3×2 albușuri
  • 3×1 praf de sare
  • 3×50 gr zahăr
  • 3×25 gr făină
  • 3×50 gr nuci măcinate.
Reclamă

Ingrediente pentru cremă de vanilie:

  • 6 gălbenușuri
  • 200 gr zahăr
  • 500 ml lapte
  • 30 gr amidon, sau 50 gr făină
  • 175 gr unt cu 82% grăsime
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 1 praf de sare.

Ingrediente pentru crema de frișcă și decor:

Reclamă
  • 200 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • 150 gr zahar
  • 150 gr nuci tocate.

Tort egiptean cu nuci caramelizate – Mod de preparare

Începe cu pregătirea celor trei blaturi de bezea, pe care le vei prepara pe rând. Unge cu unt topit o formă de tort cu diametrul de 25 cm și așază hârtie de copt la baza ei. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cum prepari cele trei blaturi de bezea cu nuci

Separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri și mixează-le până când obții o bezea cristalină. Adaugă treptat zahărul și mixează continuu până când bezeaua capătă fermitate. Adaugă amidonul amestecat cu nuca măcinată și omogenizează compoziția.

Întinde compoziția rezultată în tava de tort și coace blatul pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius. Procedează în același mod și cu următoarele două blaturi. Între timp, te vei ocupa și de prepararea celorlalte elemente ce compun tortul.

Cum prepari crema de vanilie pentru tort egiptean cu nuci caramelizate

Amestecă într-o crăticioară gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul. Adaugă amidonul și puțin lapte rece pentru a dilua amestecul. Restul de lapte pune-l la încălzit și adaugă-l fierbinte peste amestecul de ingrediente din recipient.

Pune cratița la foc de intensitate medie și fierbe crema amestecând continuu până când devine consistentă ca o budincă. Stinge focul, adaugă extractul de vanilie și omogenizează crema.

Acoperă crema la contact cu folie de prospețime și las-o la răcit. Lasă și untul la temperatura camerei pentru a se înmuia. Când crema este răcită, încorporează untul adăugându-l treptat în cremă. Pune crema de vanilie la rece până când vei asambla tortul.

Colaj de poze cu pașii de preparare cremă de vanile pentru tort egiptean cu nuci caramelizate
Crema de vanilie poate fi preparată cu amidon alimentar sau cu făină / Rețetefeldefel.ro

Cum prepari crema de frișcă și nucile caramelizate

Într-o cratiță cu pereți dubli, așezată pe flacăra aragazului, pune zahărul la caramelizat. Adaugă și o linguriță de apă, pentru a fi sigură că nu se arde zahărul. Lasă-l să se topească fără a amesteca de la început. Amesteci abia când începe să se dilueze pe margini.

Când zahărul este complet topit, adaugă miezul de nucă rupt în sferturi. Amestecă-l bine cu siropul de zahăr, apoi întinde-l uniform pe o coală de hârtie. Lăsă nucile caramelizate să se răcească bine pe coala de hârtie, apoi desprinde-le ușor și strivește-le cu ajutorul sucitorului de aluaturi. Nu le mărunți foarte rău. Pentru a obține o textură perfectă, este indicat ca unele bucăți să fie mai mari.

În timp ce se răcesc nucile caramelizate, mixează frișca lichidă până când devine fermă. Amestecă 2/3 din cantitatea de nuci caramelizate cu frișca bătută. Restul păstrează-le pentru decor.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării în Galeria FOTO!

Cum asamblezi deliciosul tort egiptean cu nuci caramelizate

Peste primul blat de tort întinde 1/3 din crema de vanilie, iar peste aceasta întinde 1/3 din crema de frișcă. Așază al doilea blat și repetă procedeul. Repetă și pentru al treilea blat și presară pe toată suprafața tortului, dar și pe laterale, nucile caramelizate oprite.

Pune tortul la rece pentru 3-4 ore, înainte de a-l secționa.

Și dacă adori preparatele pe bază de bezea, îți oferim și mult adorata rețetă de tort Pavlova.

Spor și poftă bună!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×