Rețeta biscuiților sărați este simplă și ușor de preparat. Însă pentru reușita unor biscuiți delicioși, crocanți și cu aspect apetisant, va trebui să optezi pentru ingrediente de calitate. În special untul, care este ingredientul de bază al unui aluat reușit, va trebui să fie calitativ și cu procent mai mare de grăsime.
Și tot pentru gustări delicioase, dacă deții un aparat special de sărățele sau de vafe, mai poți încerca și o rețetă de sărățele fragede, cu borș și semințe de chimen. Până atunci, descoperă mai jos rețeta biscuiților aperitiv, care se prepară simplu, la cuptor.
Biscuiți aperitiv cu unt și brânză – Ingrediente
- 150 gr unt cu peste 80% grăsime
- 150 gr brânza de vaci, proaspătă
- 150 gr făină
- 1 ou de mărime medie
- 50 gr brânză sărată (parmezan sau telemea veche)
- semințe de chimen sau alte condimente preferate (opțional).
Rețeta biscuiților aperitiv – Mod de preparare
Pentru început va trebui să aduci ingredientele la temperatura camerei și să le lași 35-40 de minute să se încălzească. Untul va trebui să aibă textura moale înainte de a-l amesteca cu celelalte ingrediente.
Trece făina prin sită, pentru a fi mai aerată când vei frământa aluatul. Pune brânza proaspătă într-o sită, să se scurgă de zer. Dă brânza sărată pe răzătoarea cu orificii mici, pentru reușita unui aluat omogen.
Cum prepari aluatul pentru biscuiți aperitiv cu unt și brânză
Pune untul moale în bolul mixerului și adaugă peste el brânza proaspătă, bine scursă. Pornește mixerul și amestecă bine cele două ingrediente, până când obții o compoziție cremoasă și fină.