Clătitele aperitiv, indiferent de aluatul din care sunt preparate, sunt ideale pentru gustări calde sau reci, dar și pentru un platou cu aperitive festive. Rețetele sunt foarte versatile. Poți prepara clătite din diferite aluaturi și le poți umple într-o mulțime de combinații.
Chiar și atunci când prepari clătite pentru pofta de desert, poți opri câteva pentru a le umple și în variantă sărată. Cea mai populară combinație de umplutură este ce din diferite brânzeturi, cu verdeață sau cu legume.
Descoperă aici și rețeta clasică pentru piure de cartofi. În rândurile de mai jos, vezi rețeta detaliată pentru prepararea clătitelor din piure de cartofi.
Clătite aperitiv din piure de cartofi – Ingrediente
Chiar dacă lista de ingrediente este mai mare, nu ai nevoie de ingrediente complexe pentru prepararea clătitelor. Sunt ingrediente comune ce se folosesc în mod frecvent la preparatele culinare.
Pentru aluat de clătite:
- 200 gr piure dens de cartofi
- 3 ouă
- 300 ml lapte
- 150 ml apă minerală
- 50 ml ulei
- 150 gr făină
- sare și piper, după gust
- 1 linguriță ierburi de grădină uscate
- 1/2 linguriță praf de copt
- 2 fire ceapă verde
- 1/2 legătură mărar
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- puțin ulei pentru uns tigaia.
Pentru umplut:
- 250 gr brânză telemea
- 250 gr cremă de brânză cu verdeață
- roșii cherry.