Reclamă

Plăcinte cu brânză și ceapă verde, preparate la tigaie

Dacă adori plăcintele în varianta sărată, dar nu ai răbdare sau timp pentru a le coace la cuptor, îți oferim o rețetă de plăcinte cu brânză și ceapă verde preparate la tigaie.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 24 iunie 2022, 6:33

Combinația dintre ceapa verde și brânza sărată este ideală pentru a fi inclusă în rețetele de aperitive. Ceapa verde face parte dintre cele mai apreciate verdețuri de primăvară și vară. Consumul de ceapă verde aduce multiple beneficii organismului uman. Poate fi consumată simplă, cu puțină sare, alături de alte alimente, dar și în salate și diferite preparate culinare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ceapa verde este un aliment bogat în vitamina C. Pe lângă aceasta, mai conține vitamina A, vitamina B6, fibre, acid folic, magneziu și importante cantități de potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod și cupru. În același timp, este săracă în grăsimi saturate, sodiu și colesterol.

Unul dintre multiplele beneficii ale consumului de ceapă verde este acela că ajută la creșterea imunității. Așadar, dacă te-am convins să incluzi ceapa verde și în alte preparate, nu doar în salate, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a încerca și tu rețeta de plăcinte la tigaie, cu ceapă verde și brânză.

Plăcinte cu brânză și ceapă verde – Ingrediente

Ai nevoie pentru această rețetă de ingrediente pentru aluatul de plăcinte și ingrediente pentru umplutură.

Reclamă

Pentru aluat:

  • 650 gr făină
  • 250 ml apă
  • 5 g drojdie uscată
  • 1/2 linguriță de zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 150 gr unt.

Pentru umplutură:

  • 250 gr brânză telemea, sărată
  • 250 gr  brânză proaspătă, de vaci
  • 3-4 fire de ceapă verde
  • 1/2 legătură de mărar
  • puțin unt sau ulei pentru uns tigaia.
Reclamă

Rețetă de plăcinte cu brânză și ceapă verde – Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului, care necesită un timp de frământare și un alt timp de odihnă la rece. Între timp, poți pregăti și compoziția de brânză cu ceapă verde.

Cum prepari aluat de plăcinte sărate

Pune 500 de grame de făină într-un bol, dar nu înainte de a trece făina prin sită. Creează o adâncitură la mijlocul făinii și pune acolo drojdia și zahărul. Încălzește apa și toarnă puțină peste drojdie, amestecând-o intens cu zahărul. După ce se omogenizează amestecul, așteaptă 7-8 minute să se activeze drojdia. Se va mări în volum și se vor crea mici bule la suprafață.

Topește 50 de grame din unt în apa care a rămas. Adaugă și sarea și amestecă bine până când aceasta este topită. Toarnă compoziția în vasul cu făină și drojdie. Amestecă bine toate ingredientele până când obții un aluat compact. Mai frământă puțin aluatul pentru plăcinte sărate și pe masa de lucru presărată cu făină. Dacă te pasionează modul în care se prepară aluatul pentru diferite tipuri de preparate, îți oferim și rețeta de aluat pentru pizza, inspirat din bucătăria lui Jamie Oliver.

Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde aluatul într-o foaie subțire, dreptunghiulară. Unge foaia de aluat cu 100 de grame de unt moale. Apoi împacheteaz-o în trei. Trece ușor cu sucitorul peste pachetul de aluat și împachetează-l din nou în trei. Mai trece odată cu sucitorul pentru a se aplatiza pachetul de aluat. Împachetează-l pentru ultima dată. Acoperă aluatul cu o folie și pune-l la rece pentru o oră.

Cum prepari umplutura pentru plăcinte

Strivește brânza sărată sau dă-o pe răzătoare și amestec-o într-un bol cu brânza proaspătă. Spală ceapa verde și toac-o mărunt. Spală mărarul verde și toacă-l mărunt. Adaugă-le peste amestecul de brânzeturi și omogenizează bine compoziția. Acoperă bolul cu o folie și pune-l la rece până când vei prepara plăcintele. Poți adăuga și condimente, dacă le agreezi, cum ar fi chimenul, boia de ardei, busuioc etc.

Cum formezi și coci plăcinte cu brânză și ceapă verde la tigaie

Scoate aluatul de la rece și împarte-l în 5-6 bucăți. Întinde fiecare bucată de aluat într-o foaie nu foarte subțire. Pune 2 linguri din amestecul de brânză cu ceapă verde și mărar la jumătate și adună marginile aluatului peste aceasta. Aplatizează bine cu mâinile sau cu sucitorul și formează o plăcintă de dimensiunea tigăii în care o coci.

Unge tigaia foarte puțin cu unt sau cu ulei și pune-o la încins pe flacăra aragazului.

Adaugă plăcinta și rumenește-o bine pe ambele părți. Procedează în același mod și cu celelalte plăcinte. Rumenește-le frumos întorcându-le de mai multe ori de pe o parte pe cealaltă.

Vezi mai multe imagini cu plăcintele la tigaie accesând GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de preparare plăcinte la tigaie
Plăcintele se rumenesc frumos întorcându-le de mai multe ori de pe o parte pe cealaltă / Rețetepentrutoategusturile.ro

Sunt delicioase atât calde cât și reci, servite cu un pahar de iaurt sau cu unul de bere rece.

Și dacă ți-am făcut poftă de plăcinte, îți mai oferim o rețetă de Empanadas cu carne din bucătăria spaniolă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care stă pe un trunchi de copac, într-o rochie albă
Horoscop
4 zodii cărora le place să se joace cu sentimentele partenerilor lor. Nativii care nu sunt statornici în relații
Ai simțit vreodată că cineva se joacă cu sentimentele tale? Ei bine, astrologia ar putea avea un cuvânt de spus în această situație. Ai mai jos lista cu 4 zodii cărora le place să...
2
Gogoși berlineze umplute cu dulceață
Rețete
Gogoși berlineze. Rețetă de gogoși pufoase, umplute cu dulceață
Dacă îți plac gogoșile și obișnuiești să le prepari în modul clasic, încearcă și rețeta de gogoși berlineze. Este o rețetă de gogoși mari și pufoase, aromate cu vanilie și coajă de lămâie și...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche
Astrele aduc surprize pentru toți nativii din zodiac la final de an. Astfel, horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023 clarifică multe situații dificile. Între 4 și 29 decembrie, Venus le aduce Balanțelor sufletul pereche,...
4
Apă de cuișoare pusă într-un pahar elegant
Frumusețe
Beneficii uimitoare ale apei de cuișoare pentru piele. De ce e recomandat să o incluzi în rutina de îngrijire
Apa de cuișoare a fost folosită de secole în medicina tradițională pentru tratarea unei game variate de afecțiuni. Cercetările recente au arătat că are și multiple beneficii pentru piele. Specialiștii au oferit mai multe...
5
O banană verde tăiată pe un blat de bucătărie
Sănătate
Ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi o banană verde
Dacă ai consumat până acum o banană verde, probabil ai realizat repede că are un gust destul de diferit față de cele coapte și galbene. Și nu neapărat într-un mod bun. În loc de...
PARTENERI
×