Denumirea provine provine de la cuvântul „cannolu” care se traduce prin „tub mic”. Desertul este realizat din tuburi de aluat prăjite în ulei și umplute cu cremă pe bază de ricotta.
În trecut cannolii erau preparate doar la sărbătorile de Carnevale, adică de Lăsata Secului. Dar au devenit rapid foarte apreciate și se prepară acum indiferent de perioada a anului, în toate bucătăriile lumii.
Crema originală era preparată din ricotta de oaie. Brânza era trecută prin sită, îndulcită și amestecată cu fructe confiate, apoi aromată cu apă de flori.
În prezent rețeta a luat amploare și se folosesc o multitudine de creme. Cel mai des se folosesc cremele de vanilie și de ciocolată. Iar ca decor, peste creme, se folosesțe ciocolată rasă, fisticul măcinat, alune de pădure etc.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu acest minunat desert din bucătăria italiană.
Cannoli cu cacao și cremă de mascarpone – Ingrediente
Pentru acest desert ai nevoie de câteva ingrediente pentru prepararea aluatului și alte ingrediente pentru crema de brânză și decor.
Ingrediente pentru aluat:
- 1 ou
- 50 gr zahăr pudră
- 250 gr făină
- 25 gr pudră de cacao
- 2 gr bicarbonat de sodiu
- sucul de la o lămâie
- 50 ml de vin alb
- 60 gr unt cu peste 80% grăsime
- 1 praf de sare
- ulei pentru prăjit.