Reclamă

Cannoli cu cacao și cremă de mascarpone

Dacă ți-ai propus să-i impresionezi pe cei dragi cu un desert delicios și spectaculos, îți oferim o rețetă de cannoli cu cacao și cremă de mascarpone. Cannoli este denumirea unui desert spectaculos, din bucătăria italiană, originar din Sicilia. Este de fapt un simbol al acestei regiuni.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 10 iunie 2022, 6:39 / Actualizat: 10 iunie 2022, 11:03

Denumirea provine provine de la cuvântul „cannolu” care se traduce prin „tub mic”. Desertul este realizat din tuburi de aluat prăjite în ulei și umplute cu cremă pe bază de ricotta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În trecut cannolii erau preparate doar la sărbătorile de Carnevale, adică de Lăsata Secului. Dar au devenit rapid foarte apreciate și se prepară acum indiferent de perioada a anului, în toate bucătăriile lumii.

Crema originală era preparată din ricotta de oaie. Brânza era trecută prin sită, îndulcită și amestecată cu fructe confiate, apoi aromată cu apă de flori.

În prezent rețeta a luat amploare și se folosesc o multitudine de creme. Cel mai des se folosesc cremele de vanilie și de ciocolată. Iar ca decor, peste creme, se folosesțe ciocolată rasă, fisticul măcinat, alune de pădure etc.

Reclamă

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu acest minunat desert din bucătăria italiană.

Cannoli cu cacao și cremă de mascarpone – Ingrediente

Pentru acest desert ai nevoie de câteva ingrediente pentru prepararea aluatului și alte ingrediente pentru crema de brânză și decor.

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 ou
  • 50 gr zahăr pudră
  • 250 gr făină
  • 25 gr pudră de cacao
  • 2 gr bicarbonat de sodiu
  • sucul de la o lămâie
  • 50 ml de vin alb
  • 60 gr unt cu peste 80% grăsime
  • 1 praf de sare
  • ulei pentru prăjit.
Reclamă

Ingrediente pentru umplutură:

  • 400 gr brânză ricotta
  • 250 gr brânză mascarpone
  • 150 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 10 ml esență de vanilie, sau apă de flori.

Pentru decor:

  • fistic
  • ciocolată răzuită
  • fulgi de migdale.

Rețetă de cannoli cu cacao și cremă de mascarpone – Mod de preparare

Pentru a prepara tuburile de cannoli, ai nevoie de tuburi speciale din metal sau din alt material rezistent la temperaturi înalte.

Cum se prepară aluatul pentru tuburi de cannoli

Amestecă într-un bol făina, pudra de cacao, zahărul pudră, bicarbonatul de sodiu și un praf de sare. Peste acest amestec adaugă sucul de lămâie, vinul și gălbenușul de ou separat de albuș. Albușul se dă deoparte pentru mai târziu.

Topește untul, lasă-l să se tempereze ușor și adaugă-l peste ingredientele din bol. Amestecă ingredientele până când obții un aluat omogen. Mai frământă puțin aluatul și pe masa de lucru, apoi lasă-l la odihnit, acoperit cu bolul, pentru 20 de minute.

Împarte aluatul în 3-4 părți și întinde fiecare parte cât de subțire poți, folosind sucitorul de aluaturi. Decupează foile de aluat cu un decupator de biscuiți sau un pahar cu diametrul de aproximativ 7-8 cm. Rulează fiecare cerc de aluat pe câte un tub metalic și unge aluaturile la îmbinare cu puțin albuș, pentru a se lipi.

Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare pentru cannoli în GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de formare cannoli
Crusta din aluat pentru cannolii se montează pe tuburi metalice / Profimedia

Scufundă tuburile cu aluat în ulei încins și lasă-le aproximativ un minut, până când aluatul se rumenește și devine crocant. Scoate crustele de aluat de pe tuburi doar după ce se răcesc.

Cum prepari umplutura pentru cannoli cu cacao și cremă de brânză

Amestecă într-un bol zahărul pudră cu cele două tipuri de brânză. Apoi adaugă aromele.

Pune crema obținută într-un dispozitiv de decorat prăjituri, un săculeț cu dui. Umple rulourile cu cremă și așază-le pe platou.

Cannoli umpluți și așezați în straturi pe un platou
Cannolii se vor umple cu cremă cu ajutorul unui săculeț de decorare cu dui / Shutterstock

Pudrează-le cu zahăr pudră cu aromă de vanilie. Apoi decorează fiecare capăt cu fulgi de migdale, fistic, fulgi de ciocolată, etc. Pune platoul la rece pentru 30 de minute, apoi te poți bucura de faimosul desert italian.

Dacă dorești mai multe rețete pentru crema de umplut cannoli, îți oferim și o rețetă de cremă de mascarpone cu nucă de cocos.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×