Ardeii copți, adăugați peste deliciosul hummus oriental, vor oferi acestuia un plus de gust, dar și un aspect spectaculos. Poți folosi ardei copți de la borcan sau de la congelator. Dacă timpul îți permite, poți coace ardeii pe loc, pentru că vor fi mai gustoși proaspăt copți.
Rețetele de hummus sunt printre cele mai apreciate în perioadele de post. Sunt foarte versatile și se prepară într-un timp relativ scurt, dacă folosești ingrediente conservate. Pornind de la rețeta clasică de hummus libanez, poți prepara diferite combinații după propriul gust. Poți combina pasta de năut cu o mulțime de legume pentru gusturi interesante și texturi deosebite.
Descoperă aici și o rețetă de hummus cu sfeclă roșie, plină de savoare și culoare. Mai jos, poți urmări rețeta hummusului cu ardei copți, pentru a o prepara și tu în zilele de post.
Pastă de năut cu ardei copți – Ingrediente
- 500 gr boabe de năut fierte
- 50 gr tahini (pastă de susan alb)
- 50 ml ulei de măsline
- sucul de la 1 lămâie
- 3-4 căței de usturoi
- 3 gr de chimion
- sare și piper după gust
- câteva frunze de coriandru proaspăt
- 3-4 ardei copți
- frunze de busuioc pentru decor.
Rețetă de hummus cu ardei copți – Mod de preparare
Primul pas constă în pregătirea ardeilor, care necesită un timp de coacere și alt timp de răcire, apoi curățare și tocare. Spală ardeii, șterge-i bine și pune-i într-o tavă de cuptor. Coace-i la 200 de grade Celsius 20-30 de minute.
Poți să-i coci pe grătar sau pe un grill. Dacă nu ai timp, poți sări peste această etapă și să folosești ardei copți la congelator. Trebuie doar să îi lași să se decongeleze și îi toci mărunt.
Al doilea pas constă în prepararea pastei de năut.