Home // Lifestyle // Rețete // Tort de banane cu caramel și ciocolată, pentru momentele dulci
Tort de banane cu caramel și ciocolată, pentru momentele dulci
Dacă nu mai știi ce să prepari pentru momentele dulci petrecute alături de cei dragi, încearcă rețeta de tort de banane cu caramel și ciocolată. Vei obține un desert cu o combinație irezistibilă de arome, gusturi și texturi.
Tortul este foarte delicios, consistent și foarte aromat / Profimedie Images
Bananele transformate în piure și adăugate în compoziția pentru blat oferă acestuia aromă plăcută și textură ușor umedă. În plus, pentru un plus de aromă, mai combini bananele și cu crema caramel și crema de ciocolată de la interiorul tortului.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Prepară și tu rețeta acestui tort, pe care o vei descoperi mai jos detaliată, alături de lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas. Răsfață-ți familia și prietenii cu un desert absolut delicios.
Tort de banane cu caramel și ciocolată – Ingrediente
Pentru rețeta acestui tort deosebit ai nevoie de trei tipuri de ingrediente: pentru blatul cu banane, crema caramel și crema de ciocolată.
În plus, mai adaugi rondele de banane și fulgii de ciocolată.
Pentru blat cu banane:
2 banane mari și coapte
200 gr zahăr
2 gr sare
125 gr unt
2 ouă mari
100 ml lapte
1 păstaie de vanilie sau esență de vanilie
400 gr făină
100 gr nuci măcinate fin
3 gr bicarbonat de sodiu.
Pentru crema caramel:
150 gr de zahăr tos
250 ml de smântână pentru frișcă neîndulcită
75 gr de unt cu peste 80% grăsime
25 ml de apă.
Reclamă
Pentru crema de ciocolată:
200 gr ciocolată amăruie
250 ml frișcă lichidă îndulcită
1 praf de sare
50 gr de unt.
Alte ingrediente:
1 banană
fulgi de ciocolată.
Tort de banane cu caramel și ciocolată – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea tortului constă în pregătirea ingredientelor pentru blatul de tort. În timp ce blatul de tort se coace și se răcește, prepari și cremele pentru umplerea tortului.
Cum prepari blat de tort cu banane
Blatul de tort cu banane se prepară asemănător cu checul cu banane și nuci sau banana bread.
Adună ingredientele pe masa de lucru, pregătește o formă de copt de 24 cm și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pune untul moale în bolul mixerului, adaugă zahărul și pornește mixerul. Amestecă cele două ingrediente până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă pe rând ouăle, apoi bananele transformate în piure și laptele.
Macină nuca foarte fin, după ce ai rumenit-o la tigaie pentru a deveni mai crocantă. Adaugă nuca măcinată în compoziția de mai sus. Adaugă și vanilia sau altă aromă preferată. Apoi, încorporează în compoziție făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu și sarea. Omogenizează ușor compoziția și întinde-o în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coace blatul cu banane pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
Cum prepari cremele pentru tort de banane cu caramel și ciocolată
Pentru a prepara crema caramel, pune apa și zahărul într-o crăticioară cu baza dublă și pereți mai înalți. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și lasă zahărul să se topească. Nu este necesar să amesteci pentru că apa adăugată va ajuta zahărul să se topească mai rapid și să capete o culoare mai deschisă după caramelizare.
După ce zahărul s-a topit adaugă untul tăiat în bucăți mai mici. Amestecă intens, folosind o spatulă, până când obții un sos omogen. Adaugă smântâna pentru frișcă și amestecă intens pentru omogenizare. Mai fierbe sosul caramel până când devine mai consistent, apoi lasă-l la răcit.
Pune frișca lichidă într-o crăticioară așezată la foc de intensitate mică spre medie. Lasă frișca să se încălzească, dar să nu atingă punctul de fierbere, pentru a nu-și pierde proprietățile. Adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici și stinge focul. Adaugă un praf de sare și untul și amestecă până când obții o compoziție cremoasă și consistentă.
Lasă cele două creme la răcit înainte de a le folosi la tort.
Cum montezi deliciosul tort de banane cu caramel și ciocolată
Secționează blatul de tort răcit în două părți egale. Așază prima parte de blat pe platou și unge-i suprafața cu cremă caramel. Cu ajutorul unui dispozitiv de decorat torturi, formează mici alveole din crema de ciocolată pe marginile blatului. Întinde cremă de ciocolată în interiorul cercului de alveole. Apoi așază peste alveole și peste crema de ciocolată din interior, rondele de banană.
Așază a doua parte de blat. Întinde peste aceasta un strat de cremă caramel și unul de ciocolată. Presară fulgi de ciocolată deasupra tortului și pune-l la rece pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe alta.
Porționează-l frumos și surprinde-i pe cei dragi cu câte o porție generoasă de tort delicios și foarte aromat.
Dacă îți plac deserturile cu banane, pentru data viitoare îți recomandăm rețeta de tartă Banoffee. Este o delicioasă tartă cu banane și caramel.