Se prepară dintr-un aluat dospit, care are în compoziție unt și cașcaval. Sunt micuțe și rotunde, au exterior crocant și interior moale și stratificat. Merg servite atât calde cât și reci și sunt ideale lângă un pahar cu vin roșu sau unul cu bere.
Pogăcelele se prepară, de obicei, cu jumări de porc, dar în lipsa acestora este foarte bun și cașcavalul sau alt tip de brânză sărată. Fac parte din categoria gustărilor pe care le poți prepara pentru atunci când stai la povești cu familia. Merg foarte bine atunci când vizionezi un film sau când băieții se uită la un meci de fotbal. Descoperă și rețeta de pogăcele cu jumări de porc, pentru a o prepara în preajma sărbătorilor de iarnă. Dar până atunci încearcă rețeta pogăcelelor cu cașcaval, pe care ți-o oferim mai jos.
Pogăcele cu cașcaval – Ingrediente
- 500 gr făină
- 250 ml lapte
- 1 ou
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 7 gr drojdie uscată
- 200 gr cașcaval mai ferm
- 100 gr unt cu peste 80 % grăsime
- 1 gălbenuș + 1 linguriță de lapte pentru uns aluatul.
Rețeta pogăcelelor cu cașcaval – Mod de preparare
Începe prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele necesare aluatului. Fiind un aluat dospit, o parte din ingrediente au nevoie să ajungă la temperatura camerei, pentru reușita aluatului.
Nu va avea nevoie de timp îndelungat de dospire, precum aluatul pentru pâine sau aluatul pentru cozonac. În 30 de minute va fi gata de modelat.
Cum prepari aluatul pentru pogăcele cu cașcaval
Trece făina prin sită într-un bol de frământare și adaugă peste ea sarea și drojdia uscată. Amestecă-le apoi adaugă oul bătut ușor cu o furculiță și laptele, pe care îl torni puțin câte puțin în timp ce amesteci energic ingredientele din bol.