Cele mai apreciate rețete sunt întotdeauna cele tradiționale pentru că sunt înnobilate cu gustul copilăriei. Fiecare regiune a țării are un palmares bogat de rețete tradiționale, una mai delicioasă decât alta.
De data aceasta, poposim în bucătăria dobrogeană, renumită nu numai prin rețetele de preparate din pește, ci și prin rețetele de plăcinte cu brânză. Una dintre rețetele vechi din Dobrogea de Nord este rețeta de pesmeți. Aceștia se preparau în casele dobrogene atunci când se pregătea pâinea.
Sunt niște plăcinte din aluat dospit, umplute cu o compoziție din brânză. Compoziția de umplutură se poate prepara simplă, din brânză dulce sau sărată, dar și combinată cu cozi de ceapă verde sau alte ingrediente.
Îți oferim mai jos varianta simplă a pesmeților cu brânză sărată, pentru gustări delicioase.
Rețetă de pesmeți cu brânză – Ingrediente
Pentru prepararea pesmeților ai nevoie de de trei tipuri de ingrediente: pentru aluatul dospit, umplutura de brânză și gratinare și însiropare.
Împarte lista de la început în funcție de elementele ce compun rețeta.
Pentru aluat dospit:
- 500 gr făină clasică
- 25 gr drojdie proaspătă
- 1 linguriță de zahăr
- 220 ml apă caldă
- 30 ml ulei
- 1/2 linguriță de sare.