Rulada se porționează mai bine după ce stă la rece câteva ore / Profimedia Images
Nu ai de preparat decât o foaie de ruladă din albușuri și o cremă de brânză la rece. Iar murele le folosești ca decor, simple, dar și sub formă de piure.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Sunt foarte apreciate prăjiturile de tip ruladă, datorită aspectului spectaculos. Te poți juca și crea diferite contraste de culori între straturile exterioare și cremele din interiorul desertului. Poți adăuga fructe proaspete în interior și îmbrăca ruladele la exterior cu diferite glazuri de ciocolată.
Începe cu prepararea foii de bezea pentru ruladă, iar în timp ce aceasta se coace la cuptor, poți pregăti crema de brânză, la rece.
Cum prepari foaie de bezea pentru ruladă
Mai întâi, pune albușurile în bolul mixerului și lasă-le la temperatura camerei pentru cel puțin 10 minute. Albușurile se bat mult mai bine dacă nu sunt reci, iar reușita bezelei este sigură. În timp ce albușurile se relaxează la temperatura camerei, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune hârtie într-o tavă de cuptor cu dimensiunile aproximative de 32/43 cm.
Presară un praf de sare peste albușurile odihnite la temperatura camerei. Apoi, pornește mixerul și amestecă-le intens până când devin cristaline. Adaugă treptat zahărul, alternând cu sucul de lămâie și amestecă energic până când obții o bezea foarte fermă. Întinde bezeaua în tavă și niveleaz-o uniform cu o spatulă de tort.
Pune tava în cuptor și coace foaia de bezea pentru 10 minute la 180 de grade Celsius. Apoi, redu temperatura cuptorului la 140 de grade Celsius și mai coace foaia de bezea pentru 20 de minute.
După coacere, lasă foaia de bezea să se tempereze în tavă 10 minute, apoi răstoarn-o peste o hârtie de copt.
Cum prepari crema pentru ruladă de bezea cu mure
Pune smântâna pentru frișcă în bolul mixerului și amestec-o până când începe să capete consistență. Adaugă zahărul pudră și din nou amestecă intens până când frișca devine ușor fermă. Adaugă mascaronele și un praf de sare și omogenizează crema.
Pune crema de brânză la rece până când se răcește foaia de bezea. Apoi, înlătură hârtia de copt de pe foaia de bezea și întinde crema de brânză în strat uniform peste aceasta. Păstrează puțină cremă și pentru decor.
Transformă o parte din mure în piure împreună cu zahărul. Cu o linguriță pune din piureul de mure din loc în loc peste crema de brânză. Apoi rulează foaia de bezea cu crema în interior. Împacheteaz-o în hârtia de copt peste care a fost răsturnată și pune-o la rece pentru 2-3 ore.
Înainte de a o porționa, decoreaz-o cu crema de brânză oprită, cu puțin piure de mure și mure proaspete.