Rețeta diferă de cea de zacuscă. Lipsesc ceapa călită și bulionul. Iar pe lângă vinetele coapte și ardeii copți, mai prepari și o soluție lichidă cu gust dulce-acrișor. Este ușor asemănătoare cu saramura pentru murături.
După coacere, amesteci vinetele și ardeii copți cu această soluție și umpli borcanele. Le fierbi într-o cratiță cu apă, așa cum procedezi și la rețeta de castraveciori bulgărești. Rețeta este destul de simplă cu mai puține ingrediente decât rețeta clasică de zacuscă. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a o prepara și tu.
Aperitiv cu vinete și ardei capia – Ingrediente
- 1 kg vinete coapte
- 1 kg ardei capia copți
- 100 ml ulei
- 100 ml oțet
- 100 g zahăr
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță condimente pentru murături
- 2 foi de dafin.
Rețeta aperitivului pentru iarnă – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea deliciosului aperitiv consta în pregătirea vinetelor și a ardeilor. Spală vinetele și șterge-le bine, spală ardeii și șterge-i bine.
Apoi coace vinetele și ardeii fie pe grătar, pe flacăra aragazului sau la cuptor. Dacă ai posibilitatea să coci legumele pe grătar, aperitivul va ieși mult mai gustos. După coacere, presară sare peste vinete și peste ardei, acoperă-le cu o folie și lasă-le 20-30 de minute.
Vinetele și ardeii se vor înăbuși sub folie și se vor curăța mult mai rapid și mult mai bine. După curățare, pune legumele la scurs în site separate.
Descoperă aici: Cum se coc corect vinetele și cum se decojesc mai ușor.