Reclamă

Tort cu cremă de cafea, alune și ciocolată

Se apropie un eveniment deosebit în familie și te gândești că ar fi perfect dacă l-ai marca cu un tort deosebit? Îți recomandăm o rețetă delicioasă de tort cu cremă de cafea, alune și ciocolată.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 17 ianuarie 2023, 6:08

În general, tortul este un desert mai complex pentru că se compune din mai multe straturi. Însă rezultatul final merită din plin atât efortul depus, cât și timpul alocat. Torturile sunt întotdeauna apreciate de iubitorii gustului dulce, mai ales dacă conțin ingredientele preferate. Ciocolata și alunele fac echipă bună într-un tort și sunt de nerefuzat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Crema de cafea este destinată, în principal consumatorilor de cafea. Însă nu ar trebui ocolită nici de ceilalți, pentru că nu se exagerează cu cantitatea de cafea. Este adăugată atât cât să ofere gust și aromă deosebită.

Încearcă rețeta tortului pe care ți-o prezentăm mai jos și îi vei surprinde pe cei dragi cu un desert delicios și mai deosebit.

Tort cu cremă de cafea – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea acestui tort de trei elemente care necesită preparare separată: blat de tort, cremă de cafea și glazură de ciocolată.

Reclamă

Pentru blat de tort cu diametrul de 22 cm:

  • 6 albușuri de ouă de mărime medie
  • 150 gr de zahăr pudră
  • 150 gr de unt cu 82 % grăsime
  • 150 gr de făină
  • 100 gr de alune măcinate fin
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 7 gr de praf de copt
  • 1 praf de sare.

Pentru sirop și crema de cafea:

  • 2 lingurițe mai cu vârf de cafea
  • 500 ml de apă
  • 100 gr de zahăr
  • 6 gălbenușuri
  • 150 gr de zahăr
  • 500 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 100 gr de amidon alimentar
  • 200 gr de unt cu 82% grăsime
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Pentru glazura de ciocolată:

  • 400 gr de ciocolată amăruie
  • 450 ml de frișcă lichidă
  • 50 gr de unt cu 82% grăsime
  • 50 ml de lapte
  • 50 gr alune de pădure.

Tort cu cremă de cafea – Mod de preparare

Începe cu prepararea compoziției pentru blatul de tort și coacerea acestuia. Pentru reușita blatului, este important să lași albușurile și untul la temperatura camerei cel puțin 15 minute.

Între timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune untul moale într-un bol și adaugă jumătate din cantitatea de zahăr peste el. Pornește mixerul și amestecă bine cele două ingrediente până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă alunele măcinate fin, făina amestecată cu praful de copt și esența.

Adaugă un praf de sare peste albușuri și mixează-le până când devin spumoase. Apoi adaugă restul cantității de zahăr. Amestecă-le cu mixerul până când obții o bezea fermă. Încorporează bezeaua treptat în compoziția de unt.

Pune hârtie pergament în forma de copt și întinde compoziția pentru blat de tort în ea. Introdu forma de copt în cuptor și coace blatul la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute. Lasă-l să se răcească mai întâi în forma de copt pentru 10 minute. Răstoarnă-l apoi pe un platou și lasă-l să se răcească definitiv.

Descoperă aici cum poți prepara și blat de tort cu cacao și alune.

Cum prepari crema și siropul pentru tort cremă de cafea

Fierbe mai întâi o cafea la filtru, din 500 ml de apă și 2 lingurițe mari, cu vârf, de cafea. Oprește din ea 250 de mililitri, în care adaugi 100 gr de zahăr. Pe aceasta o folosești la însiropat blatul de tort.

Gălbenușurile le amesteci bine cu sare, apoi cu zahărul până se lichefiază. Adaugă amidonul diluat cu puțin lapte rece. Apoi, adaugă restul de cafea ușor fierbinte și laptele tot fierbinte, amestecând energic pentru omogenizare.

Transferăm apoi vasul pe flacăra aragazului și fierbe crema, până când devine consistentă ca o budincă. Amestecă continuu pe tot parcursul fierberii.

Ridică vasul de pe foc și așază o folie alimentară direct peste cremă. Lasă crema să se răcească, apoi încorporează în ea untul moale.

Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone cu cafea, pentru umplerea prăjiturilor și torturilor.

Cum prepari glazura de ciocolată pentru tort cremă de cafea

Încălzește frișca lichidă până aproape de punctul de fierbere. Apoi topește în ea untul și ciocolata amăruie.

Amestecă bine până când glazura se omogenizează. Când ai blatul de tort răcit, crema de cafea de asemeni răcită și glazura de ciocolată preparată poți monta tortul. Descoperă și o rețetă de glazură de cafea și ciocolată.

Cum montezi deliciosul tort cremă de cafea

Secționează blatul de tort în două părți egale, pe care le însiropezi ușor cu siropul de cafea oprit.

Glazurează cu 1/3 din glazura de ciocolată prima parte de blat și așaz-o în forma de copt. Presară câteva alune decojite și întinde peste glazură 1/2 din crema de cafea.

Colaj de poze cu pașii de coacere a blatului de tort și de glazurare cu ciocolată
Blatul de tort se secționează în două părți egale care se însiropează și se glazurează cu ciocolată / Profimedia Images

Glazurează cu ciocolată și a doua parte de blat de tort, presară alune și așaz-o peste crema de cafea. Apoi, întinde a doua parte de cremă de cafea. Pune tortul la rece pentru 4-5 ore, astfel încât cremele să devină consistente.

După acest interval de timp, adaugă 50 ml de lapte peste glazura de ciocolată rămasă, care între timp s-a întărit. Pune vasul pe baie de aburi și amestecă până când obții o glazură mai fluidă.

Îndepărtează inelul circular de la tort, transferă tortul pe blatul de servire și întinde glazura de ciocolată peste el. Întinde-o uniform și deasupra tortului și pe lateralele acestuia.

Colaj de poze cu pașii de montare a tortului
Crema de cafea se întinde peste glazura de ciocolată, în interiorul tortului / Profimedia Images

Decorează cu alune de pădure minunatul tort cu cremă de cafea și răsfață-i pe cei dragi cu câte o porție din el.

Pentru data viitoare, când vei mai dori să prepari un tort cu aromă de cafea, îți recomandăm rețeta de tort Dacquoise cu cremă de cafea și ciocolată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×