Semințele pot ajuta la îmbunătățirea sănătății digestive, pot ajuta la reglarea zahărului din sânge și la combaterea radicalilor liberi. Sunt bogate în nutrienți, au un conținut mare de fibre, grăsimi mononesaturate sănătoase, vitamine, minerale și antioxidanți, conform Healthline.
Cele mai hrănitoare și delicioase semințe
De fapt, lignanii care sunt prezenți în anumite tipuri de semințe pot reduce, de asemenea, colesterolul, precum și riscul de boli cronice. Iată cinci semințe care sunt ușor de consumat, delicioase de mâncat și pline de nutrienți benefici pentru sănătatea organismului.
Semințe de in
Semințele de in sunt o sursă bogată de lignani, conform Clinicii Cleveland. Lignanul, un antioxidant puternic, există într-o cantitate de 75 până la 100 de ori mai mare în semințele de in decât în alte plante comestibile.
Semințele de in pot ajuta, de asemenea, la stabilizarea zahărului din sânge, îmbunătățind eficiența insulinei, potrivit Dr. Axe. Conțin tiamină, mangan pentru formarea oaselor și magneziu. Trebuie doar să le macini și să le adaugi în shake-uri, să le pui în iaurt iaurt sau să le folosești în budinca de ovăz.
Semințe de dovleac
Numite și pepitas, semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de mangan, fosfor, magneziu și fibre, conform WebMD. De asemenea, ele sunt o sursă excelentă de antioxidanți și pot ajuta la prevenirea anemiei cauzate de o deficiență de fier. Semințele de dovleac sunt gustoase servite pe salate, consumate prăjite, peste supe sau adăugate în pâine ori biscuiți de casă.