Ardeii capia sunt plini de nutrienți necesari organismului. Puși la cuptor, ardeii capia pot fi păstrați ulterior pentru sezonul rece. Cocervele cu ardei capia sunt la mare căutare în această perioadă. Însă înainte de a-i pune la cuptor este important să știi cum să-i alegi.
Cum alegi ardeii capia pentru copt
Ardeii capia pot fi conservați pentru iarnă și pot fi serviți ca aperitiv sau alături de o garnitură delicioasă. Înainte de a-i pune la cuptor, aceștia trebuie aleși cu mare atenție.
Dacă îți dorești să ai cele mai bune conserve, atunci trebuie să ții seama de aceste reguli simple și rapid.
Când vine vorba de alegerea ardeilor capia, atunci trebuie să ajungi la tarabele din piață și să-i cauți pe cei mai sănătoși. Alege ardeii care nu au pete sau mici imperfecțiuni.
Încearcă să cumperi legumele care sunt cărnoase și au pulpa mult mai groasă. În felul acesta te vei asigura că ai cele mai bune legume, iar acestea vor fi gata de conservare.
Cum pregătești ardeii copți
Cele mai multe gospodine aleg să coacă ardeii capia pe grătar sau la flacăra aragazului. Cu toate acestea, bucătării specialiști spun că există o soluție mult mai ușoară și rapidă pentru a-i coace. Cei mai mulți bucătari recomandă să coci ardeii capia la cuptor.
Pentru început trebuie să speli foarte bine ardeii cu apă rece. Mai api trebuie să-i ștergi de apă și să-i lași să se usuce foarte bine. Între timp poți să pregătești tava pe care urmează să o pui la cuptor. Pune pe aceasta o foaie de hârtie pentru copt și unde-o cu puțin unt. Ia ardeii și îndepărtează-le codița și sâmburii, iar mai apoi taie-i în jucătăți.