Reclamă

Ai depozitat greșit bananele până acum. Ce să faci ca să păstrezi aceste fructe proaspete mai mult de două săptămâni

Nu este un secret pentru nimeni că bananele se coc foarte repede în orice bucătărie atunci când sunt lăsate pe blat sau în coșul cu fructe. Aceasta este dovada că ai depozitat greșit bananele până acum. Află ce să faci ca să păstrezi fructe proaspete mai mult de două săptămâni.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 16 mai 2023, 7:49

Un expert în bucătărie a făcut recomandări pentru cum să păstrezi bananele proaspete într-un mod diferit pentru a te asigura că rămân galbene mai mult timp. Mike de la Kitchen Tips Online a dezvăluit că a făcut experiment cu două ciorchine de banane. A vrut să vadă care dintre ele se va coace mai repede.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ai depozitat greșit bananele până acum

Un ciorchine l-a lăsat pur și simplu pe blatul din bucătărie. Pe celălalt l-a pus într-un recipient etanș pe blatul din bucătărie. De asemenea, în interiorul recipientului, un odorizant pentru absorbția etilenei. Acesta prelungește durata de valabilitate a fructelor și legumelor prin eliminarea gazelor printr-un proces de oxidare. Astfel, produsele rămân proaspete pentru mai mult timp.

Totuși, Mike a recunoscut că a trecut aproape o săptămână până când a observat o diferență „semnificativă” între ciorchini. El a descoperit că bananele de pe blat erau „semnificativ mai moi decât cele din recipient”.

Până în ziua 15, mai era „un pic de verde” pe bananele din recipientul ermetic.
Dar când a tăiat bananele din recipientul ermetic, a observat că fructele erau pătate, dar erau încă comestibile.

Pe măsură ce bananele se coc în mod natural, cojile eliberează etilenă. Cu cât este mai mare concentrația de etilenă în aerul din jurul bananei, cu atât acestea se maturizează mai repede.

Reclamă

Culoarea maro provine din pigmenții întunecați, inclusiv melanină, care se găsește în părul și pielea umană. În banane, acești pigmenți se formează atunci când oxigenul reacționează cu compuși chimici naturali numiți fenoli din coajă.

Pe măsură ce o banană devine din ce în ce mai maro, o mare parte din amidon este transformată în zaharuri. Acest lucru o face o sursă naturală excelentă pentru dulceață.

În ciuda acestui fapt, oamenii sunt predispuși să arunce bananele de culoare maro, chiar dacă sunt încă comestibile și ideale pentru a fi folosite în rețete de coacere, cum ar fi banana bread.

Reclamă

Cum poți încetini procesul de coacere al bananelor

O altă modalitate de a încetini procesul de coacere a bananelor acasă este să înfășori folie alimentară în jurul tulpinilor pentru a capta etilena. Este important să înfășori tulpinile de banane individual, mai degrabă decât întregul mănunchi.

Acest lucru se datorează faptului că atunci când înfășori tulpina individual și o acoperi complet, există mai puține locuri în care etilena să se scurgă. Pe de altă parte, dacă vrei ca bananele să se coacă mai repede, e recomandat să pui fructele într-o pungă de hârtie, închisă.

Procedând astfel, acest lucru absorbi etilena în timp ce va lăsa să intre suficient oxigen pentru a ajuta procesul de coacere. Când încerci această tehnică, este important să nu folosești o pungă de plastic. Acesta nu va permite intrarare unei cantități suficiente de oxigen și poate inhiba de fapt coacerea.

Acesta este motivul pentru care, de cele mai multe ori, bananele din supermarket sunt adesea ambalate în pungi de plastic. Pentru a le împiedica să se coacă prea curând.

Între timp, profesorul Gordon Carlson, chirurg gastric consultant la Salford Royal NHS Foundation Trust, a declarat pentru Good Health că mănâncă o banană ușor necoaptă în fiecare zi pentru a-și îmbunătăți sănătatea intestinală.

Bananele verzi pot ajuta la ameliorarea simptomelor gastrointestinale (cum ar fi diareea și constipația) și bolile (cum ar fi cancerele intestinale). O banană verde are de obicei un indice glicemic (IG) de 30, comparativ cu 58 pentru o banană coaptă. De asemenea, acestea pot ajuta la prevenirea sau tratarea diabetului de tip 2.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×