Un expert în bucătărie a făcut recomandări pentru cum să păstrezi bananele proaspete într-un mod diferit pentru a te asigura că rămân galbene mai mult timp. Mike de la Kitchen Tips Online a dezvăluit că a făcut experiment cu două ciorchine de banane. A vrut să vadă care dintre ele se va coace mai repede.
Ai depozitat greșit bananele până acum
Un ciorchine l-a lăsat pur și simplu pe blatul din bucătărie. Pe celălalt l-a pus într-un recipient etanș pe blatul din bucătărie. De asemenea, în interiorul recipientului, un odorizant pentru absorbția etilenei. Acesta prelungește durata de valabilitate a fructelor și legumelor prin eliminarea gazelor printr-un proces de oxidare. Astfel, produsele rămân proaspete pentru mai mult timp.
Totuși, Mike a recunoscut că a trecut aproape o săptămână până când a observat o diferență „semnificativă” între ciorchini. El a descoperit că bananele de pe blat erau „semnificativ mai moi decât cele din recipient”.
Până în ziua 15, mai era „un pic de verde” pe bananele din recipientul ermetic.
Dar când a tăiat bananele din recipientul ermetic, a observat că fructele erau pătate, dar erau încă comestibile.
Pe măsură ce bananele se coc în mod natural, cojile eliberează etilenă. Cu cât este mai mare concentrația de etilenă în aerul din jurul bananei, cu atât acestea se maturizează mai repede.
Culoarea maro provine din pigmenții întunecați, inclusiv melanină, care se găsește în părul și pielea umană. În banane, acești pigmenți se formează atunci când oxigenul reacționează cu compuși chimici naturali numiți fenoli din coajă.
Pe măsură ce o banană devine din ce în ce mai maro, o mare parte din amidon este transformată în zaharuri. Acest lucru o face o sursă naturală excelentă pentru dulceață.
În ciuda acestui fapt, oamenii sunt predispuși să arunce bananele de culoare maro, chiar dacă sunt încă comestibile și ideale pentru a fi folosite în rețete de coacere, cum ar fi banana bread.