Fursecurile sunt deserturile devenite tradiționale pentru sărbătorile de iarnă. Le poți prepara alături de întreaga familie, pornind cu toții într-o călătorie delicioasă spre sărbători. Rețetele sunt simple și ușor de preparat. Modelarea fursecurilor sub diferite forme te va purta într-o aventură culinară de neuitat. Ai nevoie de forme speciale de decupat aluatul, pe care le găsești cu ușurință în magazinele de specialitate.
Dacă îți lipsesc aceste forme speciale, le poți desena pe cartoane, apoi le decupezi. Le așezi deasupra foilor de aluat și cu un cuțit, secționezi aluatul urmând formele lor. Cât despre umplutura fursecurilor, nu faci altceva decât să desfaci borcanul cu gemul preferat și îl întinzi în strat uniform între fursecuri. Pe lângă aceste fursecuri tematice, mai poți prepara și diferite rețete de turtă dulce, dar și cornulețe umplute cu gem. Îți oferim mai jos rețeta detaliată pentru fursecurile sub formă de steluțe, umplute cu gem.
Fursecuri steluțe umplute cu gem – Ingrediente
- 1 ou de mărime medie
- 200 gr de unt cu 82% grăsime
- 125 gr de zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 300 gr de făină
- un praf de sare
- 450 gr gem de zmeură + 1 linguriță de amidon alimentar
- zahăr pudră pentru decor.
Rețeta fursecurilor sub formă de steluțe – Mod de preparare
Primul pas pe care trebuie să îl urmezi, înainte de a frământa aluatul, este acela de a aduce toate ingredientele pe masa de lucru și a le lăsa să se relaxeze 20-30 de minute la temperatura camerei.
Între timp, poți pregăti ustensilele cu care lucrezi și tava în care vei coace fursecurile. Optează pentru cea mai mare tavă a cuptorului și pune hârtie de copt în ea.
Cum prepari fursecuri steluțe umplute cu gem
Pune untul moale și zahărul pudră într-un bol ți amestecă-le bine cu mixerul, până când rezultă o compoziție cremoasă. Încorporează oul în compoziția de unt. Trece făina prin sită deasupra compoziției și încorporeaz-o în compoziție. Adaugă și puțină sare, apoi frământă aluatul atât cât să devină compact.