Colagenul este proteina responsabilă pentru suplețea și elasticitatea pielii. Poate fi procurat fie sub formă de suplimente, fie din numeroase alimente. Experții ne recomandă să putem accent pe aportul de vitamine și minerale care să asigure condiția optimă a pielii.
Alimente bogate în colagen recomandate femeilor după 50 de ani
Iată câteva dintre cele mai interesante opțiuni prin care poți încorpora în dietă alimente care susțin sănătatea și frumusețea pielii, potrivit Shefinds.
Afine
Deși ridurile formate odată cu vârsta nu pot fi complet prevenite, a te menține hidratată și a mânca din abundență fructe bogate în nutrienți este secretul menținerii strălucirii pielii. Afinele sunt asociate cu sinteza colagenului grație conținutului bogat în antioxidanți.
În viziunea dr. Emmanuel Loucas, profesor asistent în dermatologie la Spitalul Mount din New York, afinele ajută la protecția pielii împotriva daunelor aduse de mediu. În plus, sunt bogate în vitaminele A și C, care combat descompunerea colagenului. În egală măsură, afinele sunt recunoscute pentru proprietățile lor anti-inflamatorii. Inflamația este factorul comun din spatele multor afecțiuni dermatologice ca foto-îmbătrânirea, eczema, acneea și rozaceea, explică expertul.
Albuș de ou
Colagenul și alți aminoacizi cu o acțiune pozitivă pentru piele se găsesc în stare naturală în albușurile de ou. Colagenul este componenta de bază în prevenirea ridurilor și liniilor fine. Acest aport natural de colagen provenit din albușuri poate susține sinteza colagenului.
Albușul crește suplețea tenului, reduce ridurile și laba gâștii e de sub ochi. Specialiștii recomandă consumul a maximul 7 ouă săptămânal pentru a beneficia de beneficiile albușului asupra pielii. Pentru un efect accelerat, poți consuma doar albuș, sorbindu-l în stare crudă.