Reclamă

Plăcinte cu brânză și ceapă verde, preparate la tigaie

Dacă adori plăcintele în varianta sărată, dar nu ai răbdare sau timp pentru a le coace la cuptor, îți oferim o rețetă de plăcinte cu brânză și ceapă verde preparate la tigaie.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 24 iunie 2022, 6:33

Combinația dintre ceapa verde și brânza sărată este ideală pentru a fi inclusă în rețetele de aperitive. Ceapa verde face parte dintre cele mai apreciate verdețuri de primăvară și vară. Consumul de ceapă verde aduce multiple beneficii organismului uman. Poate fi consumată simplă, cu puțină sare, alături de alte alimente, dar și în salate și diferite preparate culinare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ceapa verde este un aliment bogat în vitamina C. Pe lângă aceasta, mai conține vitamina A, vitamina B6, fibre, acid folic, magneziu și importante cantități de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod și cupru. În același timp, este săracă în grăsimi saturate, sodiu și colesterol.

Unul dintre multiplele beneficii ale consumului de ceapă verde este acela că ajută la creșterea imunității. Așadar, dacă te-am convins să incluzi ceapa verde și în alte preparate, nu doar în salate, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a încerca și tu rețeta de plăcinte la tigaie, cu ceapă verde și brânză.

Plăcinte cu brânză și ceapă verde – Ingrediente

Ai nevoie pentru această rețetă de ingrediente pentru aluatul de plăcinte și ingrediente pentru umplutură.

Reclamă

Pentru aluat:

  • 650 gr făină
  • 250 ml apă
  • 5 g drojdie uscată
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 150 gr unt.

Pentru umplutură:

  • 250 gr brânză telemea, sărată
  • 250 gr  brânză proaspătă, de vaci
  • 3-4 fire de ceapă verde
  • 1/2 legătură de mărar
  • puțin unt sau ulei pentru uns tigaia.
Reclamă

Rețetă de plăcinte cu brânză și ceapă verde – Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului, care necesită un timp de frământare și un alt timp de odihnă la rece. Între timp, poți pregăti și compoziția de brânză cu ceapă verde.

Cum prepari aluat de plăcinte sărate

Pune 500 de grame de făină într-un bol, dar nu înainte de a trece făina prin sită. Creează o adâncitură la mijlocul făinii și pune acolo drojdia și zahărul. Încălzește apa și toarnă puțină peste drojdie, amestecând-o intens cu zahărul. După ce se omogenizează amestecul, așteaptă 7-8 minute să se activeze drojdia. Se va mări în volum și se vor crea mici bule la suprafață.

Topește 50 de grame din unt în apa care a rămas. Adaugă și sarea și amestecă bine până când aceasta este topită. Toarnă compoziția în vasul cu făină și drojdie. Amestecă bine toate ingredientele până când obții un aluat compact. Mai frământă puțin aluatul pentru plăcinte sărate și pe masa de lucru presărată cu făină. Dacă te pasionează modul în care se prepară aluatul pentru diferite tipuri de preparate, îți oferim și rețeta de aluat pentru pizza, inspirat din bucătăria lui Jamie Oliver.

Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde aluatul într-o foaie subțire, dreptunghiulară. Unge foaia de aluat cu 100 de grame de unt moale. Apoi împacheteaz-o în trei. Trece ușor cu sucitorul peste pachetul de aluat și împachetează-l din nou în trei. Mai trece odată cu sucitorul pentru a se aplatiza pachetul de aluat. Împachetează-l pentru ultima dată. Acoperă aluatul cu o folie și pune-l la rece pentru o oră.

Cum prepari umplutura pentru plăcinte

Strivește brânza sărată sau dă-o pe răzătoare și amestec-o într-un bol cu brânza proaspătă. Spală ceapa verde și toac-o mărunt. Spală mărarul verde și toacă-l mărunt. Adaugă-le peste amestecul de brânzeturi și omogenizează bine compoziția. Acoperă bolul cu o folie și pune-l la rece până când vei prepara plăcintele. Poți adăuga și condimente, dacă le agreezi, cum ar fi chimenul, boia de ardei, busuioc etc.

Cum formezi și coci plăcinte cu brânză și ceapă verde la tigaie

Scoate aluatul de la rece și împarte-l în 5-6 bucăți. Întinde fiecare bucată de aluat într-o foaie nu foarte subțire. Pune 2 linguri din amestecul de brânză cu ceapă verde și mărar la jumătate și adună marginile aluatului peste aceasta. Aplatizează bine cu mâinile sau cu sucitorul și formează o plăcintă de dimensiunea tigăii în care o coci.

Unge tigaia foarte puțin cu unt sau cu ulei și pune-o la încins pe flacăra aragazului.

Adaugă plăcinta și rumenește-o bine pe ambele părți. Procedează în același mod și cu celelalte plăcinte. Rumenește-le frumos întorcându-le de mai multe ori de pe o parte pe cealaltă.

Vezi mai multe imagini cu plăcintele la tigaie accesând GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de preparare plăcinte la tigaie
Plăcintele se rumenesc frumos întorcându-le de mai multe ori de pe o parte pe cealaltă / Rețetepentrutoategusturile.ro

Sunt delicioase atât calde cât și reci, servite cu un pahar de iaurt sau cu unul de bere rece.

Și dacă ți-am făcut poftă de plăcinte, îți mai oferim o rețetă de Empanadas cu carne din bucătăria spaniolă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×