Reclamă

Alimente bogate în colagen recomandate femeilor după 50 de ani. Au un efect remarcabil pentru piele

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, ridurile sunt inevitabile. Pentru femeile care doresc să-și mențină tinerețea pielii și un aspect luminos chiar și după 50 de ani, există câteva alimente care sunt deosebit de benefice în acest scop. Efectul se datorează stimulării producției de colagen, care asigură o piele suplă, radiantă și netedă. Află din acest articol care sunt cele mai importante alimente bogate în colagen recomandate femeilor de peste 50 de ani.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 5 aprilie 2024, 6:46

Colagenul este proteina responsabilă pentru suplețea și elasticitatea pielii. Poate fi procurat fie sub formă de suplimente, fie din numeroase alimente. Experții ne recomandă să putem accent pe aportul de vitamine și minerale care să asigure condiția optimă a pielii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente bogate în colagen recomandate femeilor după 50 de ani

Iată câteva dintre cele mai interesante opțiuni prin care poți încorpora în dietă alimente care susțin sănătatea și frumusețea pielii, potrivit Shefinds.

Afine

Deși ridurile formate odată cu vârsta nu pot fi complet prevenite, a te menține hidratată și a mânca din abundență fructe bogate în nutrienți este secretul menținerii strălucirii pielii. Afinele sunt asociate cu sinteza colagenului grație conținutului bogat în antioxidanți.

În viziunea dr. Emmanuel Loucas, profesor asistent în dermatologie la Spitalul Mount din New York, afinele ajută la protecția pielii împotriva daunelor aduse de mediu. În plus, sunt bogate în vitaminele A și C, care combat descompunerea colagenului. În egală măsură, afinele sunt recunoscute pentru proprietățile lor anti-inflamatorii. Inflamația este factorul comun din spatele multor afecțiuni dermatologice ca foto-îmbătrânirea, eczema, acneea și rozaceea, explică expertul.

Reclamă

Albuș de ou

Colagenul și alți aminoacizi cu o acțiune pozitivă pentru piele se găsesc în stare naturală în albușurile de ou. Colagenul este componenta de bază în prevenirea ridurilor și liniilor fine. Acest aport natural de colagen provenit din albușuri poate susține sinteza colagenului.

Albușul crește suplețea tenului, reduce ridurile și laba gâștii e de sub ochi. Specialiștii recomandă  consumul a maximul 7 ouă săptămânal pentru a beneficia de beneficiile albușului asupra pielii. Pentru un efect accelerat, poți consuma doar albuș, sorbindu-l în stare crudă.

Reclamă

Avocado

Avocado este considerat un super-aliment grație calităților sale care ajută o piele radiantă, mai ales la maturitate. Potrivit dermatologului Anna Chacon, este indicat consumul de avocado ca gustare sau ca parte a unei salate consistente.

Fructul de avocado are un conținut foarte ridicat de vitamina E și grăsimi sănătoase. Poți consuma avocado pentru a proteja pielea de îmbătrânire și de daunele luminii solare. Ca efect general, acest fruct exotic dă un aspect mai tânăr pielii, subliniază experta.

Colagenul din piele este reparat cu ajutorul vitaminei A conținută de fructul de avocado. Află principalele motive pentru care e indicat să incluzi colagenul în dieta ta.

Roșii

Tomatele au un efect remarcabil pentru frumusețea tenului, fiind considerat un alt super-aliment. Abundă în beta caroten și vitamina C, care au un efect pozitiv pentru piele.

Pigmentul din roșii numit licopen ajută la protejarea pielii de daunele razelor ultravioelte și dublează producția de colagen, continuă Chacon. Tomatele ar trebui incluse în dieta oricărei femei care caută alimente sănătoase pentru piele. Acestea conțin numeroase vitamine și minerale, iar efectul lor va crește dacă le mănânci regulat.

Pește gras

Peștele abundă în beneficii pentru piele, fiind o excelentă sursă de proteine, care furnizează organismului aminoacizii din care produce colagen.

Pielea peștelui este o sursă bogată de colagen, iar somonul o sursă de acizi grași omega-3 recunoscută, accelerând formarea colagenului.

Spanac

Spanacul conține calciu, clorură, fier, magneziu, mangan, potasiu, colină, acid folic, riboflavină și vitaminele A, C, E, K, B6, toate vitale pentru sănătatea pielii, părului și unghiilor.

Alimentele care conțin vitaminele A, C, E și carotenoizi au un efect minunat pentru sănătatea pielii, prevenind îmbătrânirea ei cu ajutorul antioxidanților puternici. Vitaminele A, C și E previn decolorarea și petele pigmentare aduse de înaintarea în vârstă. Mai ales vitamina C este o parte cu adevărat importantă în sinteza colagenului.

Rodii

Rodiile se numără printre alimentele deosebit de prietenoase cu tinerețea pielii. Se remarcă prin proprietățile anti-inflamatorii sau antioxidante care pot ameliora elasticitatea pielii. În egală măsură, protejează împotriva deteriorării pielii și îmbătrânirii ei premature.

Dacă mănânci doar o rodie zilnic, ai asigurate în jur de 28 miligrame de vitamina C, adică aproape jumătate din aportul zilnic recomandat. Adăugând mai multă vitamina C în dietă cu ajutorul rodiilor este un instrument eficient de prevenire a instalării ridurilor.

Dacă consumi acest nutrient alături de apă din abundență, pielea ta va arăta vizibil mai tânără.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI
×