Reclamă

Fursecuri steluțe umplute cu gem. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă

Împărtășește bucuria și gustul tradiției alături de cei dragi, preparând rețete de fursecuri tematice pentru sărbătorile de iarnă. Iar una dintre aceste rețete poate fi rețeta de fursecuri steluțe umplute cu gem.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 22 decembrie 2023, 6:31 / Actualizat: 22 decembrie 2023, 9:51

Fursecurile sunt deserturile devenite tradiționale pentru sărbătorile de iarnă. Le poți prepara alături de întreaga familie, pornind cu toții într-o călătorie delicioasă spre sărbători. Rețetele sunt simple și ușor de preparat. Modelarea fursecurilor sub diferite forme te va purta într-o aventură culinară de neuitat. Ai nevoie de forme speciale de decupat aluatul, pe care le găsești cu ușurință în magazinele de specialitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă îți lipsesc aceste forme speciale, le poți desena pe cartoane, apoi le decupezi. Le așezi deasupra foilor de aluat și cu un cuțit, secționezi aluatul urmând formele lor. Cât despre umplutura fursecurilor, nu faci altceva decât să desfaci borcanul cu gemul preferat și îl întinzi în strat uniform între fursecuri. Pe lângă aceste fursecuri tematice, mai poți prepara și diferite rețete de turtă dulce, dar și cornulețe umplute cu gem. Îți oferim mai jos rețeta detaliată pentru fursecurile sub formă de steluțe, umplute cu gem.

Fursecuri steluțe umplute cu gem – Ingrediente

  • 1 ou de mărime medie
  • 200 gr de unt cu 82% grăsime
  • 125 gr de zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 300 gr de făină
  • un praf de sare
  • 450 gr gem de zmeură + 1 linguriță de amidon alimentar
  • zahăr pudră pentru decor.
Reclamă

Rețeta fursecurilor sub formă de steluțe – Mod de preparare

Primul pas pe care trebuie să îl urmezi, înainte de a frământa aluatul, este acela de a aduce toate ingredientele pe masa de lucru și a le lăsa să se relaxeze 20-30 de minute la temperatura camerei.

Între timp, poți pregăti ustensilele cu care lucrezi și tava în care vei coace fursecurile. Optează pentru cea mai mare tavă a cuptorului și pune hârtie de copt în ea.

Cum prepari fursecuri steluțe umplute cu gem

Pune untul moale și zahărul pudră într-un bol ți amestecă-le bine cu mixerul, până când rezultă o compoziție cremoasă. Încorporează oul în compoziția de unt. Trece făina prin sită deasupra compoziției și încorporeaz-o în compoziție. Adaugă și puțină sare, apoi frământă aluatul atât cât să devină compact.

Reclamă

Aluatul obținut va avea textura ușor moale, dar nu trebuie să te sperii. După ce îl vei ține o perioadă de timp la rece va fi potrivit pentru modelarea fursecurilor. Dă formă sferică aluatului, împachetează-l într-o folie alimentară și pune-l la frigider pentru aproximativ o oră.

Înainte de a scoate aluatul de la rece pentru a forma fursecurile, presară făină pe masa de lucru și pornește și cuptorul la 175 de grade Celsius.

Despachetează aluatul pe masă și cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde-l în 2-3 foi cu grosimea de 3-4 mm. Decupează fursecurile sub formă de steluțe, cu forma specială sau folosind decupajul desenat pe carton.

Aluat de fursecuri decupat sub formă de steluțe
O parte dintre fursecuri se vor decupa și la interior / Shutterstock

Decupează și mijlocul de la jumătate din fursecuri și așază fursecurile în tava pregătită, la mici distanțe unele față de altele.

Pune tava în cuptorul încălzit și coace fursecurile pentru 12-15 minute la 175 de grade Celsius. Lasă-le la răcit și întinde câte o linguriță de gem peste cele nedecupate la mijloc. Presară puțin zahăr pudră cu aromă de vanilie peste cele decupate, apoi așază-le peste fursecurile glazurate cu gem, formând steluțele spectaculoase.

Fursecuri steluțe umplute cu gem, așezate într-o cutie și pe un ștergar rustic
Fursecurile se pot păstra în cutii cu capace până la două săptămâni / Shutterstock

Așază delicioasele fursecuri steluțe umplute cu gem pe platouri de servire, alături de alte fursecuri festive. pentru același platou cu fursecuri festive mai poți prepara și rețeta de ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×