Reclamă

Biscuiți aperitiv cu unt și brânză, crocanți și delicioși

Dacă îți plac biscuiții sărați și ești în căutarea unei rețete simple și ușoare, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți aperitiv cu unt și brânză. Sunt delicioși, sunt crocanți și merg serviți alături de un pahar cu lapte, iaurt sau o cană cu ceai.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 16 ianuarie 2024, 5:07

Rețeta biscuiților sărați este simplă și ușor de preparat. Însă pentru reușita unor biscuiți delicioși, crocanți și cu aspect apetisant, va trebui să optezi pentru ingrediente de calitate. În special untul, care este ingredientul de bază al unui aluat reușit, va trebui să fie calitativ și cu procent mai mare de grăsime.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Și tot pentru gustări delicioase, dacă deții un aparat special de sărățele sau de vafe, mai poți încerca și o rețetă de sărățele fragede, cu borș și semințe de chimen. Până atunci, descoperă mai jos rețeta biscuiților aperitiv, care se prepară simplu, la cuptor.

Biscuiți aperitiv cu unt și brânză – Ingrediente

  • 150 gr unt cu peste 80% grăsime
  • 150 gr brânza de vaci, proaspătă
  • 150 gr făină
  • 1 ou de mărime medie
  • 50 gr brânză sărată (parmezan sau telemea veche)
  • semințe de chimen sau alte condimente preferate (opțional).
Reclamă

Rețeta biscuiților aperitiv – Mod de preparare

Pentru început va trebui să aduci ingredientele la temperatura camerei și să le lași 35-40 de minute să se încălzească. Untul va trebui să aibă textura moale înainte de a-l amesteca cu celelalte ingrediente.

Trece făina prin sită, pentru a fi mai aerată când vei frământa aluatul. Pune brânza proaspătă într-o sită, să se scurgă de zer. Dă brânza sărată pe răzătoarea cu orificii mici, pentru reușita unui aluat omogen.

Cum prepari aluatul pentru biscuiți aperitiv cu unt și brânză

Pune untul moale în bolul mixerului și adaugă peste el brânza proaspătă, bine scursă. Pornește mixerul și amestecă bine cele două ingrediente, până când obții o compoziție cremoasă și fină.

Reclamă

Adaugă oul, apoi brânza răzuită și omogenizează bine compoziția. Dacă te hotărăști să adaugi semințe sau alte condimente, presară-le peste compoziție, apoi încorporează treptat și făina.

Frământă aluatul doar atât cât să devină compact. Nu frământa în exces pentru a nu se topi untul. Dacă acesta se topește, aluatul va mai îngloba făină, iar biscuiții vor ieși tari.

Împachetează aluatul în folie de prospețime și pune-l la frigider pentru minim 2 ore.

În acest interval de timp untul va deveni mai ferm, iar aluatul va fi ușor de modelat.

Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregătește și cea mai mare tavă a cuptorului și așază hârtie de copt în ea.

Cum formezi și coci biscuiții aperitiv cu unt și brânză

Pune aluatul pe masa presărată cu făină. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde-l într-o foaie de 4-5 mm grosime. Din această foaie vei decupa biscuiți folosind o formă specială cu aspect de floare sau un pahar cu diametrul mai mic. Cu vârful unei scobitori creează câteva găuri mici prin biscuiți.

Așază biscuiții în tava de copt, la mici distanțe unii față de ceilalți. Pune tava în cuptorul încălzit și coace biscuiții pentru 7-8 minute, la 200 de grade Celsius. Nu îi rumeni în exces pentru a nu deveni tari. Se coc într-un timp scurt atât cât să devină ușor aurii.

Imediat după coacere, transferă biscuiții în alt vas, pentru a stopa procesul termic.

Biscuiți sărați, după coacere
Biscuiții se transferă în alt vas, după coacere, pentru a stopa procesul termic / Shutterstock

Poți depozita delicioșii biscuiți aperitiv cu unt și brânză în cutii metalice sau recipiente de sticlă cu capace. Pot rezista la loc răcoros până la 2-3 săptămâni.

Descoperă și care sunt cele mai hrănitoare și delicioase semințe, și de ce e indicat să le incluzi în dietă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×