În mod clasic, în Italia, acești biscuiți se servesc cu vin de Santo. Dar sunt perfecți și serviți alături de o cafea bună sau de un ceai aromat.
Aluatul biscuiților se pregătește în modul clasic din ouă, unt și făină, la care se adaugă și migdale. Apoi se modelează sub formă de baghete și se coace. După coacere, baghetele se secționează în felii oblice, iar acestea se mai coc încă odată pentru scurt timp. Chiar dacă exteriorul biscuiților este ușor crocant, interiorul va fi moale și pufos.
Prepară-i și tu pentru a-i surprinde plăcut pe cei dragi, servindu-i la micul dejun.
Biscotti sau Cantucci – Ingrediente
- 3 ouă + 1 gălbenuș
- 75 gr de unt moale
- 200 gr de zahăr
- 1 lingură cu miere de albine
- 1 linguriță cu esență de migdale
- 1 praf de sare
- 150 gr de migdale în coajă
- 450-500 gr de făină
- 7 gr de praf de copt.
Rețetă de biscuiți toscani cu migdale – Mod de preparare
Începe prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius și a aduna pe masa de lucru toate ingredientele din listă, dar și ustensilele necesare preparării. Pregătește și o tavă de cuptor în care așezi hârtie de copt.
Înainte de a începe frământarea aluatului pentru biscuiți, scoate untul din frigider și lasă-l la temperatura camerei până când începe să se înmoaie.
Descoperă și o rețetă de biscuiți Sablé, din bucătăria franțuzească.