Reclamă

Metode care te-ar putea ajuta să porți cu o mărime mai puțin. Ce poți face pentru a avea silueta perfectă

Descoperă câteva metode care te-ar putea ajuta să porți cu o mărime mai puțin. Dacă îți dorești o siluetă perfectă și vrei să intri din nou în blugii preferați, iată o listă de trucuri pentru a avea o siluetă perfectă.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 19 iulie 2024, 8:51

Ai nevoie de multă ambiție, să îți planifici echilibrat mesele și să te menții în deficit caloric. Aceste obiceiuri, alături de un program bine stabilit de antrenamente sunt esențiale dacă vrei să ai o talie de invidiat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Metode care te-ar putea ajuta să porți cu o mărime mai puțin

Este esențial să îți stabilești încă de la început un obiectiv realizabil. Pentru ca organismul să funcționeze ai nevoie să te alimentezi corespunzător, iar dietele extrem de restrictive nu sunt o soluție. Există riscul să ajungi la saturație la un moment dat și să renunți.

„O pierdere în greutate sigură și sănătoasă este de aproximativ o jumătate până la două kilograme pe săptămână și aproximativ opt până la 10 kilograme într-o lună”, potrivit experților în nutriție.

Aceasta este rata adecvată de pierdere în greutate, fără să existe riscul ca pierderea să provină din țesutul muscular.

De asemenea, găsirea echilibrului și a metodei care funcționează pentru organismul tău sunt la fel de importante. Nu există nicio garanție că ceea ce funcționează pentru o anumită persoană va funcționa și pentru tine.

Reclamă

Consumă legume proaspete

Este esențial să acorzi prioritate legumelor și ar trebui să le mânânci primele. Astfel, îți vei potoli senzația de foame și va rămâne mai puțin loc pentru elementele mai grele, care pot contribui la creșterea în greutate.

Cruditățile sau legumele la abur sunt ideale, mai ales că le poți consuma în cantități mari. Nu te vor împiedica în eforturile tale de a slăbi. În același timp, sunt pline de fibre, nutrienți și antioxidanți, esențiale pentru buna funcționare a organismului.

Reclamă

Consumă grăsimi sănătoase

Este întotdeauna o idee bună să consumi mai multe grăsimi sănătoase, indiferent dacă vrei să slăbești sau să urmezi un stil de viață sănătos. Poți introduce în dieta ta avocado, renumit pentru conținutul său bogat în grăsimi mononesaturate și vitamina E.

Peștele gras este o alternativă la fel de bună, alături de nuci, semințe și ouă. Alimentele bogate în grăsimi sănătoase reduc senzația de foame și cresc senzația de sațietate. Astfel, vei scădea mai ușor în greutate și vei scăpa și de grăsimea abdominală.

Stabilește un deficit caloric

Din lista de metode care te-ar putea ajuta să porți cu o mărime mai puțin face parte și această regulă de aur. Respectarea unui deficit caloric este esențială pentru progresul pe termen lung. Asta înseamnă să mănânci zilnic mai puține calorii decât consumă corpul tău.

O dietă hipocalorică înseamnă să consumi între 1.000 și 1.500 de calorii pe zi. Mai întâi, calculează-ți nevoile calorice ca să știi câte calorii trebuie să consumi pentru a crea un deficit caloric adaptat organismului tău. Deficitul caloric moderat, de 500 până la 700 de calorii pe zi este sustenabil și poate preveni pierderea masei musculare.

Stabilește o rutină de antrenament

Un plan de antrenament bine stabilit este esențial în lupta cu kilogramele în plus. Mai ales dacă vrei să îți atingi mai rapid obiectivele și să îți maximizezi progresul. Alege exerciții potrivite obiceiurilor tale.

Dacă îți place să petreci timp în natură, rezervă-ți 30 de minute de zi pentru o plimbare într-un ritm alert. Dacă îti să te antrenezi în sala de fitness, poți include în rutina ta exercițiile cardio, scrie Parade.

În funcție de durata antrenamentului și de intensitate, poți arde până la 200-300 de kilocalorii pe oră. Dacă îți stabilești un program alcătuit din trei astfel de antrenamente pe săptămână, poți pierde între 800- 4000 kilocalorii.

În lupta cu kilogramele în plus toate cele trei componente nutriția, rutina de antrenament și odihna sunt la fel de importante.

Dacă una dintre ele este deficitară, nu poți funcționa și efortul tău va fi în zadar. Asigură-te că reușești să menții un echilibru între cele trei, fără să te epuizezi sau să intri într-o rutină care să te plictisească si, astfel, să te determine să renunți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care face meditație la apus
Horoscop
Trei zodii care pot avea ziua norocoasă pe 6 septembrie 2024. Nativii care primesc binecuvântarea Universului
Lucrurile par să meargă bine pe toate planurile. Ele sunt cele trei zodii care pot avea ziua norocoasă pe 6 septembrie 2024. Nativii care primesc binecuvântarea Universului și se pot bucura de abundență. Norocul...
2
Divertisment
Cristiano Ronaldo nu s-a mai abținut și a pus mâna pe iubita sa. Ce a observat fotbalistul atunci când a atins-o pe Georgina Rodriguez
Cristiano Ronaldo nu s-a mai abținut și a pus mâna pe iubita sa. Fotbalistul și Georgina Rodriguez au fost surprinși în ipostaze tandre. Cei doi s-au bucurat de momente de neuitat pe un iaht...
3
Ben Affleck în timp ce pleacă de la birou după ce s-a întâlnit cu Jennifer Lopez
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins de fotografi
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au întâlnit pentru prima dată după divorț. Momentul tensionat a fost surprins imediat de fotografi. Reuniunea lor ține primele pagini ale presei internaționale. Cei doi foști soți nu reușesc...
4
O femeie îmbrăcată într-o fustă de culoare neagră, pe un deal
Horoscop
3 zodii își pot găsi adevăratul scop în viață pe 7 septembrie 2024. Dedicarea e cheia succesului
Ziua de 7 septembrie aduce schimbări pe toate planurile. Din punct de vedere astrologic, acesta este un moment pentru claritate. 3 zodii își pot găsi adevăratul scop în viață pe 7 septembrie 2024. Dacă...
5
Două bucăți de ciocolată neagră umplută cu ciocolată albă amestecată cu fistic și nuci
Rețete
Ciocolată Dubai. Un desert de lux care poate fi preparat și acasă
Rețeta de ciocolată Dubai este cea a unui desert deosebit, inspirat din luxul și opulența orașului Dubai. Este cunoscut pentru combinațiile sale inedite de arome și pentru ingredientele de calitate premium. Această ciocolată conține...
PARTENERI
×