Reclamă

Fursecuri steluțe umplute cu gem. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Împărtășește bucuria și gustul tradiției alături de cei dragi, preparând rețete de fursecuri tematice pentru sărbătorile de iarnă. Iar una dintre aceste rețete poate fi rețeta de fursecuri steluțe umplute cu gem.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 22 decembrie 2023, 6:31 / Actualizat: 22 decembrie 2023, 9:51

Fursecurile sunt deserturile devenite tradiționale pentru sărbătorile de iarnă. Le poți prepara alături de întreaga familie, pornind cu toții într-o călătorie delicioasă spre sărbători. Rețetele sunt simple și ușor de preparat. Modelarea fursecurilor sub diferite forme te va purta într-o aventură culinară de neuitat. Ai nevoie de forme speciale de decupat aluatul, pe care le găsești cu ușurință în magazinele de specialitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă îți lipsesc aceste forme speciale, le poți desena pe cartoane, apoi le decupezi. Le așezi deasupra foilor de aluat și cu un cuțit, secționezi aluatul urmând formele lor. Cât despre umplutura fursecurilor, nu faci altceva decât să desfaci borcanul cu gemul preferat și îl întinzi în strat uniform între fursecuri. Pe lângă aceste fursecuri tematice, mai poți prepara și diferite rețete de turtă dulce, dar și cornulețe umplute cu gem. Îți oferim mai jos rețeta detaliată pentru fursecurile sub formă de steluțe, umplute cu gem.

Fursecuri steluțe umplute cu gem – Ingrediente

  • 1 ou de mărime medie
  • 200 gr de unt cu 82% grăsime
  • 125 gr de zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 300 gr de făină
  • un praf de sare
  • 450 gr gem de zmeură + 1 linguriță de amidon alimentar
  • zahăr pudră pentru decor.
Reclamă

Rețeta fursecurilor sub formă de steluțe – Mod de preparare

Primul pas pe care trebuie să îl urmezi, înainte de a frământa aluatul, este acela de a aduce toate ingredientele pe masa de lucru și a le lăsa să se relaxeze 20-30 de minute la temperatura camerei.

Între timp, poți pregăti ustensilele cu care lucrezi și tava în care vei coace fursecurile. Optează pentru cea mai mare tavă a cuptorului și pune hârtie de copt în ea.

Cum prepari fursecuri steluțe umplute cu gem

Pune untul moale și zahărul pudră într-un bol ți amestecă-le bine cu mixerul, până când rezultă o compoziție cremoasă. Încorporează oul în compoziția de unt. Trece făina prin sită deasupra compoziției și încorporeaz-o în compoziție. Adaugă și puțină sare, apoi frământă aluatul atât cât să devină compact.

Reclamă

Aluatul obținut va avea textura ușor moale, dar nu trebuie să te sperii. După ce îl vei ține o perioadă de timp la rece va fi potrivit pentru modelarea fursecurilor. Dă formă sferică aluatului, împachetează-l într-o folie alimentară și pune-l la frigider pentru aproximativ o oră.

Înainte de a scoate aluatul de la rece pentru a forma fursecurile, presară făină pe masa de lucru și pornește și cuptorul la 175 de grade Celsius.

Despachetează aluatul pe masă și cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde-l în 2-3 foi cu grosimea de 3-4 mm. Decupează fursecurile sub formă de steluțe, cu forma specială sau folosind decupajul desenat pe carton.

Aluat de fursecuri decupat sub formă de steluțe
O parte dintre fursecuri se vor decupa și la interior / Shutterstock

Decupează și mijlocul de la jumătate din fursecuri și așază fursecurile în tava pregătită, la mici distanțe unele față de altele.

Pune tava în cuptorul încălzit și coace fursecurile pentru 12-15 minute la 175 de grade Celsius. Lasă-le la răcit și întinde câte o linguriță de gem peste cele nedecupate la mijloc. Presară puțin zahăr pudră cu aromă de vanilie peste cele decupate, apoi așază-le peste fursecurile glazurate cu gem, formând steluțele spectaculoase.

Fursecuri steluțe umplute cu gem, așezate într-o cutie și pe un ștergar rustic
Fursecurile se pot păstra în cutii cu capace până la două săptămâni / Shutterstock

Așază delicioasele fursecuri steluțe umplute cu gem pe platouri de servire, alături de alte fursecuri festive. pentru același platou cu fursecuri festive mai poți prepara și rețeta de ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×