Reclamă

Cum poți face migdalele să fie superioare nutrițional. Această gustare te-ar putea ajuta să ai mai multă energie

Află cum poți face migdalele să fie superioare nutrițional. Migdalele pot fi o gustare grozavă, sănătoasă și rapidă. Specialiștii recomandă migdalele pentru consumul zilnic, datorită aportului nutrițional, însă există și o limită în ceea ce privește consumul lor.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 6 iunie 2024, 7:53

Migdalele pot fi consumate ca sursă de proteine, grăsimi sănătoase și nutrienți, precum magneziul. Ai grijă câte migdale mănânci și acordă atenție momentului în care le mănânci, mai ales dacă vrei să slăbești. Deoarece migdalele sunt bogate în calorii, așadar este nevoie să menții un echilibru în privința consumului dacă urmezi o dietă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți face migdalele să fie superioare nutrițional

Ar trebui să consumi migdalele dimineața, la micul dejun, deoarece ajută la furnizarea de energie susținută pe tot parcursul zilei. De asemenea, le poți adăuga în smoothie-uri, fulgi de ovăz și cereale sau le poți consuma singure.

Înmuierea migdalelor în apă și lapte crește nivelul acestora de fibre și antioxidanți. Procesul de înmuiere elimină, de asemenea, toate impuritățile pe care le conțin, potrivit specialiștilor.

Așadar, asigură-te că hidratezi migdalele cu o seară înainte, pentru a te putea bucura de toate proprietățile acestora.

Migdalele sunt o sursă bună de grăsimi sănătoase. Acest lucru se datoreză conținutului lor de acizi grași mononesaturati si polinesaturati, care ajută la mentinerea sanatatii inimii si a articulatiilor. Grasimile din migdale ajută la cresterea performanței sportive și a nivelului de energie.

Reclamă

Descompunerea migdalelor în bucăți mai mici

Descompunerea migdalelor în bucăți mai mici te va ajuta să le poți mesteca mai ușor. Astfel, nutrienții pe care migdalele îi conțin vor fi eliberați și absorbiți integral în organism.

Acest lucru este valabil în special pentru grăsimile pe care le conțin.

Reclamă

Mănâncă migdale crude

Migdalele crude pot fi tari și crocante. De asemenea, pot avea o aromă ușor amară din cauza taninurilor pe care le conțin. Dar migdalele crude au cea mai mare cantitate de antioxidanți și fibre.

Dacă le poți consuma în forma lor crudă, ar fi bine să le poți integra astfel în alimentația ta.

Decojește migdalele

Migdalele decojite au o mulțime de beneficii, inclusiv faptul că ajută la digestie, pentru a îți îmbunătăți sănătatea. Acestea sunt, de asemenea, o sursă de antioxidanți bogați care împiedică deteriorarea celulelor.

Consumă migdalele în forma neprăjită

Dacă te-ai întrebat cum poți face migdalele să fie superioare nutrițional, una dintre alternative este să le consumi în formă neprăjită. Din punct de vedere nutrițional, dacă pur și simplu le speli o dată și nu le prăjești, te poți bucura de grăsimile polinesaturate și mononesaturate pe care le conțin.

De ce să eviți migdalele prăjite

Migdalele prăjite conțin mai multe grăsimi și calorii. Diferența însă este minimă și face ca acestea să fie sănătoase.

Prăjirea migdalelor ar putea fi ultimul lucru la care să te gândești, dar cu siguranță se întâmplă să le consumi și prăjite. Proporția de grăsime crește în această situație, ceea ce nu este foarte bine, dar un consum moderat este în regulă, scrie EatThis.com.

Evită să consumi migdalele prăjite dacă te afli într-un proces de slăbire sau urmezi un plan alimentar cu un conținut scăzut de calorii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024. Balanțele se întorc în trecut
Vara continuă cu succes pentru câteva dintre zodii. Citește horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024 și află despre ce este vorba. Cele 12 semne își vor găsi locul special alături de cei dragi. Leii...
2
O fetiță frumoasă cu o baghetă în mână
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn zodiacal. Află când sunt astrele de partea ta
Cele mai norocoase zile din iulie 2024 sunt influențate de multe tranzite astrologice semnificative care au loc pe parcursul lunii. Află care e cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn...
3
Prăjitura răsturnată cu piersici pe un platou de sticlă cu picior
Rețete
Prăjitura răsturnată cu piersici, pentru răsfățul unei zile de vară
Prăjitura răsturnată cu piersici este un desert clasic, cu o prezentare spectaculoasă și un gust delicios. Baza caramelizată cu piersici adaugă o notă de dulceață și savoare, în timp ce aluatul este pufos și...
4
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iulie 2024. Zodiile renunță la măști și își arată adevărata personalitate
Este perioada ideală pentru vindecare și pentru a face pace cu trecutul mai puțin pozitiv. Citește horoscopul lunii iulie 2024 și află detalii despre toate zodiile în parte. Atunci când începe sezonul Leului toți...
5
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
PARTENERI
×