Reclamă

Biscuiți aperitiv cu unt și brânză, crocanți și delicioși

Dacă îți plac biscuiții sărați și ești în căutarea unei rețete simple și ușoare, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți aperitiv cu unt și brânză. Sunt delicioși, sunt crocanți și merg serviți alături de un pahar cu lapte, iaurt sau o cană cu ceai.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 16 ianuarie 2024, 5:07

Rețeta biscuiților sărați este simplă și ușor de preparat. Însă pentru reușita unor biscuiți delicioși, crocanți și cu aspect apetisant, va trebui să optezi pentru ingrediente de calitate. În special untul, care este ingredientul de bază al unui aluat reușit, va trebui să fie calitativ și cu procent mai mare de grăsime.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Și tot pentru gustări delicioase, dacă deții un aparat special de sărățele sau de vafe, mai poți încerca și o rețetă de sărățele fragede, cu borș și semințe de chimen. Până atunci, descoperă mai jos rețeta biscuiților aperitiv, care se prepară simplu, la cuptor.

Biscuiți aperitiv cu unt și brânză – Ingrediente

  • 150 gr unt cu peste 80% grăsime
  • 150 gr brânza de vaci, proaspătă
  • 150 gr făină
  • 1 ou de mărime medie
  • 50 gr brânză sărată (parmezan sau telemea veche)
  • semințe de chimen sau alte condimente preferate (opțional).
Reclamă

Rețeta biscuiților aperitiv – Mod de preparare

Pentru început va trebui să aduci ingredientele la temperatura camerei și să le lași 35-40 de minute să se încălzească. Untul va trebui să aibă textura moale înainte de a-l amesteca cu celelalte ingrediente.

Trece făina prin sită, pentru a fi mai aerată când vei frământa aluatul. Pune brânza proaspătă într-o sită, să se scurgă de zer. Dă brânza sărată pe răzătoarea cu orificii mici, pentru reușita unui aluat omogen.

Cum prepari aluatul pentru biscuiți aperitiv cu unt și brânză

Pune untul moale în bolul mixerului și adaugă peste el brânza proaspătă, bine scursă. Pornește mixerul și amestecă bine cele două ingrediente, până când obții o compoziție cremoasă și fină.

Reclamă

Adaugă oul, apoi brânza răzuită și omogenizează bine compoziția. Dacă te hotărăști să adaugi semințe sau alte condimente, presară-le peste compoziție, apoi încorporează treptat și făina.

Frământă aluatul doar atât cât să devină compact. Nu frământa în exces pentru a nu se topi untul. Dacă acesta se topește, aluatul va mai îngloba făină, iar biscuiții vor ieși tari.

Împachetează aluatul în folie de prospețime și pune-l la frigider pentru minim 2 ore.

În acest interval de timp untul va deveni mai ferm, iar aluatul va fi ușor de modelat.

Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregătește și cea mai mare tavă a cuptorului și așază hârtie de copt în ea.

Cum formezi și coci biscuiții aperitiv cu unt și brânză

Pune aluatul pe masa presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde-l într-o foaie de 4-5 mm grosime. Din această foaie vei decupa biscuiți folosind o formă specială cu aspect de floare sau un pahar cu diametrul mai mic. Cu vârful unei scobitori creează câteva găuri mici prin biscuiți.

Așază biscuiții în tava de copt, la mici distanțe unii față de ceilalți. Pune tava în cuptorul încălzit și coace biscuiții pentru 7-8 minute, la 200 de grade Celsius. Nu îi rumeni în exces pentru a nu deveni tari. Se coc într-un timp scurt atât cât să devină ușor aurii.

Imediat după coacere, transferă biscuiții în alt vas, pentru a stopa procesul termic.

Biscuiți sărați, după coacere
Biscuiții se transferă în alt vas, după coacere, pentru a stopa procesul termic / Shutterstock

Poți depozita delicioșii biscuiți aperitiv cu unt și brânză în cutii metalice sau recipiente de sticlă cu capace. Pot rezista la loc răcoros până la 2-3 săptămâni.

Descoperă și care sunt cele mai hrănitoare și delicioase semințe, și de ce e indicat să le incluzi în dietă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie în rochie albă, cu coroniță de flori pe cap, pe un câmp
Horoscop
3 zodii atrag norocul de partea lor înainte ca primăvara să se încheie. Nativii de mai jos sunt printre favoriții astrelor
3 zodii atrag norocul de partea lor înainte ca primăvara să se încheie. Până la finalul acestui anotimp, nativii de mai jos se vor bucura de oportunități sporite. Primăvara anului 2025 este în plină...
2
O fată care s-a pozat între crengile înflorite ale unui copac
Horoscop
3 zodii pot începe să privească cu încredere spre viitor dupa 15 aprilie 2025. Nativi care merită din plin să fie răsplătiți
3 zodii pot începe să privească cu încredere spre viitor dupa 15 aprilie 2025. Universul le transmite subtil că ce e mai bun abia acum urmează. Sunt favoriții astrelor. Trei zodii simt cum o...
3
Familie cu un copil, zâmbitori, cu urechi de iepure pe cap și un coș cu ouă
Timp liber
Tradiții și obiceiuri în Săptămâna Mare. Ce ai voie să faci și ce nu
Săptămâna Mare, cunoscută și ca Săptămâna Patimilor, este perioada dintre Duminica Floriilor și Sărbătoarea Paștelui și are o însemnătate deosebită în calendarul creștin. Ai mai jos o listă cu tradiții și obiceiuri în Săptămâna...
4
Prințesa Leonor, comandant al unei nave
Divertisment
Imagini cu Prințesa Leonor a Spaniei în costum de baie. Moștenitoarea tronului a fost fotografiată pe o plajă din Uruguay
Imagini cu Prințesa Leonor a Spaniei în costum de baie au fost făcute publice de revista spaniolă Diez Minutos. Pozele inedite cu moștenitoarea tronului sunt primele de acest fel care au apărut în presă,...
5
Hilaria Baldwin în timp ce împinge un cărucior
Divertisment
Vedeta care și-a făcut o intervenție la bust după ce a adus pe lume șapte copii: „Corpul meu nu-mi mai aparținea”
Ea este vedeta care și-a făcut o intervenție la bust după ce a adus pe lume șapte copii. Diva a declarat că nu se mai simțea bine în pielea sa. Soția unui celebru actor...
PARTENERI
×