Reclamă

Tagliatelle cu năut în sos de roșii, o alegere perfectă pentru o masă de post

Dacă nu mai știi ce să gătești pentru o masă de post consistentă și gustoasă, încearcă rețeta de tagliatelle cu năut în sos de roșii. Poți opta pentru orice tip de paste dorești.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 25 noiembrie 2022, 6:10

Pastele te scot deseori din încurcătură atunci când nu ai timp de preparat mâncăruri laborioase. Se fierb numaidecât și le poți combina cu o multitudine de alte ingrediente. Pastele cu sos de roșii sunt de multe ori alegerea perfectă pentru o mâncare rapidă. Sosul de roșii îl ai deja la borcan, nu trebuie decât să îl încălzești și să-l combini cu pastele deja fierte. Iar dacă mai adaugi și alte ingrediente, cum ar fi năutul, ca în rețeta de față, deja obții un preparat gustos și hrănitor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vezi aici cum se prepară și rețeta de paste cu sos picant de roșii. Mai jos, îți oferim rețeta pastelor cu năut pentru una dintre mesele principale ale zilei.

Tagliatelle cu năut în sos de roșii – Ingrediente

  • 250 gr de paste tagliatelle
  • 240 gr de năut fiert, din conservă
  • 4-5 linguri cu ulei de măsline
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 1-2 căței de usturoi
  • 1 morcov
  • 450 gr de sos concentrat de roșii
  • câteva frunze de busuioc
  • 1-2 crenguțe de cimbru
  • sare și piper după gust.

Rețeta de paste cu năut în sos de roșii – Mod de preparare

Adună pe masa de lucru ingredientele din listă, dar și a ustensilelor de care ai nevoie pentru prepararea rețetei. Ai nevoie de o oală pentru fiert pastele, de o tigaie pentru preparat sosul de roșii, de un tocător și un cuțit pentru legume, dar și de un bol cu sită pentru scurs.

Reclamă

După ce ai rezolvat cu ingredientele și ustensilele poți curăța legumele. Clătește-le cu apă rece, apoi lasă-le la scurs în sită.

Cum prepari tagliatelle cu năut în sos de roșii

Pune multă apă în oală și așaz-o pe aragazul aprins. Lasă apa să atingă punctul de fierbere și adaugă o linguriță de sare mare. Amestecă până când sarea este dizolvată și lasă apa să mai atingă odată punctul de fierbere. Adaugă tagliatellele. Fierbe-le conform timpului indicat pe ambalaj.

Reclamă
Tagliatelle într-o oală cu apă
Tagliatellele se fierb în apă cu sare, apoi se adaugă în sosul de roșii cu năut / Profimedia Images

Nu arunca apa de la paste. Citește aici despre motivul surprinzător pentru care ar trebui să păstrezi apa în care le-ai fiert.

În acest interval de timp poți prepara și sosul de roșii. Toacă ceapa mărunt. Dă usturoiul și morcovii pe răzătoarea mică.

Pune tigaia cu uleiul la încins și adaugă mai întâi ceapa. Amestecă ceapa în uleiul încins pentru 1-2 minute, apoi adaugă morcovul răzuit. Mai amestecă ingredientele pentru 1-2 minute, apoi adaugă sosul concentrat de roșii și o ceașcă mică de apă. Rupe câteva frunze de busuioc și adaugă-le în sos. Mai adaugă și crenguțele de cimbru și lasă sosul de roșii să fiarbă acoperit, pentru 10 minute. Potrivește-i gustul cu sare și piper.

Scurge năutul din conservă și adaugă-l în sos.

Tigaie cu sos de roșii și năut
Năutul fiert se adaugă în sosul de roșii la final de fierbere / Profimedia Images

Amestecă-l pentru câteva secunde, apoi scurge pastele și adaugă-le și pe acestea în sosul de roșii. Adaugă și 1-2 căței de usturoi răzuiți. Mai fierbe delicioasele tagliatelle cu năut în sos de roșii pentru 4-5 minute, timp în care aromele tuturor ingredientelor se vor întrepătrunde. Servește-le calde, decorate cu verdeață.

Tot din categoria rețetelor rapide cu paste, îți mai recomandăm pentru data viitoare, o rețetă de spaghete aglio e olio. Este cea mai simplă rețetă de paste.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×