Reclamă

5 lucruri pe care să le faci dacă îți este dor de fostul partener. Sfaturi utile pentru a trece mai ușor peste o despărțire

Atunci când îți este dor de fostul partener trebuie să încerci să faci cât mai multe lucruri pentru a alunga acest sentiment. Dorul poate să provoace răni în suflet pe care ai încercat să le repari. Este important să nu te afunzi în aceste gânduri și să treci cât mai repede peste ele. Chiar dacă ai încheiat relație cu fostul partener acum mult timp, dorul poate oricând să te cuprindă.

Publicat: 5 septembrie 2021, 7:20
O tânără frumoasă care poartă o cămașă maro și privește cu tristețe într-o parte, în timp ce în spate se află un tânăr, care o face să-i fie dor de fostul partener
Modul în care alegi să gestionezi această perioadă te poate ajuta să treci mult mai ușor peste dezamăgirea în dragoste pe care ai suferit-o / Profimedia Images

Dacă despărțirea s-a produs recent, atunci sentimentele de dor vor fi și mai puternice pentru tine. Cel mai bine este să încerci să stai departe de ele și să te concentrezi pe ceea ce te face cu adevărat fericită. De altfel, dorul nu trebuie niciodată să acopere motivul real pentru care ați ales să mergeți pe drumuri diferite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

5 lucruri pe care să le faci dacă îți este dor de fostul partener

Există nenumărate motive care ajung să ducă la despărțire. Acestea afectează treptat relația de cuplu și îi fac pe parteneri să meargă pe drumuri separate. Dacă treci printr-o despărțire și îți este dor de fostul partener, atunci este foarte important să încerci să te liniștești.

Ai mare grijă de tine și încearcă să-ți vindeci rănile. Modul în care alegi să gestionezi această perioadă te poate ajuta să treci mult mai ușor peste dezamăgirea în dragoste pe care ai suferit-o. Dacă ești în pană de idei, iată câteva lucruri pe care le poți face pentru a trece ușor peste despărțire.

Împărtășește ceea ce simți cu cineva apropiat

De cele mai  multe ori când ni se face dor de fostul partener avem tendința să ne gândim la toate momentele frumoase pe care le-am trăit împreună. Atunci, pierdem din vedere motivele pentru care am ales să rupem relația. Alegem să ne concentrăm doar pe clipele acelea care făceau ca lumea noastră să zâmbească.

Reclamă

Totuși, nu va trece mult timp și toate aceste sentimente nu vor face altceva decât să ne provoace tristețe în suflet. Atunci când treci prin astfel de momente cel mai bine este să apelezi la sfatul unei prietene. Nu te teme să apelezi la acea persoană dragă ție. Ea va încerca să te asculte și să te facă să-ți liniștești sufletul.

Fă activități productive

Dacă simți că ți se face dor de fostul partener, atunci poți rezolva acest lucru într-un fel foarte simplu și productiv. Încearcă să-ți înlocuiești durerea cu activități care să-ți țină mintea ocupată. Ai putea oricând să-ți dezvolți un nou talent.

Reclamă

Dacă nu ai starea necesară pentru a picta un tablou, atunci poți încerca să faci curățenie în casă. Alege muzica ta preferată și setează-ți atmosfera pentru următoarele ore. La scurt timp vei remarca o îmbunătățire remarcabilă a stării tale de bine.

Începe un jurnal

Există anumite amintiri și gânduri pe care nu le poți împărtăși nici cu cea mai apropiată prietenă. În astfel de momente cel mai bine este să începi un jurnal. Un jurnal te va ajuta să-ți limpezești gândurile și să-ți păstrezi sigure cele mai sincere și mai intime amintiri. Fie că alegi varianta tradițională a jurnalului sau unul păstrat în mediul digital, cel mai important este să te eliberezi de sentimentele care îți împovărează sufletul.

Călătorește mai des

În loc să stai închisă în casă și să suferi după fostul partener, poți oricând să faci ceva pentru tine. Călătoriile sunt un mod excelent de a uita că îți este dor de fostul partener. Fie că alegi să mergi singura sau cu un grup de prieteni, e întotdeauna o idee excelentă să mergi să explorezi un loc nou.

Bucură-te de timpul pe care îl ai pentru a-ți face amintiri noi și pentru a te bucura din plin de viață. În plus, când vei avea o nouă relație, vei putea oricând să-i prezinți noului tău iubit locurile pe care le-ai explorat deja singură.

Petrece mai mult timp alături de cei dragi

Atunci când ai încheiat o relație, cel mai bine este să te înconjori de oamenii care țin la tine cu adevărat. Încearcă să nu stai foarte mult timp singură și să te bucuri de fiecare moment.

Fie că este vorba de o cină în familie sau de o întâlnire cu prietenii apropiați, este foarte important să ieși să socializezi. Stând singură într-un loc nu vei rezolva niciodată nimic. În plus, socializarea te va ajuta să-ți găsești din nou marea dragoste și să treci mai ușor peste despărțirea de fostul partener.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×