Reclamă

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză

Dacă ești în căutarea unei rețete de desert simplu, dar delicios și spectaculos, încearcă rețeta de ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 4 noiembrie 2022, 6:54

Nu ai de preparat decât o foaie de ruladă din albușuri și o cremă de brânză la rece. Iar murele le folosești ca decor, simple, dar și sub formă de piure.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sunt foarte apreciate prăjiturile de tip ruladă, datorită aspectului spectaculos. Te poți juca și crea diferite contraste de culori între straturile exterioare și cremele din interiorul desertului. Poți adăuga fructe proaspete în interior și îmbrăca ruladele la exterior cu diferite glazuri de ciocolată.

Vezi aici o rețetă de ruladă de bezea cu cremă de vanilie și căpșuni, iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari preparării ruladei cu mure.

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză – Ingrediente

Ai nevoie pentru acest desert minunat de ingrediente pentru foaia de bezea, pentru crema de brânză și pentru decorul din mure.

Reclamă

Pentru foaia de bezea:

  • 5 albușuri de ouă medii
  • 275 gr de zahăr pudră
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 praf de sare.

Pentru crema de brânză:

  • 500 gr de mascarpone
  • 200 ml de smântână pentru frișcă
  • 150 gr de zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Pentru decor:

  • 250 gr de mure
  • 50 gr de zahăr.

Ruladă de bezea cu mure – Mod de preparare

Începe cu prepararea foii de bezea pentru ruladă, iar în timp ce aceasta se coace la cuptor, poți pregăti crema de brânză, la rece.

Cum prepari foaie de bezea pentru ruladă

Mai întâi, pune albușurile în bolul mixerului și lasă-le la temperatura camerei pentru cel puțin 10 minute. Albușurile se bat mult mai bine dacă nu sunt reci, iar reușita bezelei este sigură. În timp ce albușurile se relaxează la temperatura camerei, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune hârtie într-o tavă de cuptor cu dimensiunile aproximative de 32/43 cm.

Modul de preparare al foii de bezea este identic cu cel de la rețeta de tort Pavlova.

Presară un praf de sare peste albușurile odihnite la temperatura camerei. Apoi, pornește mixerul și amestecă-le intens până când devin cristaline. Adaugă treptat zahărul, alternând cu sucul de lămâie și amestecă energic până când obții o bezea foarte fermă. Întinde bezeaua în tavă și niveleaz-o uniform cu o spatulă de tort.

Pune tava în cuptor și coace foaia de bezea pentru 10 minute la 180 de grade Celsius. Apoi, redu temperatura cuptorului la 140 de grade Celsius și mai coace foaia de bezea pentru 20 de minute.

După coacere, lasă foaia de bezea să se tempereze în tavă 10 minute, apoi răstoarn-o peste o hârtie de copt.

Cum prepari crema pentru ruladă de bezea cu mure

Pune smântâna pentru frișcă în bolul mixerului și amestec-o până când începe să capete consistență. Adaugă zahărul pudră și din nou amestecă intens până când frișca devine ușor fermă. Adaugă mascaronele și un praf de sare și omogenizează crema.

Pune crema de brânză la rece până când se răcește foaia de bezea. Apoi, înlătură hârtia de copt de pe foaia de bezea și întinde crema de brânză în strat uniform peste aceasta. Păstrează puțină cremă și pentru decor.

Transformă o parte din mure în piure împreună cu zahărul. Cu o linguriță pune din piureul de mure din loc în loc peste crema de brânză. Apoi rulează foaia de bezea cu crema în interior. Împacheteaz-o în hârtia de copt peste care a fost răsturnată și pune-o la rece pentru 2-3 ore.

Înainte de a o porționa, decoreaz-o cu crema de brânză oprită, cu puțin piure de mure și mure proaspete.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai ruladei din bezea cu mure
Pentru reușita unei bezele ferme, albușurile se lasă la temperatura camerei pentru cel puțin 10 minute / Profimedia Images

Și dacă adori deserturile sub formă de ruladă, îți mai oferim o rețetă interesantă de ruladă japoneză cu ceai matcha și cremă de brânză.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×