Reclamă

Alimentul recomandat pentru oamenii de peste 50 de ani. De ce sunt sfătuiți să înceapă să-l mănânce cât mai curând posibil

Descoperă alimentul recomandat pentru oamenii de peste 50 de ani. Nevoile nutriționale se schimbă pe măsură ce înaintezi în vârstă. Este important să fii atentă la alimentația ta, pentru a obține necesarul zilnic de vitamine și minerale.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 17 iulie 2024, 5:40 / Actualizat: 17 iulie 2024, 10:06

Îți dorești o formulă magică pentru a ajunge la o vârstă cât mai înaintată. Din păcate, nu este atât de ușor. Există anumite obiceiuri care te vor ajuta să îți păstrezi nivelul de energie și vitalitate. Asigură-te că le introduci în rutina ta zilnică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimentul recomandat pentru oamenii de peste 50 de ani

O dietă echilibrată și un program de antrenamente bine organizat te vor ajuta să îți menții nivelul de energie și tonusul muscular, dacă ai peste 50 ani.

Completează-ți dieta zilnică cu alimente cât mai naturale, cereale integrale, legume, fructe, pește, ouă și nuci.

Evită să mănânci alimente ultra-procesate, pline de zahăr adăugat sau carbohidrați rafinați. Este important să stabilești un echilibru între opțiunile sănătoase și poftele de dulce.

Nevoile nutriționale ale unei persoane de 50 de ani recomandă următoarele consumuri zilnice: două, până la trei căni de legume, o jumătate de cană de fructe.

Reclamă

De asemenea, potrivit specialiștilor, organismul tău are nevoie zilnic de 300 grame de cereale, trei căni de lactate și de cinci până la șapte lingurițe de uleiuri sănătoase. Cum ar fi uleiul de măsline sau avocado.

Stabilește o rutină de antrenamente adecvată

Activitatea fizică este importantă indiferent de vârstă. Asigură-te că faci sport de cel puțin trei ori pe săptămână, indiferent dacă mergi la sala de fitness sau te antrenezi acasă. Dacă îți place să petreci timp în natură, o plimbare zilnică de cel puțin 30 de minute de mers în ritm alert poate fi ideală.

Reclamă

De asemenea, dacă ai peste 50 ani, trebuie să te asiguri că obții cantitatea suficientă de proteine, pentru a te proteja împotriva pierderii musculare legate de vârstă.

Recomandările generale sunt de a obține 0,8 până la 1 gram de proteine pe kilogram de greutate corporală. Dacă ai peste 50 ani, vei avea nevoie de 1,2 grame pe kilogram.

Este important de reținut faptul că anumiți factori precum nivelul de activitate pot avea un impact asupra nevoilor de proteine. Din aceeași categorie fac parte și condiția generală a organismului și utilizarea anumitor medicamente.

De asemenea, este important să consumi suficientă vitamina B 12 și vitamina D. Capacitatea organismului de a absorbi vitamina B-12 tinde să scadă odată cu vârsta. Ceea ce te face mai predispusă la simptome de deficiență, cum ar fi oboseala, starea de spirit scăzută și, atunci când sunt mai avansate, furnicături în mâini și picioare.

Alimentul recomandat pentru oamenii de peste 50 de ani, bogat în vitamina B 12 este carnea roșie. Îți poți pregăti pentru cină o bucată de carne de vită, cu sparanghel. Nu uita să incluzi în dieta ta zilnică peștele gras, cum ar fi somonul sau tonul, precum și algele.

Cele mai bune diete pentru femeile de peste 50 de ani se bazează pe consumul de pește gras. Acesta conține multe substanțe nutritive, cum ar fi proteinele sau grăsimile sănătoase. Este de asemenea, o sursă excelentă de acizi grași omega-3 și vitamina D, esențială pentru sănătatea oaselor și a pielii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
2
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
3
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
4
Două porții de prăjitură cu prune pe o farfurie și prăjitura secționată pe un platou, cu un cuțit
Rețete
Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Un desert gustos și aromat
Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos, care combină dulceața caramelului cu...
5
Prune la borcan fără zahăr și un bol cu prune
Rețete
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de...
PARTENERI
×