Reclamă

Cele mai hrănitoare și delicioase semințe. De ce e indicat să le incluzi în dietă

Semințele se numără printre recomandările numărul unu ale nutriționiștilor. Acestea au două avantaje majore, potrivite pentru orice stil de viață: sunt și hrănitoare și delicioase. În cazul în care ești vegetariană sau vegană, semințele oferă o sursă excelentă de proteine. Află care sunt cele mai hrănitoare și delicioase semințe.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 19 octombrie 2023, 6:58

Semințele pot ajuta la îmbunătățirea sănătății digestive, pot ajuta la reglarea zahărului din sânge și la combaterea radicalilor liberi. Sunt bogate în nutrienți, au un conținut mare de fibre, grăsimi mononesaturate sănătoase, vitamine, minerale și antioxidanți, conform Healthline.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai hrănitoare și delicioase semințe

De fapt, lignanii care sunt prezenți în anumite tipuri de semințe pot reduce, de asemenea, colesterolul, precum și riscul de boli cronice. Iată cinci semințe care sunt ușor de consumat, delicioase de mâncat și pline de nutrienți benefici pentru sănătatea organismului.

Semințe de in

Semințele de in sunt o sursă bogată de lignani, conform Clinicii Cleveland. Lignanul, un antioxidant puternic, există într-o cantitate de 75 până la 100 de ori mai mare în semințele de in decât în alte plante comestibile.

Semințele de in pot ajuta, de asemenea, la stabilizarea zahărului din sânge, îmbunătățind eficiența insulinei, potrivit Dr. Axe. Conțin tiamină, mangan pentru formarea oaselor și magneziu. Trebuie doar să le macini și să le adaugi în shake-uri, să le pui în iaurt iaurt sau să le folosești în budinca de ovăz.

Reclamă

Semințe de dovleac

Numite și pepitas, semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de mangan, fosfor, magneziu și fibre, conform WebMD. De asemenea, ele sunt o sursă excelentă de antioxidanți și pot ajuta la prevenirea anemiei cauzate de o deficiență de fier. Semințele de dovleac sunt gustoase servite pe salate, consumate prăjite, peste supe sau adăugate în pâine ori biscuiți de casă.

Semințe de floarea soarelui

Reclamă

Consumul de semințe de floarea soarelui poate ajuta la creșterea nivelului de vitamina E, mangan și tiamină. Aceste semințe sunt, de asemenea, bogate în vitamina B, minerale și antioxidanți, cum ar fi seleniul, conform Clinicii Cleveland. Deoarece acești antioxidanți ajută la reducerea radicalilor liberi din organism, ei pot ajuta și la protejarea împotriva bolilor de inimă.

Consumul de semințe de floarea-soarelui de cinci ori pe săptămână, potrivit Healthline, poate, de asemenea, să scadă nivelurile de proteină C reactivă, reducând astfel inflamația din organism. Consumă semințele de floarea soarelui în granola, în pâinea de casă, salate și ca gustare.

Semințe de susan

Semințele de susan sunt, de asemenea, pline cu antioxidanți, precum și cu minerale și fibre, în special seleniu, potrivit Clinicii Cleveland. Similar cu semințele de in, Healthline scrie că semințele de susan sunt cea mai bună sursă de lignan, deoarece conțin sesamină. Cu capacitatea lor de a reduce stresul oxidativ, precum și inflamația, semințele de susan pot ajuta la reducerea artritei. Consumă-le în mâncăruri asiatice, quinoa și salate.

Semințe de chia

Semințele de chia sunt mereu cele mai importante pentru că sunt o sursă importantă pentru menținerea sănătății organismului. Acest superaliment conține proteine, fibre, acizi grași omega-3, mangan, calciu și mulți antioxidanți, conform WebMD.

Deoarece sunt bogate în antioxidanți, consumul de semințe de chia poate îmbunătăți calitatea pielii, ajutând la protejarea celulelor pielii de radicalii liberi dăunători. Acești antioxidanți, împreună cu acizii grași omega-3 sănătoși, pot ajuta la sănătatea cardiovasculară, reducând riscul bolilor de inimă.

De fapt, semințele de chia au mai mult omega-3 pe gram decât somonul, ceea ce poate duce la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului și la o inimă mai sănătoasă. Deoarece sunt bogate în fibre, pot ajuta și sistemul digestiv. Poți mânca semințe de chia crude sau le poți înmuia în apă. Pune-le în iaurt ori într-un smoothie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×