Reclamă

Biscotti sau Cantucci. Rețetă de biscuiți toscani cu migdale

Biscotti sau Cantucci sunt denumirile unor biscuiți cu migdale, delicioși și foarte aromați, din bucătăria italiană. Interesant la acești biscuiți este modul de preparare. Biscuiții se coc de două ori, după cum se înțelege și din traducerea cuvântului biscotti (bis+cotto).

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 25 ianuarie 2023, 6:42

În mod clasic, în Italia, acești biscuiți se servesc cu vin de Santo. Dar sunt perfecți și serviți alături de o cafea bună sau de un ceai aromat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aluatul biscuiților se pregătește în modul clasic din ouă, unt și făină, la care se adaugă și migdale. Apoi se modelează sub formă de baghete și se coace. După coacere, baghetele se secționează în felii oblice, iar acestea se mai coc încă odată pentru scurt timp. Chiar dacă exteriorul biscuiților este ușor crocant, interiorul va fi moale și pufos.

Prepară-i și tu pentru a-i surprinde plăcut pe cei dragi, servindu-i la micul dejun.

Biscotti sau Cantucci – Ingrediente

  • 3 ouă + 1 gălbenuș
  • 75 gr de unt moale
  • 200 gr de zahăr
  • 1 lingură cu miere de albine
  • 1 linguriță cu esență de migdale
  • 1 praf de sare
  • 150 gr de migdale în coajă
  • 450-500 gr de făină
  • 7 gr de praf de copt.
Reclamă

Rețetă de biscuiți toscani cu migdale – Mod de preparare

Începe prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius și a aduna pe masa de lucru toate ingredientele din listă, dar și ustensilele necesare preparării. Pregătește și o tavă de cuptor în care așezi hârtie de copt.

Înainte de a începe frământarea aluatului pentru biscuiți, scoate untul din frigider și lasă-l la temperatura camerei până când începe să se înmoaie.

Descoperă și o rețetă de biscuiți Sablé, din bucătăria franțuzească.

Reclamă

Cum pregătești aluatul pentru Biscotti sau Cantucci

Trece prin sită 400 gr de făină împreună cu praful de copt, într-un bol de frământare. Sparge cele 3 ouă în alt bol și adaugă peste ele gălbenușul, sarea și zahărul. Amestecă-le bine până când compoziția devine cremoasă, iar granulele de zahăr nu se mai simt.

Adaugă untul moale, apoi esența și omogenizează din nou compoziția. Încorporează făina amestecată cu praful de copt și migdalele crude.

Amestecă aluatul mai întâi în bolul de frământare, apoi transferă-l pe masa presărată cu făină. Mai frământă-l și pe masă până când devine compact și nelipicios. Dacă este nevoie, mai presară câte puțină făină în timp ce îl frămânți.

Împarte aluatul în trei părți aproximativ egale. Modelează fiecare parte de aluat în câte o baghetă de lungimea tăvii de copt.

Trei baghete de aluat cu migdale în tavă, pe hârtie de copt
Aluatul pentru biscotti se modelează mai întâi sub formă de baghete / Shutterstock

Așază baghetele de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt și coace-le pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere, lasă baghetele să se tempereze pentru 7-8 minute. Apoi, taie-le cu un cuțit de pâine în felii oblice cu grosimea de 1-1,5 cm. Așază feliile de baghete în tavă, pe hârtie de copt, una lângă alta. Pune tava din nou la cuptor și mai coace delicioșii Biscotti (sau Cantucci) pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.

Colaj de poze cu pașii de feliere a baghetelor și coacere a biscuiților Biscotti sau Cantucci
După feliere, biscuiții se mai coc pentru 15 minute la 180 de grade celsius / Shutterstock

După stingerea focului, mai lasă tava cu biscuiți în cuptor pentru 5-6 minute să se mai usuce, dar cu ușa cuptorului întredeschisă.

Tot pentru micul dejun sau pentru gustările din pauza de masă de la serviciu, poți prepara și o rețetă simplă și rapidă de biscuiți cu fulgi de ovăz și miere de albine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×