Reclamă

Biscotti sau Cantucci. Rețetă de biscuiți toscani cu migdale

Biscotti sau Cantucci sunt denumirile unor biscuiți cu migdale, delicioși și foarte aromați, din bucătăria italiană. Interesant la acești biscuiți este modul de preparare. Biscuiții se coc de două ori, după cum se înțelege și din traducerea cuvântului biscotti (bis+cotto).

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 25 ianuarie 2023, 6:42

În mod clasic, în Italia, acești biscuiți se servesc cu vin de Santo. Dar sunt perfecți și serviți alături de o cafea bună sau de un ceai aromat.

Aluatul biscuiților se pregătește în modul clasic din ouă, unt și făină, la care se adaugă și migdale. Apoi se modelează sub formă de baghete și se coace. După coacere, baghetele se secționează în felii oblice, iar acestea se mai coc încă odată pentru scurt timp. Chiar dacă exteriorul biscuiților este ușor crocant, interiorul va fi moale și pufos.

Prepară-i și tu pentru a-i surprinde plăcut pe cei dragi, servindu-i la micul dejun.

Biscotti sau Cantucci – Ingrediente

  • 3 ouă + 1 gălbenuș
  • 75 gr de unt moale
  • 200 gr de zahăr
  • 1 lingură cu miere de albine
  • 1 linguriță cu esență de migdale
  • 1 praf de sare
  • 150 gr de migdale în coajă
  • 450-500 gr de făină
  • 7 gr de praf de copt.
Reclamă

Rețetă de biscuiți toscani cu migdale – Mod de preparare

Începe prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius și a aduna pe masa de lucru toate ingredientele din listă, dar și ustensilele necesare preparării. Pregătește și o tavă de cuptor în care așezi hârtie de copt.

Înainte de a începe frământarea aluatului pentru biscuiți, scoate untul din frigider și lasă-l la temperatura camerei până când începe să se înmoaie.

Descoperă și o rețetă de biscuiți Sablé, din bucătăria franțuzească.

Reclamă

Cum pregătești aluatul pentru Biscotti sau Cantucci

Trece prin sită 400 gr de făină împreună cu praful de copt, într-un bol de frământare. Sparge cele 3 ouă în alt bol și adaugă peste ele gălbenușul, sarea și zahărul. Amestecă-le bine până când compoziția devine cremoasă, iar granulele de zahăr nu se mai simt.

Adaugă untul moale, apoi esența și omogenizează din nou compoziția. Încorporează făina amestecată cu praful de copt și migdalele crude.

Amestecă aluatul mai întâi în bolul de frământare, apoi transferă-l pe masa presărată cu făină. Mai frământă-l și pe masă până când devine compact și nelipicios. Dacă este nevoie, mai presară câte puțină făină în timp ce îl frămânți.

Împarte aluatul în trei părți aproximativ egale. Modelează fiecare parte de aluat în câte o baghetă de lungimea tăvii de copt.

Trei baghete de aluat cu migdale în tavă, pe hârtie de copt
Aluatul pentru biscotti se modelează mai întâi sub formă de baghete / Shutterstock

Așază baghetele de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt și coace-le pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere, lasă baghetele să se tempereze pentru 7-8 minute. Apoi, taie-le cu un cuțit de pâine în felii oblice cu grosimea de 1-1,5 cm. Așază feliile de baghete în tavă, pe hârtie de copt, una lângă alta. Pune tava din nou la cuptor și mai coace delicioșii Biscotti (sau Cantucci) pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.

Colaj de poze cu pașii de feliere a baghetelor și coacere a biscuiților Biscotti sau Cantucci
După feliere, biscuiții se mai coc pentru 15 minute la 180 de grade celsius / Shutterstock

După stingerea focului, mai lasă tava cu biscuiți în cuptor pentru 5-6 minute să se mai usuce, dar cu ușa cuptorului întredeschisă.

Tot pentru micul dejun sau pentru gustările din pauza de masă de la serviciu, poți prepara și o rețetă simplă și rapidă de biscuiți cu fulgi de ovăz și miere de albine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu părul scurt stă în fața unei oglinzi și se dă cu ruj pe buze, sugerând nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Există o serie de nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani, iar specialiștii în frumusețe explică motivele. De cele mai multe ori, femeile aleg să folosească rujul...
2
O femeie tânără, în echipament sportiv se pregîtește de mișscare, unul dintre obiceiurile prin care să reduci grăsimea abdominală
Lifestyle
Obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală. Ce exerciții fizice să faci
Recomandăm câteva obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală, astfel încât să îți atingi obiectivele. În cazul în care grăsimea din zona abdomenului îți dă bătăi de cap, ai ajuns la locul potrivit. Îți...
3
O femeie mai în vârstă stă în fața unei oglinzi, fiind atentă la ce să nu facă părului său
Frumusețe
Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără
Stiliștii te învață ce să nu faci părului tău atunci când îl îngrijești. Deși poate ai impresia că îi oferi toată atenția de care are nevoie, s-ar putea să faci niște greșeli de care...
4
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-o rochie roșie, cu aripi
Horoscop
Top 3 zodii care au faima la picioare. Ele sunt cele care reușesc să obțină tot ceea ce își doresc
Fie că se întâmplă accidental sau chiar își doresc, ele se încadrează în top 3 zodii care au faima la picioare. Reușesc întotdeauna să obțină atât lucruri materiale cât și prietenii. Fac mari eforturi...
5
O hartă cu zodii și monede
Horoscop
Top 3 zodii materialiste. Ele sunt cel mai greu de satisfăcut într-o relație
Se spune despre acestea că s-ar încadra în top 3 zodii materialiste, asta pentru știu să aprecieze bunurile de valoare și vor întotdeauna să fie înconjurate de lux și frumusețe. Au pretenții în viață,...
PARTENERI
×