Reclamă

Tort de banane cu caramel și ciocolată, pentru momentele dulci

Dacă nu mai știi ce să prepari pentru momentele dulci petrecute alături de cei dragi, încearcă rețeta de tort de banane cu caramel și ciocolată. Vei obține un desert cu o combinație irezistibilă de arome, gusturi și texturi.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 1 mai 2023, 6:49 / Actualizat: 4 mai 2023, 13:14

Bananele transformate în piure și adăugate în compoziția pentru blat oferă acestuia aromă plăcută și textură ușor umedă. În plus, pentru un plus de aromă, mai combini bananele și cu crema caramel și crema de ciocolată de la interiorul tortului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Prepară și tu rețeta acestui tort, pe care o vei descoperi mai jos detaliată, alături de lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas. Răsfață-ți familia și prietenii cu un desert absolut delicios.

Tort de banane cu caramel și ciocolată – Ingrediente

Pentru rețeta acestui tort deosebit ai nevoie de trei tipuri de ingrediente: pentru blatul cu banane, crema caramel și crema de ciocolată.

Reclamă

În plus, mai adaugi rondele de banane și fulgii de ciocolată.

Pentru blat cu banane:

  • 2 banane mari și coapte
  • 200 gr zahăr
  • 2 gr sare
  • 125 gr unt
  • 2 ouă mari
  • 100 ml lapte
  • 1 păstaie de vanilie sau esență de vanilie
  • 400 gr făină
  • 100 gr nuci măcinate fin
  • 3 gr bicarbonat de sodiu.

Pentru crema caramel:

  • 150 gr de zahăr tos
  • 250 ml de smântână pentru frișcă neîndulcită
  • 75 gr de unt cu peste 80% grăsime
  • 25 ml de apă.
Reclamă

Pentru crema de ciocolată:

  • 200 gr ciocolată amăruie
  • 250 ml frișcă lichidă îndulcită
  • 1 praf de sare
  • 50 gr de unt.

Alte ingrediente:

  • 1 banană
  • fulgi de ciocolată.

Tort de banane cu caramel și ciocolată – Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea tortului constă în pregătirea ingredientelor pentru blatul de tort. În timp ce blatul de tort se coace și se răcește, prepari și cremele pentru umplerea tortului.

Cum prepari blat de tort cu banane

Blatul de tort cu banane se prepară asemănător cu checul cu banane și nuci sau banana bread.

Adună ingredientele pe masa de lucru, pregătește o formă de copt de 24 cm și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune untul moale în bolul mixerului, adaugă zahărul și pornește mixerul. Amestecă cele două ingrediente până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă pe rând ouăle, apoi bananele transformate în piure și laptele.

Macină nuca foarte fin, după ce ai rumenit-o la tigaie pentru a deveni mai crocantă. Adaugă nuca măcinată în compoziția de mai sus. Adaugă și vanilia sau altă aromă preferată. Apoi, încorporează în compoziție făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu și sarea. Omogenizează ușor compoziția și întinde-o în tava tapetată cu hârtie de copt.

Coace blatul cu banane pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.

Cum prepari cremele pentru tort de banane cu caramel și ciocolată

Pentru a prepara crema caramel, pune apa și zahărul într-o crăticioară cu baza dublă și pereți mai înalți. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și lasă zahărul să se topească. Nu este necesar să amesteci pentru că apa adăugată va ajuta zahărul să se topească mai rapid și să capete o culoare mai deschisă după caramelizare.

După ce zahărul s-a topit adaugă untul tăiat în bucăți mai mici. Amestecă intens, folosind o spatulă, până când obții un sos omogen. Adaugă smântâna pentru frișcă și amestecă intens pentru omogenizare. Mai fierbe sosul caramel până când devine mai consistent, apoi lasă-l la răcit.

Crema de ciocolată o prepari după rețeta clasică de ganache de ciocolată.

Pune frișca lichidă într-o crăticioară așezată la foc de intensitate mică spre medie. Lasă frișca să se încălzească, dar să nu atingă punctul de fierbere, pentru a nu-și pierde proprietățile. Adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici și stinge focul. Adaugă un praf de sare și untul și amestecă până când obții o compoziție cremoasă și consistentă.

Lasă cele două creme la răcit înainte de a le folosi la tort.

Cum montezi deliciosul tort de banane cu caramel și ciocolată

Secționează blatul de tort răcit în două părți egale. Așază prima parte de blat pe platou și unge-i suprafața cu cremă caramel. Cu ajutorul unui dispozitiv de decorat torturi, formează mici alveole din crema de ciocolată pe marginile blatului. Întinde cremă de ciocolată în interiorul cercului de alveole. Apoi așază peste alveole și peste crema de ciocolată din interior, rondele de banană.

Așază a doua parte de blat. Întinde peste aceasta un strat de cremă caramel și unul de ciocolată. Presară fulgi de ciocolată deasupra tortului și pune-l la rece pentru 5-6 ore sau de pe o zi pe alta.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai tortului cu banane
Bananele se adaugă atât în blatul tortului cât și în interiorul acestuia / Profimedia Images

Porționează-l frumos și surprinde-i pe cei dragi cu câte o porție generoasă de tort delicios și foarte aromat.

Dacă îți plac deserturile cu banane, pentru data viitoare îți recomandăm rețeta de tartă Banoffee. Este o delicioasă tartă cu banane și caramel.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×