Reclamă

Ai depozitat greșit bananele până acum. Ce să faci ca să păstrezi aceste fructe proaspete mai mult de două săptămâni

Nu este un secret pentru nimeni că bananele se coc foarte repede în orice bucătărie atunci când sunt lăsate pe blat sau în coșul cu fructe. Aceasta este dovada că ai depozitat greșit bananele până acum. Află ce să faci ca să păstrezi fructe proaspete mai mult de două săptămâni.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 16 mai 2023, 7:49

Un expert în bucătărie a făcut recomandări pentru cum să păstrezi bananele proaspete într-un mod diferit pentru a te asigura că rămân galbene mai mult timp. Mike de la Kitchen Tips Online a dezvăluit că a făcut experiment cu două ciorchine de banane. A vrut să vadă care dintre ele se va coace mai repede.

Ai depozitat greșit bananele până acum

Un ciorchine l-a lăsat pur și simplu pe blatul din bucătărie. Pe celălalt l-a pus într-un recipient etanș pe blatul din bucătărie. De asemenea, în interiorul recipientului, un odorizant pentru absorbția etilenei. Acesta prelungește durata de valabilitate a fructelor și legumelor prin eliminarea gazelor printr-un proces de oxidare. Astfel, produsele rămân proaspete pentru mai mult timp.

Totuși, Mike a recunoscut că a trecut aproape o săptămână până când a observat o diferență „semnificativă” între ciorchini. El a descoperit că bananele de pe blat erau „semnificativ mai moi decât cele din recipient”.

Până în ziua 15, mai era „un pic de verde” pe bananele din recipientul ermetic.
Dar când a tăiat bananele din recipientul ermetic, a observat că fructele erau pătate, dar erau încă comestibile.

Pe măsură ce bananele se coc în mod natural, cojile eliberează etilenă. Cu cât este mai mare concentrația de etilenă în aerul din jurul bananei, cu atât acestea se maturizează mai repede.

Reclamă

Culoarea maro provine din pigmenții întunecați, inclusiv melanină, care se găsește în părul și pielea umană. În banane, acești pigmenți se formează atunci când oxigenul reacționează cu compuși chimici naturali numiți fenoli din coajă.

Pe măsură ce o banană devine din ce în ce mai maro, o mare parte din amidon este transformată în zaharuri. Acest lucru o face o sursă naturală excelentă pentru dulceață.

În ciuda acestui fapt, oamenii sunt predispuși să arunce bananele de culoare maro, chiar dacă sunt încă comestibile și ideale pentru a fi folosite în rețete de coacere, cum ar fi banana bread.

Reclamă

Cum poți încetini procesul de coacere al bananelor

O altă modalitate de a încetini procesul de coacere a bananelor acasă este să înfășori folie alimentară în jurul tulpinilor pentru a capta etilena. Este important să înfășori tulpinile de banane individual, mai degrabă decât întregul mănunchi.

Acest lucru se datorează faptului că atunci când înfășori tulpina individual și o acoperi complet, există mai puține locuri în care etilena să se scurgă. Pe de altă parte, dacă vrei ca bananele să se coacă mai repede, e recomandat să pui fructele într-o pungă de hârtie, închisă.

Procedând astfel, acest lucru absorbi etilena în timp ce va lăsa să intre suficient oxigen pentru a ajuta procesul de coacere. Când încerci această tehnică, este important să nu folosești o pungă de plastic. Acesta nu va permite intrarare unei cantități suficiente de oxigen și poate inhiba de fapt coacerea.

Acesta este motivul pentru care, de cele mai multe ori, bananele din supermarket sunt adesea ambalate în pungi de plastic. Pentru a le împiedica să se coacă prea curând.

Între timp, profesorul Gordon Carlson, chirurg gastric consultant la Salford Royal NHS Foundation Trust, a declarat pentru Good Health că mănâncă o banană ușor necoaptă în fiecare zi pentru a-și îmbunătăți sănătatea intestinală.

Bananele verzi pot ajuta la ameliorarea simptomelor gastrointestinale (cum ar fi diareea și constipația) și bolile (cum ar fi cancerele intestinale). O banană verde are de obicei un indice glicemic (IG) de 30, comparativ cu 58 pentru o banană coaptă. De asemenea, acestea pot ajuta la prevenirea sau tratarea diabetului de tip 2.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Meghan Markle și Prințul Harry, îmbrăcați casual, la un eveniment sportiv, în tribune
Divertisment
Imagini cu fiica Prințului Harry, Prințesa Lilibet. Micuța a fost filmată în grădina casei din California, cu pălărie de soare și sandale
Harry și soția Meghan Markle au doi copii împreună și locuiesc în California. HelloMagazine a publicat recent imagini cu fiica Prințului Harry, Prințesa Lilibet. Micuța a fost filmată în grădina casei din California, cu...
2
Fată frumoasă cu părul lung desprins, cu pălărie pe cap stă într-un lan de grâu cu o chitară în mână
Horoscop
Cele mai înzestrate zodii. Nativii care au talente nebănuite
Dacă vrei să afli care sunt cele mai înzestrate zodii, rămâi până la finalul articolului să vezi despre ce este vorba. Fiecare deține un talent și o aptitudine specială, însă doar aceia care au...
3
Regina Letizia, cu un machiaj discret, într-o rochie albă, la un eveniment
Divertisment
Regina Letizia a Spaniei a purtat o rochie albă, elegantă în timp ce a participat la o întâlnire în Madrid
Regina Letizia a Spaniei a purtat o rochie albă, elegantă în timp ce a participat la o întâlnire în Madrid. Majestatea Sa a atras din nou toate privirile în timp ce a mers la...
4
Kate Middleton într-o fotografie portret în care poartă zos și cercei cu perle
Divertisment
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales a participat la nunta regală din Iordania
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales s-a aflat printre participanții la nunta regală din Iordania. Aceasta a fost însoțită de soțul său, Prințul William. Viitoarea Regină a Marii Britanii i-a...
5
Porție de tartă cu zmeură și cremă de mascarpone pe o farfurie cu furculiță, alături den platoul cu tarta porționată
Rețete
Tartă cu zmeură și cremă de mascarpone. Prăjitură gustoasă, aromată și colorată
Printre deserturile cu fructe de vară, cu care îți poți răsfăța familia, se numără și rețeta de tartă cu zmeură și cremă de mascarpone. Este gustoasă, aromată, dar și foarte aspectuoasă. Combinația dintre aluatul...
PARTENERI
×